Espanyol

Rubi: “Somiava, a principi de temporada, en fer una cosa així”

Espanyol. Està convençut que el seu equip acabarà a Europa. “Tenim un punt d’optimisme que demà pot passar. S’ha de tenir fe”

Joan Francesc Ferrer ’Rubi’ ha parlat aquesta tarda sobre el duel de demà davant la Real Sociedad. El tècnic es mostra convençut de les possibilitats del seu equip d’acabar en el setè lloc. Un premi col·lectiu a l’esforç i la constància al llarg de la temporada que espera compartir amb tota l’afició. Uns seguidors que li ha transmès molta il·lusió al llarg de la setmana. Tot i això, l’Espanyol tindrà un ull ficat en el partit del Sánchez Pizjuán a l’espera d’una derrota que, combinada amb un triomf seu, davant la Real Sociedad els serviria per ser setens i anar a l’Europa League.

El partit del Pizjuán.

No estarem pendents però sabrem el que passa; el públic ens ho farà saber. Com es gestiona? Tenir un punt d’indiferència perquè tot el que sigui guanyar és bo: tercera victòria seguida i vuitena posició. Un empat? No ho considero gens probable. Tots tenen el seu prestigi i no estarà feliços per pactar un sisè lloc. Es jugarà un partit per guanyar qualsevol dels dos, si després, acaba en empat, vull creure que és real.

La fe en Europa.

“Em dona una alegria lluitar fins a l’últim minut i l’últim segon perquè el futbol, com la vida, és molts capritxos. L’equip sempre m’ha donat la sensació de voler-ho lluitar fins al final. El meu desig era ficar-nos a un partit d’Europa una jornada abans i no a la jornada 38”.

El duel amb la Real.

“És un partit molt atractiu, no només per Europa, sinó perquè és un equip que juga de meravella i té una filosofia similar a la nostra. Serà un partit d’ocasions però vull que sigui d’anada per nosaltres i aquí estarà una mica la clau. Però ells també venen amb la il·lusió al màxim”.

Perspectiva personal.

“Sempre he intentat ajudar l’equip en tot moment. El sistema tàctic per nosaltres no és el més important sinó on el jugador es troba còmode. Tot m’ha servit d’aprenentatge i quan estàvem en un moment baix també m’ha servit les crítiques que vam rebre”

Convençut.

“Tenim un punt d’optimisme que demà pot passar. S’ha de tenir fe”.

Un repte gran.

“És molt difícil ficar-te a Europa, hi ha una diferència molt gran entre el vuitè o el novè i el desè que som nosaltres. Noto la il·lusió de la gent i seria una situació nova dins de l’estadi. Europa ho seria tot. El que somiava a principi de la temporada era de fer una cosa així i que la gent s’acomiadi de l’equip reconeixent l’esforç, independentment, de com acabi la cosa”.

Aspecte psicològic.

“És la clau sempre. No només per demà. Demà hem de posar el cor i tota la passió del món. Em preocupa més això que el que passi en un altre partit. Tenim un rival complicat. És un partit com sempre. Hem de fer les coses que sabem fer bé”.

Cartell amb la meva figura.

“Passo molta vergonya amb això i intento no sortir gaire pel carrer. Em veig allà penjat i qui estan normalment penjats són els polítics”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)