Espanyol

Rubi, una sortida abrupta

Espanyol. Fitxarà, en les pròximes hores, pel Betis amb el qual signarà per tres temporades. La seva marxa és del tot inesperada i ha trastocat el moment de felicitat que vivia l’entitat

Fa tot just un mes l’Espanyol jugava al Benito Villamarín un partit de lliga. Els blanc-i-blaus van dominar un partit que va acabar amb un empat agònic en el temps afegit gràcies a Feddal. Quique Setién, llavors entrenador del conjunt andalús, ja era passat. El clima era irrespirable a Heliopolis i els crits de desaprovació, contra el cantàbric van ser una constant al llarg del partit. Aquell dia es va iniciar el procés de seducció del Betis cap a Rubi i el seu nom començava a estar en les travesses. El principal argument de la directiva sevillana era l’estil de joc del català, similar al de Setién. Llorenç Serra Ferrer, el director esportiu dels andalusos, tenia clar que necessitava un tècnic de continuïtat tant en estil com en forma. El maresmenc, més metòdic, encaixava en el perfil com un guant de seda. Els andalusos han anat posant, des d’aquell dia, fill a l’agulla a la seva proposta tot i tenir altres alternatives en cartera. Els últims dies ho han precipitat tot i els seus agents s’han desplaçat a Sevilla per acabar de tancar un acord o, si més no, comprovar que tot el verbalitzat agafava forma sobre el paper.

L’Espanyol, en un inici, no es creia la possible marxa de Rubi. De fet, els directius fa setmanes que treballen en una ampliació de contracte, fins al 2021, amb una millora d’emoluments per al maresmenc després d’una bona primera temporada. L’Espanyol tenia clar que l’arquitecte del projecte era Rubi i els futbolistes creien en la seva figura com a eix vertebrador. Tot i això, l’oferta de l’Espanyol no s’apropa al salari que li ofereix el Betis amb unes quantitats que dupliquen, amb escreix, el que li donen a Cornellà. El club blanc-i-blau no té pensat fer una contraoferta al tècnic i sembla clar que Rubi no continuarà a l’Espanyol. El maresmenc està vivint les seves últimes hores com a tècnic blanc-i-blau i a les oficines de Cornellà és tancarà aquesta carpeta com més aviat millor per portar el seu substitut. Abans s’haurà de tancar la seva marxa i la compensació per la sortida del maresmenc, amb contracte fins al 2020, i una clàusula de penalització de 900.000 euros que s’haurà de fer efectiva al llarg del dia d’avui. Llavors, el conjunt andalús farà oficial la contractació del maresmenc, que signarà un contracte de dos anys amb un tercer opcional en funció de certs paràmetres esportius i de classificació.

Ara, la gran pregunta que gravita en l’entorn és el perquè de la marxa del tècnic. Quins han estat els motius per a un desenllaç tan abrupte i sobtat? Són motivacions estrictament econòmiques? És un tema de projecte? S’ha desgastat massa en un any amb turbulències? Unes preguntes a les quals només té resposta el mateix Rubi. Però el cop emocional ha estat gran i encara més per la distància temporal amb el gran èxit de la dècada. Fa deu dies el tècnic estava vivint un dia màgic. Va ser el més gran de la seva carrera, com va admetre en la roda de premsa posterior després del partit contra la Real Sociedad. Al cap de pocs dies, tot ha canviat.

CLÀUSULA RESCISSIÓ

El Betis haurà d’indemnitzar l’Espanyol amb 900.000 euros, que pagarà avui

La plantilla perd el seu gran referent a la banqueta

La notícia de la marxa de Rubi també ha agafat de sorpresa la plantilla. Els jugadors s’havien identificat a la perfecció amb la seva metodologia de treball i diverses vegades van sortir a defensar el seu model de joc i la manera com treballava els partits. “Volem fer justícia amb Rubi, no es mereix que l’acomiadin i per això donarem la cara per ell. Els responsables som nosaltres, els jugadors”, havia comentat Diego López en una roda de premsa al gener quan més qüestionat estava el tècnic maresmenc. Aquestes mostres són rares en el futbol professional, on molts futbolistes eviten aquestes posicions públiques tan contundents. Molts jugadors han evolucionat i crescut sota les ordres del tècnic, especialment futbolistes com ara Mario Hermoso, Pedrosa, Melendo, Borja Iglesias o Marc Roca. Tots aquestes futbolistes han vist com la seva cotització ha crescut en el mercat. I és que aquesta és la gran herència i el llegat que deixa Rubi a l’Espanyol. Un tècnic que ha capgirat la mentalitat d’un club massa acostumat al pessimisme i que s’ha donat un glop de felicitat tornant a Europa. Ara, el seu substitut haurà de continuar alimentant aquesta il·lusió. És el gran repte.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)