Espanyol

Una incorporació per línia

Espanyol. Els tècnics han fet una primera radiografia dels moviments que han de fer en el mercat. Una fotografia que variarà en funció de les sortides

L’Espanyol fa una setmana que planifica els diversos moviments a seguir en el mercat d’estiu de fitxatges. El període de contractacions serà llarg i feixuc. Sempre ho és per a un equip com l’Espanyol. Tot i això, de moment els directius del club blanc-i-blau tenen un full de ruta clar sobre els perfils de futbolistes que han d’incorporar. És la fotografia d’aquest moment. Una imatge fixa que podria anar variant en funció de les sortides. Ara mateix, el retrat robot de la plantilla futura es basa en un fitxatge per línia. Malgrat jugar l’Europa League, el full de ruta inicial no variarà per la disputat de la competició continental. Almenys en aquesta primera fase de confecció.

Porteria

La primera posició a cobrir és la porteria. Roberto Jiménez no seguirà. El madrileny acaba contracte i haurà de buscar un substitut per fer parella amb Diego López. El gallec serà el titular, però necessita un suplent de nivell. La pròxima temporada i, amb la disputa de tres competicions, cal un futbolista amb bones prestacions, ja que la càrrega de partits que podria afrontar seria més elevada i aquí també juga l’edat de Diego López, que farà 38 anys aquest any. El club treballa amb diversos perfils de porter i la idea és incorporar un porter amb certa experiència perquè es guanyi a mitjà termini la titularitat.

Defensa

Roberto Rosales podria continuar a l’Espanyol, però caldrà veure com acaba la temporada el Màlaga. El club andalús el va cedir a l’Espanyol per una temporada amb una opció de compra de tres milions d’euros. El club blanc-i-blau no té previst pagar aquesta quantitat malgrat estar satisfet amb el rendiment del futbolista. Hauria de rebaixar-se la seva compra per veure el veneçolà de blanc-i-blau l’any que ve. Si el Màlaga continua a segona les possibilitats de continuïtat s’eixamplarien. Tot i això, el club té coll avall que necessitarà fitxar un central per ocupar la posició d’Óscar Duarte que no continuarà. El primer fitxatge de Chen marxarà després de tres anys i mig a l’entitat. Lluís López pujarà al primer equip i serà el quart central, però la baixa de David López (que no tornarà fins al novembre) obliga a buscar un central i, si és polivalent i poc actuar de lateral dret, millor per a les necessitats del club. Dídac Vilà, en principi, continuarà al lateral esquerre fent parella amb Pedrosa, però el club està esperant una resposta a l’oferta que li han fet. Tot i això, la situació de la defensa podria capgirar-se amb la sortida de Mario Hermoso. El madrileny és el jugador que més complicat té continuar a Cornellà. Molts són els motius: projecció i contracte amb un lligam que acaba el 2020. Caldrà estar atent al futur de Sergio Ramos al Madrid. Si l’andalús surt, Hermoso tindrà molts números de tornar a la casa blanca a canvi de 7,5 milions d’euros.

Medul·lar

El club fa molt de temps que busca un futbolista amb potència física i arribada a l’àrea. El clàssic box to box anglès. És una assignatura pendent de cursos anteriors que es continua arrossegant aquesta temporada i que es vol corregir. És una de les grans prioritats del mercat.

Davantera

Pendents de la continuïtat de Borja Iglesias, ara la prioritat és trobar un extrem amb gol i capacitat per crear superioritat en l’un contra un. Rubi sap que necessita un futbolista amb així per implementar les alternatives al seu sistema amb un home d’aquest perfil.

David Gallego continuarà al filial

L’Espanyol ha anunciat la nòmina dels seus entrenadors del futbol de base de cara a la pròxima temporada. En la nòmina de noms cal destacar la presència de David Gallego. El tècnic surienc continuarà en el filial després d’acaronar el play-off a segona divisió. El surienc ha fet una gran feina aquesta temporada i, tot i les ofertes que tenia per marxar, continuarà en el seu càrrec la temporada que ve. Una bona notícia per al club que té en Gallego un dels tècnics amb més projecció.

L’únic canvi de rellevància és Moisés Hurtado. El tècnic ha portat les regnes del juvenil A, i jugarà els quarts de final de copa contra l’Atlético, però l’exjugador passarà a dirigir el juvenil B. És un procés d’alternança entre els dos juvenils que acostuma a fer-se normalment i Luis Blanco, que fins ara era l’encarregat del juvenil B, agafarà ara el juvenil A.

La nòmina de la resta de tècnics és la següent: Xavi Corominas (cadet A), Pol Garcia (cadet B), Eric Llorca (infantil A), Julián López de Lerma (infantil B), Marc Pascual (aleví A), Marc Olivet (aleví B), Dani Hernández (benjamí A), Albert Santiago (benjamí B) i Joaquim Illescas (prebenjamí).

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)