Espanyol

Bernardo, el primer del curs

Espanyol. El central, procedent del Girona, obre el capítol de fitxatges del club blanc-i-blau. Arriba cedit, amb una opció de compra inferior als tres milions, i ocuparà el lloc d’Óscar Duarte

Bernardo Espinosa (Cali, Colòmbia, 1989) és el primer fitxatge de l’Espanyol del curs 2019/20. El defensa, procedent del Girona, arriba cedit amb una opció de compra que serà inferior als tres milions d’euros. El central té contracte amb el club de Montilivi fins al juny del 2021. El fitxatge del colombià té com a missió apuntalar l’eix defensiu de l’equip blanc-i-blau després de la marxa d’Óscar Duarte. Era una prioritat de la direcció esportiva per les urgències que hi ha en aquesta zona. Cal tenir en compte que la baixa de David López –no tornarà fins al novembre, per un trencament de genoll– i la possible sortida –seran clau les properes hores– de Mario Hermoso a l’Atlético de Madrid obligaven a fer un moviment immediat en el mercat. Els blanc-i-blaus només tenien dos centrals per afrontar l’inici de la prèvia de l’Europa League el 25 de juliol: Naldo i Lluís López. Tocava moure’s, i bé, i aquí entra la figura del central del Girona. El colombià té contracte fins al juny del 2021 i una de les fitxes més altes del conjunt de Montilivi. Els gironins necessitaven treure’s pes salarial després del descens i l’internacional té una clàusula en el seu contracte segons la qual podia sortir cedit en el cas de descens. El nou jugador blanc-i-blau, que s’ha sotmès a la pertinent revisió mèdica, serà presentat en els propers dies a l’hotel de concentració de Navata, on es desplaçarà demà l’expedició blanc-i-blava.

Bernardo, feliç

El nou defensa de l’Espanyol no va amagar la seva satisfacció d’incorporar-se al club blanc-i-blau. En la decisió prima el fet de continuar a primera divisió, el seu gran objectiu. “Estic feliç i il·lusionat. Arribar a un club tan gran com l’Espanyol i tan important és una oportunitat que no podia deixar escapar”, va admetre als mitjans oficials del club. “Em sento un privilegiat i arribar en un moment tan bonic per al club [jugar a Europa] i per a l’entitat. Tenim uns propòsits esportius que ens il·lusionaran a tots des del primer moment. Tinc les màximes ganes de començar a treballar”, va reblar. L’ex del Girona va continuar explicant les primeres sensacions com a nou jugador de l’Espanyol: “Crec que arribo en un dels millors moments esportius de la meva carrera. L’any passat vaig tenir una continuïtat extraordinària i em vaig perdre pocs partits. Això et permet créixer una mica cada dia i madurar i millorar.” I té clar quin és el seu objectiu: “Arribo amb la màxima humilitat per aportar el meu granet de sorra i la meva experiència. Soc un professional mentalitzat i amb les coses molt clares.” El central va intentar perfilar les seves virtuts sobre el terreny de joc. “Em considero un central expeditiu i contundent. Més de posició i amb intel·ligència per manar des del darrere. Però el més bonic és que es vegi al camp. Vull tenir la mateixa fam que aquest grup.”El fet és que té experiència a primera, és un veterà (farà 30 anys l’11 de juliol) i té un estil semblant al de Naldo, eficaç en el joc aeri i posicional.

Un fix al Girona

Bernardo ha estat un jugador important els últims dos anys a Girona, en què ha estat titular habitual a l’eix de la defensa. En la seva última temporada a Montilivi ha disputat 31 partits de titular i s’ha convertit en el sisè futbolista amb més minuts, només darrere de Bounou, Portu, Pere Pons, Juanpe i Stuani. El Girona va pagar prop de 4,5 milions fa dos anys, destaca per la seva corpulència: 1,92 m d’alçada.

IMPRESSIONS

Arribo en un dels millors moments esportius de la meva carrera; l’any passat vaig tenir una continuïtat extraordinària
Arribar a un club tan gran com l’Espanyol és una oportunitat que no podia deixar escapar
Bernardo Espinosa
Nou jugador de l’espanyol

José María Calzón deixa de ser el delegat del club

José María Calzón, de mutu acord amb l’Espanyol, deixarà de ser delegat del primer equip a partir d’aquesta temporada. El càrrec l’ocuparà Guillem Calzón, que ja el va exercir en els partits fora de l’RCDE Stadium el passat curs. Així mateix, Guillem Calzón assumirà les funcions administratives i operatives corresponents a aquesta funció.

És el punt final a la trajectòria del degà dels delegats del futbol professional. José María Calzón feia quaranta anys que era el delegat de l’Espanyol i tota una referència per a la multitud de generacions de futbolistes que han passat pel club blanc-i-blau. Un referència per a molts i una enciclopèdia de referència per a tots els seus companys de professió. Un mite blanc-i-blau que passa a la reserva. I és que José María Calzón continuarà vinculat al club desenvolupant les funcions de responsable de competicions, delegat de camp i oferirà el seu suport a la transferència de funcions al nou delegat aprofitant el seu coneixement d’aquesta funció.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)