Espanyol

Rufete: “Amb Wu Lei som una mica més grans”

Espanyol. El director esportiu explica com es va gestar el fitxatge del xinès i destaca la importància de Gallego com un pilar per seguir teixint una identitat definida de club

El director de futbol professional de l’Espanyol, Francisco Joaquín Pérez Rufete, ha fet una ponència, en la reunió anual del futbol mexicà, sobre la metodologia de treball que s’aplica en la seva àrea dins del club blanc-i-blau i també la seva visió sobre el desenvolupament del futbol.

El tècnic ha repassat la seva relació amb Cruyff, Héctor Cúper o Joaquín Peiró. Unes vivències que l’han anat modelant com a gestor futbolístic. “Cruyff venia moltes vegades a la Masia i menjava amb nosaltres”, deia a tall d’anècdota motivadora. Més enllà d’això, la xerrada de Rufet s’ha centrat en els detalls que ell considera essencials per la gestió diària i a mitjà termini. Un dels aspectes que ha anat repetint, al llarg d’una intervenció que va durar més d’una hora, és la importància de l’identitat del club. “És important conèixer la història i els valors d’un club i després els objectius. Tots volen el millor però hem de ser conseqüents amb el creixement que tenim i abans d’estar entre els primers hem de construir. El patró que hem de seguir l’hem de tenir molt clar”. I precisament en aquesta construcció a mitjà termini ha destacat el fitxatge de Wu Lei i les sinergies que ha creat dins de l’Espanyol. “Tenim un president i una propietat que és xinesa. Fa 11 mesos, quan vaig arribar al club, em comentava la importància de tenir un jugador xinès. La dificultat era gran perquè la competitivitat que hi ha a la lliga és molt gran. El que li vam plantejar és que si portavem a un jugador no podíem fallar perquè sinó es ressentiria el club i la seva indentitat. Jo en aquell moment vaig detectar que hi havia una part de la nostra identitat que girava cap a la Xina. I en va preguntar quin jugador portaríem i li vam dir que Wu Lei. El que em preocupava era l’aspecte de comunicació en el dia a dia. Però hem sigut valents i ha sortit bé però havia d’anar bé des del primer moment. Ara som una mica més grans”, ha argumentat. Seguint amb aquesta identitat té clar que tenir al seu costat a Raúl Tamudo és clau. “Tinc tamudo al meu costat perquè és una de les icones de l’espanyolisme i el necessito al meu costat. Ell coneix l’Espanyol millor que jo tot i haver estat tres anys com a jugador. I seguint amb aquest fil discursiu ha considerat la tria de David Gallego com a nou tècnic com un procés natural. “Hem tornat a Europa després de 12 anys i és una fita molt important pel club. Rubi ha marxat i en el moment en què passa hem de prendre una decisió. En 11 mesos hem generat un patró i un model i ara era el moment de mirar al planter d’entrenadors. La millor aposta per donar continuïtat a què estaven fent era David Gallego. A Espanya hi ha bons tècnics però ara, en aquest moment que estem, David Gallego era la millor tria. Sabem per on anem però hem d’accelerar una mica més el pas”. Una cadència que es podria accelerar econòmicament amb la nova injecció de capital de Rastar. Tot i això, la prudència és marca de la casa a l’Espanyol. “Per nosaltres 300.000 euros són importants i a vegades no hem signat un futbolista per aquesta quantitat. Molts agents es pensen que els hi prenem el pèl”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)