Espanyol

Guanyar per mantenir viu el somni d’Europa

Espanyol. Al conjunt blanc-i-blau només li val el triomf al camp del Leganés per continuar amb possibilitats d’assaltar la setena posició en l’últim partit (18.30 h)

Guanyar per arribar a l’últim partit amb possibilitats. El bon tram final de campionat ha permès a l’Espanyol afrontar les últimes dues jornades amb il·lusió i veient l’assalt a les posicions europees com un escenari real. I és que, tot i no dependre de si mateixos, els blanc-i-blaus volen esprémer al màxim les seves possibilitats, començant avui per una victòria al camp del Leganés (18.30 h).

“Estem molt, molt i molt il·lusionats de cara al partit. Els jugadors hi estan molt implicats i en tenen ganes. Després passarà el que hagi de passar, però anem a Leganés amb tota la voluntat del món”, va explicar en la roda de premsa prèvia el tècnic periquito, Rubi, conscient que han de sumar els tres punts a Butarque contra un Leganés amb la feina feta –ja ha lligat la permanència i les seves possibilitats d’assaltar la setena posició són remotes–, però que es preveu un equip incòmode per als blanc-i-blaus. “És un tipus de rival que no ens agrada; no ens hi hem trobat còmodes en tot l’any. En partits contra equips similars, com el Getafe i l’Eibar, ens hem sentit incòmodes, però demà ens ho juguem tot. Per això hem intentat estudiar què ens ha passat en aquest tipus de duels per intentar millorar i sumar els tres punts”, va dir el preparador de Vilassar.

Per afrontar el duel, el dubte és si Rubi repetirà la formació amb tres centrals del darrer partit de lliga i que tan bé li va funcionar contra l’Atlético o apostarà per tornar al seu esquema més habitual. De fet, el dubte és raonable, perquè el tècnic ha provat diverses fórmules contra rivals amb defensa de cinc sense que cap hagi acabat de ser del tot convincent. Tot i això, sembla evident que Melendo i Pedrosa, dos homes de la casa que han guanyat molt pes en les últimes jornades, tornaran a sortir des de l’inici vistes les seves darreres bones actuacions.

“Tota la il·lusió es multiplicaria si guanyéssim a Leganés. Ens deixarem la pell al camp per aconseguir-ho i, si no, almenys espero gaudir del camí. Això sí, també prego que no ens castigueu en excés si finalment no ens classifiquem”, va demanar, també, el tècnic de l’Espanyol, que es va mostrar convençut que amb dues victòries en aquests dos darrers partits l’equip assoliria l’objectiu: “Soc dels que pensen que amb 53 punts ens classificarem. No vull jugar a ser endeví, però els rivals també tenen partits complicats.” “Seria una passada classificar-se per jugar a Europa. Fa 12 anys que no hi juguem. Enguany no ens podíem plantejar un somni més gran”, va tancar.

ELS ENTRENADORS

És un rival que no ens agrada. És molt físic i pressiona molt; no ens sentim còmodes contra equips així
Seria una passada classificar-nos per a Europa. Enguany no ens podíem plantejar un somni més gran
Joan F. Ferrer, ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
Hem treballat mentalment per enfrontar-nos amb un rival que arriba molt bé al matx
Mauricio Pellegrino
entrenador del leganés

Primera jornada de transistors

Ja sigui per la ràdio o per les xarxes socials, els aficionats de l’Espanyol no només estaran pendents de Butarque, sinó que també tindran la mirada posada a San Mamés. Amb el goal average a favor respecte a l’Alavés i amb el duel contra la Real Sociedad en l’horitzó, el conjunt blanc-i-blau sap que només necessita una derrota de l’Athletic –o dos empats– en aquestes dues últimes jornades. De fet, amb una ensopegada dels de Garitano avui, l’Espanyol ja dependria de si mateix en el darrer partit de lliga.

El conjunt basc, que encadena dos partits sense guanyar, rep, a més, la complicada visita del Celta, en plena lluita per la salvació. De tots els equips amb possibilitats encara de perdre la categoria, els gallecs són els que millor situació tenen, però, tot i això, afronten el duel amb la necessitat de sumar, un objectiu que, de passada, també ajudaria l’Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)