Espanyol

El somni és una realitat

Espanyol. És l’equip més en forma de la lliga i l’únic que no ha perdut en les cinc últimes jornades, un fet que li obre, de bat a bat, la possibilitat de lluitar per Europa

L’Espanyol viu amb calma i alegria aquest final de lliga. La dolçor és total. Molts són els factors que conviden a un epíleg de curs de glòria. L’equip de Joan Francesc Ferrer Rubi ha vençut la resignació dels últims anys i té oberta, de bat a bat, la possibilitat de lluitar per la setena posició: la que dona lloc a jugar l’Europa League. De moment, l’Espanyol està fent els deures i l’ensopegada de l’Athletic Club el deixa a només tres punts de l’última posició que dona dret a Europa. El somni de jugar al Vell Continent, després de 13 anys sense fer-ho, ara és més real que no fa pas una setmana. Tot i això, els blanc-i-blaus no poden abaixar el ritme i necessiten tancar la lliga amb dues victòries contra el Leganés, diumenge, i, en l’última jornada, guanyar la Real Sociedad al RCDE Stadium. Però continuen esperant una altra derrota de l’Athletic, diumenge, davant el Celta o bé contra el Sevilla al Pizjuán. L’escenari utòpic s’ha transformat en possible.

L’equip està disfrutant i té moltes possibilitats de transformar un fet poc probable en possible. El principal argument és el gran moment de forma que travessa l’equip en aquests moments. Els deixebles de Rubi ja sumen set jornades sense perdre i és l’equip més en forma de la lliga en aquests últims cinc partits. Els blanc-i-blaus són els únics que no han perdut cap partit en aquest tram de campionat, el més exigent i en què els nervis i les forces van més justes. De fet, una de les obsessions del tècnic maresmenc era iniciar bé la lliga i acabar-la bé. El pròleg de la competició va ser decisiu. Les 11 primeres jornades van projectar l’equip a una nova dimensió en joc i resultats. Després va arribar la baixada en els mesos de desembre i gener. Uns partits en què l’Espanyol va haver de conviure amb un calendari duríssim, amb els vuitens i quarts de la copa, i un seguit de lesions importants a l’eix central. Tot això va deixar l’equip molt just de forces. Però ara s’ha refet i està pletòric en l’aspecte mental i futbolístic per lluitar per la glòria. I ho fa amb la producció de nous jugadors, com ara l’eclosió de Pedrosa i confirmacions com per exemple les de Roca o Melendo. Tres futbolistes criats al planter, amb ADN blanc-i-blau, i que donen força i ales al projecte que s’està fent. El final de temporada semblava, per molts, un dia més a l’oficina, per digerir el final de la lliga. Tot el contrari, és l’epíleg de lliga més il·lusionant per a l’Espanyol des de fa anys. A gaudir-lo amb calma i sense Trankimazin a la farmaciola.

La gira de la Xina, pendent de la lliga

L’Espanyol ha confirmat el seu primer rival per a la pròxima pretemporada. El conjunt de Joan Francesc Ferrer Rubi s’enfrontarà en la International Super Cup al París Saint-Germain el 30 de juliol a les 19.30 h (13.30 hora local) a Suzhou (la Xina) a l’Olympic Sports Center. El club blanc-i-blau, des del fitxatge de Wu Lei, tenia previst fer una gira per la Xina i un dels partits serà contra el campió francès. Un amistós de gran envergadura. Tot i això, aquest amistós, com d’altres que es faran en aquelles dates en terres xineses, estan pendents de com es resol la lliga. Si l’Espanyol juga Europa League haurà de canviar aquests amistosos. I és que l’Espanyol hauria de jugar la segona fase de classificació el 25 de juliol i l’1 d’agost.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)