Espanyol

Aferrats a Europa

L’Espanyol no falla contra el Leganés i s’emporta la victòria amb un doblet de Borja Iglesias

Es jugarà les possibilitats continentals contra la Real Sociedad a casa. Haurà de guanyar i que l’Athletic perdi al Sánchez Pizjuán

leganés 0 Espanyol 2

ESPANYOL:Diego López, Rosales, Naldo, Mario Hermoso (Duarte. 79’), Pedrosa, Roca, Víctor Sánchez, Darder, Melendo, Wu Lei (Sergio García, 79’), Borja Iglesias (Ferreyra, 89’). LEGANÉS:Lunin, Juanfran, Bustinza, Omeruo, Siovas, Silva, Vesga, Recio (El Zahr, 80’), Óscar (José Arnaiz, 72’), En Nesyry, Braithwaite (Carrillo, 77’). GOLS:0-1 (35’) Borja Iglesias; 0-2 (71’) Borja Iglesias de penal.ÀRBITRE:Melero López (col·legi andalús) va mostrar targeta groga a Bustinza (29’), Recio (38’) i En-Nesyri (93’) i va expulsar Bustinza (44’), per doble groga.PÚBLIC:37a jornada del campionat de lliga a l’estadi de Butarque. Unes 9.000 persones van veure el partit en directe.
Rubi, amb 50 punts, ja té la 3a millor puntuació en lliga del segle
Borja Iglesias arriba als 17 gols i supera els 16 de Gerard Moreno

L’Espanyol no baixa el pistó. És un equip que ha entrat en una dinàmica fulgurant i no mira enrere. Competeix en tots els terrenys i contra qualsevol rival. Les xifres ja comencen a ser importants. Vuit partits sense perdre, la millor ratxa de la temporada, i només dues derrotes en les darreres setze jornades. Una competitivitat que l’ha fet ficar-se de ple en la lluita per entrar a Europa des de fa unes jornades. El triomf contra el Leganés certifica el creixement exponencial de l’equip. Un moment de joc que ha deixat enrere el bon inici de temporada. Ara, l’Espanyol és molt més fort. Té més versatilitat en el joc i més maduresa al cap i a les cames. Ahir, es va veure com es va gestionar el duel contra el Leganés. Un partit seriós movent la cadència del partit a la seva conveniència. Un rival difícil el madrileny, que només havia perdut tres partits a Butarque contra el Vila-real, el Girona i l’Athletic Club. Ahir, va caure el quart de manera clara. Un moviment que acosta més l’Espanyol a Europa. Com a mínim arribarà a la darrera jornada amb possibilitats reals de ser-hi. Perquè es produeixi el miracle necessitarà una derrota de l’Athletic al Sánchez Pizjuán combinada amb un triomf blanc-i-blau contra la Real Sociedad a casa. El premi menor seria acabar vuitè si suma un nou triomf. De moment, el primer projecte de Rubi ha arribat als 50 punts (en podrien ser 53), però ja és la tercera millor puntuació del segle XXI de l’Espanyol en lliga, només darrere de Lotina (63, el curs 2004/05) i dels 56 de Quique Sánchez Flores de fa dues temporades. Totes aquestes coses denoten els indicis del plat que ha cuinat Rubi i que arriba en fase de creixement en aquest tram final de campionat. La sensació és que la lliga sembla que se li quedarà curta a l’Espanyol i amb una mica més de regularitat, en el tram mig del curs, estaria lluitant de manera total i absoluta per ficar-se a la lliga de campions. Tot i això, els punts són els que són i la realitat és la que és.

Sense mirar el retrovisor. El futur de l’Espanyol pinta bé si no se li esquerda massa el decorat de futbolistes que té en nòmina. El més llaminer, Borja Iglesias. El gallec torna a brillar amb llum pròpia. Els 17 gols que suma en lliga són com un cartell de neó. Un aparador gegantí per a molts. Ahir, va sumar un nou doblet i ha deixat enrere les xifres golejadores del seu antecessor, Gerard Moreno, que es va quedar en 16. Té a tocar els 19 de Raúl Tamudo, el millor golejador de l’Espanyol en tot el segle XXI en lliga. Registres històrics per a un equip que camina amb seguretat i alimenta la seves ganes de competit. I aquí és on rau la clau de volta de l’equip: la seva fam de superar-se i remuntar davant qualsevol adversitat.

La nova cartografia de l’Espanyol es va veure a Butarque. Només li valia la victòria per seguir pensant en Europa i no fallar. El guió era clar: portar la iniciativa i buscar les pessigolles a un Leganés hermètic i ordenat en totes les línies. Cartes marcades. Els madrilenys esperaven a la cova per projectar-se en atac i caçar algun contraatac. L’Espanyol remenava la pilota, però no trobava el camí per arribar a la porteria de Lunin. Era un partit que costava mastegar i de difícil digestió per als blanc-i-blaus. Rubi ho sabia i va triar el múscul i la pressió de Víctor Sánchez per posar un xic més de contundència i agressivitat. El partit es va trenar en una assistència filtrada i profunda de Naldo. La pilota va guanyar l’esquena de la defensa i Wu Lei va fer un xut creuat. Lunin es va estirar per salvar el gol amb una mà superba, però Borja Iglesias, atent, caçava el rebuig i marcava a porta buida.

El partit es posava bonic per als interessos de l’Espanyol i ho va fer encara més amb l’expulsió de Bustinza just abans del descans. El central feia falta sobre Darder. Era la segona groga. Minuts abans, havia vist la primera per tallar una clara contra sobre el mallorquí. L’Espanyol no va abaixar el pistó en la segona. Borja Iglesias ja avisava que l’Espanyol no estava per passar el temps i buscava amb insistència el segon. El gallec va caure en fora de joc, però de la manera més insospitada va arribar el gol. Omeruo treia una mà per tallar una centrada i el col·legiat decretava penal. Borja no fallava des dels onze metres. Els últims minuts van ser de propina. El Leganés va intentar retallar distàncies, però no ho va aconseguir i si hi havia algun problema el va solucionar Diego López.

L’Espanyol vola i es troba feliç. El projecte carbura i el futur és seu.

ELS VESTIDORS

Molt content pel resultats i per la victòria que ens manté en la lluita fins al final. El que volíem era guanyar sí o sí
Estic molt content pels 17 gols. Si m’ho haguessin dit, hauria signat amb els ulls tancats
Borja Iglesias
davanter de l’espanyol
Tinc molta fe i quan parlava d’Europa, ha sortit bé el discurs. Si no, podien haver dir que era un il·luminat
M’agradaria que la lliga no s’acabés, perquè ara estem bé, però això no ho pots escollir
J. Francesc Ferrer ‘Rubi’
entrenador de l’espanyol
Estic content pel treball del curs però l’Espanyol ha estat superior a nosaltres i no hi ha res a dir
Mauricio Pellegrino
entrenador del getafe
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)