Espanyol

El serial Rubi no toca a la fi

Espanyol. El tècnic ja ha pagat els 900.000 euros de la seva clàusula de sortida; tots els papers estan en regla però encara no s’han signat els documents per donar oficialitat a la sortida

Ahir semblava que era el dia definitiu per anunciar, de manera oficial, la marxa de Joan Francesc Ferrer, Rubi, de l’Espanyol. Doncs encara caldrà esperar una mica més i carregar-se de paciència. El dia començava bé. A primera hora del matí el tècnic feia efectiu el pagament dels 900.000 euros de la clàusula de rescissió. Tot estava encarrilat per tancar la sortida del tècnic i fer oficial el seu comiat. Però encara queden alguns paràmetres documentals que han de validar els advocats per donar-hi el vistiplau definitiu. Avui hauria d’haver-hi la fumata blanca. El Betis, per la seva banda, també està esperant que l’Espanyol doni per feta la seva desvinculació per donar per tancat el fitxatge. El tècnic maresmenc ja té tancat el seu fitxatge per a les tres temporades vinents. El conjunt andalús fa un mes que va al darrere de la pista de Rubi. Un procés de seducció que s’ha accelerat després d’acabar-se la lliga. Els dubtes de Rubi, en relació amb el projecte de l’Espanyol, i l’oferiment econòmic dels andalusos, juntament amb el poder de la seva plantilla, han fet la resta. El de Vilassar veu com la seva cotització en el mercat ha pujat i tindrà un salari de tres milions per temporada, al marge dels emoluments que tindrà tot el seu cos tècnic, que cobrarà dos milions.

La sortida abrupta del tècnic ha provocat un terrabastall a les files catalanes. Els directius fa dies que treballen en un recanvi per cobrir la baixa de Rubi, el líder fins fa poc del projecte blanc-i-blau tant per ascendent dins de la plantilla com per convicció dels mateixos dirigents. Ha costat de pair la seva sortida i no han agradat les formes com s’ha produït tot plegat. Rubi cobrarà més i també ha valorat el projecte a mitjà termini que li presentava el Betis, un conjunt al qual haurà de situar a Europa. Un fet que el seu antecessor, Quique Setién, no ha aconseguit en el seu segon any a Heliópolis. El motiu de la seva marxa ha estat el rendiment esportiu després de la forta inversió en fitxatges de l’últim any. Rubi ha fet prevaler l’aspecte econòmic i de projecte del conjunt andalús, però deixa un regust amarg a l’Espanyol per la manera com ha pres la decisió de marxar. L’entorn del tècnic assegura que han seguit els paràmetres previstos i que no han fet el pas definitiu fins que l’oferta del Betis ha estat ferma. Uns i altres tenen les seves raons, però ara falta teixir un futur sense Rubi a l’Espanyol.

Ara urgeix buscar un recanvi a la banqueta. La llista de candidats és àmplia i variada i en les últimes hores els oferiments han estat diversos, i ben segur que continuaran sortint noms. El director de futbol professional, Francisco Joaquín Pérez Rufete, serà l’encarregat de fer la tria definitiva. El dilema és apostar per una via continuista, i aquí el més ben situat és David Gallego, o bé apostar per un entrenador amb més experiència a primera divisió o amb un currículum internacional. Pablo Machín, extècnic del Girona i el Sevilla, és el primer candidat de la llista, però hi ha més noms, com ara Quique Setién, amb unes pretensions elevades; Francisco, extècnic de l’Osca, o Claude Puel. La pretemporada comença el 3 de juliol i la primera eliminatòria de l’Europa League el 25. La intenció del club és fer oficial la contractació del nou preparador a principis de la setmana vinent.

Roberto Jiménez marxa al West Ham

El West Ham va fer oficial el fitxatge de Roberto Jiménez. El madrileny, que acabava el contracte el 30 de juny, va ser el primer fitxatge de Quique Sánchez Flores però el seu rendiment a l’Espanyol, en els dos anys que hi ha estat –amb una cessió pel mig al Màlaga–, ha estat discret, amb un balanç de quatre partits de lliga i vuit de copa. Precisament, el seu bon any a l’equip de la Costa del Sol li ha servit per marxar a la Premier. Mario Husillos, director esportiu del West Ham, era fa dos anys director esportiu del club andalús. El tècnic no s’ho ha pensat dues vegades a executar la contractació de Roberto. “És un futbolista que ens anirà molt bé per la seva experiència”, va dir Husillos. El madrileny tindrà un tercer any opcional.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)