Espanyol

Perarnau: “Gallego és un convenciment total”

Espanyol. El director general esportiu deixa clar que l’aposta pel surienc és ferma i serveix per fortificar el model. Confirma que Hermoso té una oferta de renovació sobre la taula

Òscar Perarnau no porta la gestió diària de l’Espanyol però sap perfectament el què es cuina per la temporada vinent. El gran canvi ha estat a la banqueta on la sortida abrupta de Rubi ha obligat a prendre una decisió ràpida i efectiva. L’aposta ha estat per David Gallego. Un home de la casa que feia tres anys que estava al capdavant del filial. “El primer que hem de fer és escoltar Rufete, però a Gallego el coneixem força bé després de sis anys; ens aporta moltes coses, des que té un model de joc que ens identifica, té personalitat i ha evolucionat molt, i la seva aposta ajuda i uneix la base amb el primer equip”, ha explicat aquesta mitjanit Perarnau en una entrevista al Club de la mitjanit. “No ha estat pel factor econòmic, ha estat convenciment total, m’atreveixo a dir que només s’ha parlat amb ell, quan Rubi ens diu que no continua a partir d’aquell moment Rufete té clar que ha de ser Gallego. Ens ho comunica i estem d’acord, És per convenciment i creiem que ho mereix”.

Més enllà de la figura de Gallego, una de les notícies positives dels últims dies és l’ampliació de capital. Rastar posarà com a capital social els 50 milions d’euros que tenia com a deute dins del club. Una maniobra que deixarà el deute per sota dels 50 milions. “Ens ajuda molt; la planificació com és flexible l’hem de modificar en positiu, augmenta una mica el límit salarial, seguirem sent el desè pressupost però no tenim necessitat de vendre i en l’àmbit intern dona molta estabilitat. Es comentava el tema, de la necessitat d’haver de traspassar un jugador important, però havíem fet la meitat dels deures amb la venda d’Aarón, i sabent l’ampliació de capital no estem obligats a vendre”, ha argumentat el maresmenc que també ha estat preguntat pels noms propis. En les últimes hores el Sevilla hauria preguntat per Borja Iglesias. Si Ben Yedder surt del club andalús, Monchi el té en la seva agenda. “Té una clàusula (de 28 milions) i si algú el vol ens remetem a ella”, ha dit Perarnau que no té constància de cap oferta ferma pel futbolista.

Més explicit, s’ha mostrat sobre el futur de Mario Hermoso. El central, peça clau de l’equip, té una oferta de renovació sobre la taula. “Durant l’any hem mantingut converses i ens han deixat cara la postura, però pot modificar-se d’un dia per l’altre; te 23 anys, internacional, esquerrà, són cotitzats, doncs trobem normal que vinguin equips grans i preguntin per ell. Després de canviar la planificació té una proposta per renovar i volem que es quedi amb nosaltres, malgrat ser difícil. El mercat és llarg i veurem què passa”. Hermoso té una clàusula de 40 milions però només li resta un any de contracte. La meitat dels drets econòmics del futbolista són del Real Madrid que té una opció de compra sobre el jugador de 7,5 milions.

Per últim, Perarnau confia a tancar un parell de fitxatges aquest mes de juny. “Tinc l’esperança que pugui ser abans que acabi el mes, hi ha un parell de noms que tenen moltes ganes de venir però la negociació pot allargar-se o avançar”.

“Vam fer un esforç brutal per Rubi”

Òscar Perarnau també ha deixat clar la visió del club en la sortida de Rubi. “Ha estat una setmana inesperada, sorprenent, però el club estava preparat i ho hem resolt. Hem de reconèixer la tasca de l’entrenador i el seu cos tècnic, en l’àmbit intern lamentem el comunicat però entenem que són decisions professionals i hem d’estar preparats per quan succeeixen”, ha explicat el maresmenc que ha afegit. “Si el vam convidar a marxar? Són percepcions, vam fer un esforç brutal per intentar que es quedés. No he tingut una conversa parlant del projecte, som un cub de gestió diària i no d’inversió, volem desenvolupar-nos progressivament. Si sap greu sentir que ha perdut la confiança en nosaltres? Sincerament, encara no he pogut parar del tema amb ell, a mi personalment no m’ho ha dit, tenim una relació esplèndida amb ell i el seu cos tècnic, havíem tingut xerrades positives i dignes i s’ha demostrat al llarg de l’any, vam invertir al gener, fem l’ampliació, l’hem mantingut perquè creiem en ell, així doncs reconeixement a la seva tasca. Si em penedeixo d’haver-lo mantingut? No, només faltaria”.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)