Espanyol

Rubi tanca el cercle

Espanyol. El tècnic s’ha tret l’espina del seu comiat del 2008 quan era entrenador del filial portant els blanc-i-blaus a Europa després de 12 anys

L’onze de març del 2008 va ser un dia trist per Joan Francesc Ferrer ’Rubi’. El tècnic es convertia en el primer tècnic del planter destituït a l’Espanyol. Aquell matí, a la Ciutat Esportiva, l’acompanyaven els seus inseparables Xabi Gil i Manel González. Un dia dur de digerir per un tècnic, llavors onze anys més jove que veia com les seves ganes de triomfar de blanc-i-blau s’esquerdaven. El maresmenc deixava l’Espanyol b en zona de descens a Segona B però amb una aposta ferma pel talent emergent. Havia configurat l’equip més jove de la categoria però el pla no va acabar d’enlairar. “És trist ser l’únic entrenador destituït de tot el futbol base”, lamentava llavors Rubi que donava el testimoni a Òscar Perarnau que deixava el juvenil A per agafar el filial. En aquella sala s’entreveia l’emoció de tots els presents i especialment del llavors director esportiu, Paco Herrera. Era una decisió a contra cor i marcada pels resultats. “Acomiadem a un entrenador amb molt futur i de qui sentirem a parlar”. Les paraules de l’exmandatari esportiu van ser com una mena de presagi. Rubi, una dècada després, va tornar a l’Espanyol i el final de temporada li tenia reservada una petita meravella en forma d’epíleg: una classificació per Europa. Una fita història pel club blanc-i-blau que trenca una sequera de 12 anys sense trepitjar una competició continental. Rubi, en certa manera, es treia aquella espina amb la destitució del 2008. Un alleugeriment que també van sentir els seus inseparables ajudants Manel González i Xabi Gil. El cercle es tanca amb un somriure.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)