Espanyol

El full de ruta és invariable

Espanyol. Mantindrà la línia de precaució inversora malgrat la injecció de capital de Rastar. La gran millora serà l’augment del límit salarial, que augmentarà entre sis i vuit milions d’euros

Diumenge l’Espanyol confirmava la gran notícia de l’any en clau econòmica: el grup Rastar, propietari del club, convertirà en capital social els 50 milions que tenia com a crèdits dins de l’entitat. L’acció comptable, que es farà efectiva a finals d’any en la pròxima junta d’accionistes, ja es computarà a partir de l’1 de juliol. Una maniobra que dona oxigen a l’entitat, que veurà rebaixat el seu deute net per sota dels 50 milions. Tot i això, el full de ruta econòmic es mantindrà invariable. L’Espanyol continuarà amb l’estratègia dels últims anys. Fitxatges puntuals i només amb els diners que generi el mateix club. És a dir, per incorporar nous jugadors primer s’hauran de produir vendes i en aquestes se seguirà el patró del 50-40-10. És a dir, d’un traspàs la meitat anirà a cobrir deute, un 40 per cent a reinversió en fitxatges i la quantitat restant a millorar aspectes de funcionament intern del club, des d’instal·lacions fins a estratègies de màrqueting o altres apostes per reforçar la marca.

Aquesta aposta no és casual i està fonamentada en el pacte tàcit al qual es va arribar amb el govern xinès. Els mandataris del govern asiàtic han donat certa flexibilitat a l’Espanyol però no volen que això comporti un descontrol, sinó donar cert marge de maniobra al club per la seva forma d’actuar fins ara. El gran canvi de la injecció de capital de Rastar tindrà un efecte positiu en el límit salarial, que pujarà entre sis i vuit milions d’euros, com va assenyalar ahir el vicepresident, Carlos García Pont, en una entrevista a PericosOnline, tot i que això no vol dir exhaurir-lo ni de bon tros, però com a mínim hi haurà més marge de maniobra i Rufete, ahir en una ponència, lamentava que s’havien escapat fitxatges per 300.000 euros. “El projecte que teníem és el mateix que tenim. Una ampliació de capital et permet gastar una mica més de diners durant un període prudent per veure si generes més ingressos, però no et permet fer bogeries, les coses s’han de fer a poc a poc. Dona tranquil·litat, tindrà un impacte en el límit salarial i per reforçar l’equip”, certificava el mandatari blanc-i-blau, que insistia que ara, com abans, però d’una manera més clara, poden demanar la clàusula per qualsevol jugador que vulgui sortir del club i el cas més significatiu és el de Mario Hermoso. “No tenim gran quantitat per invertir ni ganes de vendre ningú que no sigui pels diners de la clàusula. La intenció és mantenir tota l’estructura del primer equip.”

Més enllà d’això, García Pont va parlar d’una possible sortida a borsa de l’Espanyol. “Tenir un amo amb el 99% de la propietat dona molta confiança, i si ho tens atomitzat mana el curt termini. Tenir un propietari permet prendre decisions amb més tranquil·litat. Si no és necessari, no sé per què fer-ho”, va reblar.

Rubi lamenta la forma com ha sortit del club

Joan Francesc Ferrer, Rubi, va ser presentat ahir com a nou entrenador del Betis. El maresmenc va tenir paraules per a l’Espanyol. “Vull ser agraït i em vull acomiadar de manera verbal de l’Espanyol. Separar els nostres camins no vol dir que no els desitgi el millor. No els deixo d’estimar i els respectaré al màxim”, va dir el preparador, que va fer propòsit d’esmena sobre la seva marxa. “M’hauria agradat haver sortit d’una altra manera. Ha semblat una sortida conflictiva i no era la intenció. És legítim que tothom esculli el seu camí i els clubs tenen també la possibilitat d’acomiadar els tècnics si no estan contents. Soc on vull ser i és una decisió correcta per a aquest cos tècnic.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)