Espanyol

Guasch: “La discussió aquests dies és si hem de vendre o no”

Espanyol. El jerarca ha explicat el projecte del club al col·legi d’economistes i del futur dels puntals de l’equip de Rubi. “Borja Iglesias o Hermoso es poden quedar com marxar”

El director general executiu de l’Espanyol, Roger Guasch, ha participat aquesta tarda en un col·loqui al costat de l’exconseller, José María Gay de Liébana, al col·legi d’economistes. Guasch ha explicat sota el títol de “El repte esportiu, econòmic i empresarial del RCD Espanyol”. El full de ruta de l’entitat blanc-i-blava a mitjà termini. “Aquest és un projecte de Barcelona, que només hi hagi una marca d’esports potent no és bo per la competitivitat d’una ciutat. És un projecte d’èxit col·lectiu. Les imatges que van viure dissabte, amb emoció, no era un èxit de Rubi o de Chen sinó col·lectiu”, ha apuntat el directiu que té clar que “el futbol no hi ha piràmide cultural, es gestionen emocions”. El jerarca té clar que ara mateix el club ha d’estructurar una base solida per apuntalar el seu creixement futur. “No pot haver-hi una etapa de creixement sense viabilitat. Ara busquen la consolidació i tenir uns fonaments forts. Volem estar en el grup del top-10 en l’aspecte econòmic i esportiu. Tenim el pressupost desè de la lliga, en global, els que més tenen, normalment més guanyen. És el més normal. Estadísticament és així. Però en els últims 10 anys només hem crescut un 25 per cent i els nostres competidors com el Vila-real, Athletic Club o Betis ho han fet el doble” Ara el club treballa en tres vectors: Esperit i ambició esportiva, consolidació i creixement econòmic i implicació social. “Aquest últim és un dels nostres punts febles”, ha admès Guasch i ha assegurat que “Europa un objectiu indiscutible i aconseguible, això ja ho teníem escrit des del novembre. No és d’ara”, quan va ensenyar un determinant power point. Guasch no ha volgut entrar en números però si a apel·lar, en molts moments, a l’emoció. “Hi ha molta gent jove però ser de l’Espanyol enganxa. Veniu, podeu veure futbol del bo i veureu l’ambient. Nosaltres no som minoria, som diferents. La gent no vol anar a un lloc que és minoria sinó sentir-se diferents. Reivindiquem la diferència. Quan veus el que va passar dissabte, veus que molts es faran abonats i que serem més. El directiu també ha revelat quin és ara el tema estrella a les oficines . “Estem a la selectivitat d’Europa i ara, la discussió aquests dies, és si hem de vendre o no i que podem pagar i què no”. I és que aquest serà la clau de paller de les setmanes vinents i com fer evolucionar el projecte esportiu.

El directiu també es va referir al canvi a la banqueta i les diferències entre Quique Sánchez Flores i Joan Francesc Ferrer ’Rubi” “Un entrenador nostre (en referència a Quique Sánchez Flores) no pot dir que això no donar per més encara que no ho pensi. Es va apostar per un entrenador com el Rubi pel projecte i com treballava. Ja sabem que l’important és el resultat però si marxa algú cal fitxar bé. Avui hem renovat Pedrosa i l’any passat va marxar Gerard però va arribar Borja Iglesias. Perquè es treballa bé. Poden anar-se’n Borja o Hermoso o quedar-se. Ara, el que hem de fer, és com gestionar les contractacions per tenir més marge en el nostre límit salarial.

Per últim, el mandatari ha revelat que el club es mourà, la temporada vinent, en una forquilla de drets de televisió entre els 55 i 60 milions d’euros.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)