Espanyol

Esperant el nou entrenador

Espanyol. Les contractacions de nous fitxatges estan en un compàs d’espera. El club no vol executar cap nova incorporació fins que no tingui clar quin és el relleu de Rubi a la banqueta

L’Espanyol està treballant aquests dies en la contractació d’un nou inquilí per a la banqueta. Els dirigents tècnics volen accelerar el procés per trobar al més aviat possible el substitut de Joan Francesc Ferrer, Rubi. Aquest matí, si res no es torça, s’hauria de donar per tancat el serial del tècnic maresmenc. El tècnic ja va enviar divendres el pagament dels 900.000 euros corresponents a la seva clàusula de rescissió, i l’Espanyol haurà d’enviar la part reglamentària a la prima per anar a Europa que pertocava al tècnic. L’acord se signarà un cop arribin les garanties bancàries, i s’espera que tot això estigui resolt al llarg del matí.

L’Espanyol fa dies que ha girat full d’aquesta situació, i ara el més urgent és trobar un substitut que ocupi la vacant de Rubi. Qui porta el pes de les negociacions és Francisco Joaquín Pérez Rufete. El director de futbol professional està recopilant informació per fer la tria i presentar el pertinent informe al director general esportiu, Òscar Perarnau, i al president, Chen Yansheng. Tot i això, el pes principal recaurà en Rufete, que argumentarà la seva decisió final. La tria del futur entrenador és delicada, ja que d’ell dependrà la tria dels fitxatges i com es farà la remodelació de la temporada. Seran pocs fitxatges (en principi un per línia) però concrets, i aquí el tècnic ha de dir-hi la seva. Les dues línies sobre les quals s’està treballant són conegudes: apostar per una línia continuista a Rubi o bé obrir un perfil diferent. L’opció casolana la lidera David Gallego. El tècnic surienc ha fet una gran feina en el filial i està preparat per fer el salt. La direcció esportiva ho sap i està esperant que sigui l’escollit. Ha fet mèrits en els últims anys per merèixer aquesta oportunitat. A més, té l’aval de la plantilla i apostarà pel planter de manera natural i decidida. Les altres opcions són externes. Pablo Machín i Quique Setién són les dues alternatives més fiables. Entre aquests tres hauria de sortir el nou entrenador de l’Espanyol, sense descartar algun tapat d’última hora amb qui s’està treballant també. El component econòmic també serà clau per acabar de decantar-se per una opció o una altra. En aquest cas, l’Espanyol ja ha dit a Setién que no podrà pagar els emoluments que tenia en el Betis, i això refreda aquesta opció. El cantàbric hauria de rebaixar les seves pretensions.

Els fitxatges

Rufete, com en els anys de Perarnau, vol consensuar tant com sigui possible els fitxatges, buscant les màximes sinergies possibles entre les dues parts. L’última paraula sempre la tindrà Rufete, i més després de la sortida abrupta de Rubi, però tampoc es pot incorporar o vendre un futbolista abans que arribi el nou tècnic. Ara mateix moltes incorporacions o renovacions estan aturades. Dues afecten futbolistes que acaben el contracte el 30 de juny: Sergio García i Óscar Duarte. El davanter del Bon Pastor està pendent de parlar amb el club per veure si continua un any més. El punta està decidit a continuar jugant i no té pensat penjar les botes com s’havia especulat. La seva prioritat és fer-ho en l’Espanyol, i posaria facilitats per renovar. Tot i això, ara el club no pot fer cap mena de moviment perquè ha de veure qui és el pròxim entrenador i si considera viable i important continuar comptant amb Sergio García.

Una situació diferent és la que afronta Óscar Duarte. El defensa estava pendent dels moviments de mercat a l’eix defensiu per renovar, i Rubi, tot i que semblava que no continuaria en l’Espanyol, tenia pensat comptar amb ell en la nòmina de centrals. Ara tot s’ha aturat en espera de veure qui arriba com a entrenador i si considera adient continuar amb els seus serveis. El perill és que Duarte escolti alguna de les ofertes que té sobre la taula i decideixi no esperar més del compte, a risc de quedar-se sense algun destí que l’engresqui.

Més enllà d’això, els futbolistes que tenen contracte en vigor també estan expectants per saber quin perfil tindrà el nou entrenador. I és que depenent de qui arribi, alguns futbolistes podrien accelerar la seva sortida o escoltar alguna oferta. I és que la manera com jugui el nou tècnic també serà important per continuar estimulant diversos futbolistes que han evolucionat de manera exponencial sota les ordres de Rubi. Molts d’ells tenien coll avall continuar en l’Espanyol amb el maresmenc, però ara s’obren alternatives i el perill de diàspora és real. Això sí, el club té clar que si algun dels seus actius ha de sortir serà pel preu de la clàusula. Tot i això, ara mateix hi ha molts interrogants per resoldre, i s’haurà de fer aviat. El més urgent: el cas del tècnic. Peça clau per definir el projecte.

DIA CLAU

Avui es farà oficial la marxa de Rubi i, d’aquí a pocs dies, l’arribada del seu relleu

EL RELLEU

David Gallego i Pablo Machín continuen sent les opcions en què s’ha avançat més
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)