Espanyol

Hermoso, el gran maldecap

Espanyol. Sap que rebrà ofertes per Borja Iglesias, Marc Roca i Mario Hermoso. De tots tres, el que més preocupa és el defensa central madrileny

L’Espanyol ha començat a planificar la temporada. La idea, com hem informat des de fa dies, és no fer grans revolucions. El pal de paller seguirà sent la mateixa estructura d’equip fonamentada en el planter on futbolistes com Pedrosa, Melendo i Marc Roca han de seguir creixent el curs vinent tot i jugar tres competicions amb la prèvia de l’Europa League a partir del 25 de juliol. Més enllà, les incerteses que pivoten en el mercat és com actuar quan arribi una oferta de traspàs potent. Ara mateix, l’Espanyol no té cap obligació de vendre per equilibrar els seus comptes ni fer pagaments urgents. És un canvi de paradigma clar en el full de ruta a seguir en el mercat com hem recollit en la nostra edició de dimarts.”El debat al club és saber que cal fer si ens venen a buscar un jugador”, reconeixia el director general exectiu, Roger Guasch, en una trobada al col·legi d’economistes dimecres incidint en aquest gir estructural. Aquest és el termòmetre que marcarà la planificació esportiva. Ara mateix, l’entitat té clar que ha de cobrir les sortides de Roberto Jiménez i Óscar Duarte i caldrà veure com queda la situació de Roberto Rosales, cedit amb una opció de compra de 3 milions d’euros que, ara mateix, l’Espanyol no està disposat a pagar. Haurà de fitxar un porter i un central. Aquesta és ara l’única realitat tangible. La resta està en l’aire i dependrà dels moviments de sortida i, si es produeix un traspàs important, quins diners quedaran a la caixa. El club sap que la bona temporada fa que molts dels seus futbolistes siguin molts llaminers a ulls de diversos clubs europeus. Hi ha tres jugadors que estan cridats a marcar l’agenda: Marc Roca, Borja Iglesias i Mario Hermoso.

Sortida per la clàusula.

El primer precepte que ha deixat clar el president blanc-i-blau, Chen Yansheng abans de marxar cap a la Xina, és que cap futbolista sortirà si no és pel preu de la clàusula, o bé, una quantitat que s’hi apropi i sigui satisfactòria. Ara són dies de calma tensa i un dels reclams que té l’Espanyol, per retenir talent. És el fet de jugar a Europa, el creixement constant d’un projecte amb arrels fermes i el bon ambient al vestidor. Això és un punt d’ancoratge per evitar qualsevol fuita. Així doncs, serà la tria del futbolista qui al final vulgui forçar la seva sortida per seguir creixent en un equip amb més ambicions esportives i econòmiques. En els tres noms que hi ha sobre la taula el que més preocupa és Mario Hermoso. El club sap que és el principal candidat a sortir i té una munió de pretendents, l’últim l’Olympique de Lió que té problemes a l’eix central. Només li queda un any de contracte i, si no renova, li hauran d’obrir la porta. El central té una clàusula de 40 milions d’euros però el Madrid, que controla el 50 per cent dels seus drets econòmics, el podria repescar per 7,5 milions. Una ganga per un futbolista internacional amb Espanya, esquerrà i de només 23 anys. Un preu molt llaminer. Caldrà veure que fa el futbolista o bé si el conjunt blanc l’utilitza com a moneda de canvi per fer algun traspàs posterior. En tot cas, el club blanc-i-blau veuria amb bons ulls renovar al futbolista amb una ampliació de contracte i millora ostensible dels seus emoluments. Ara està en la part baixa de l’escala salarial del primer equip. A més, el futbolista prioritzarà un equip on pugui seguir evolucionat i tenint minuts. Una situació, ara per ara, que el Real Madrid no li garanteix i més després de la renovació de Nacho, el fitxatge de Militão i la permanència de Raphael Varane. Al marge del paper indiscutible de Sergio Ramos. Tot això suma perquè la via de la casa blanca s’allunyi com a destí final.

Borja i Marc Roca.

Les situacions de Marc Roca i Borja Iglesias són diferents. El club no perd l’esperança que puguin seguir. Tots dos saben que poden seguir creixent a l’Espanyol i el club està treballant per millorar els seus emoluments i, de retruc, pujar la clàusula que tenen. Jugadors fonamentals per a Rubi ha estat els homes de camp que més minuts han jugat aquesta temporada. La clàusula del mig és de 40 milions d’euros i la del davanter, que ha fet 17 gols en lliga, és de 28 milions, una xifra molt baixa tractant-se d’un golejador. El gol cotitza car. Molts fronts oberts que s’hauran d’anar madurant al llarg de les setmanes vinents i d’aquestes sortides dependrà molt com i de quina manera es reforça l’equip de cara al curs 2019/20.

LA CLAU

El madrileny, per la seva situació contractual, és qui té més fàcil sortir a l’estiu
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)