Espanyol

espanyol

mercat

Vargas serà blanc-i-blau

Espanyol. Els catalans han tancat un acord amb Vélez Sarsfield per aconseguir el jugador a canvi de 9, 5 milions. L’oficialitat només està pendent dels terminis i la forma de pagament

Matías Vargas (Salta, Argentina, 1997) serà jugador de l’Espanyol. El desig del futbolista era clar i des de fa setmanes ha rebutjat totes les ofertes que li han arribat. Només volia anar a l’Espanyol. La feina de formiga de Francisco Joaquín Pérez Rufete ha donat fruit. El director de futbol professional de l’Espanyol ha treballat en silenci la contractació del futbolista. Un extrem, de gran projecció, que signarà un contracte de quatre temporades amb el club blanc-i-blau. Les últimes hores han estat decisives per arribar a un acord. L’Espanyol ha fet una última oferta de 9,5 milions; l’anterior no arribava als vuit. Cal recordar que el futbolista tenia una clàusula de 14 milions d’euros, per a qualsevol equip argentí, i que baixava als 12 milions per a un equip estranger. L’Espanyol ha intentat acostar-se al màxim a aquesta quantitat i ha arribat a una entesa perquè Vélez Sarsfield es quedi amb el 20% d’una futura venda en cas que l’Espanyol vengui el futbolista amb una plusvàlua.

Ara només falta posar negre sobre blanc i fer oficial l’acord. L’únic punt que s’ha de tancar és la forma com es faran els pagaments. L’Espanyol, ara mateix, no pot pagar 9,5 milions de cop i ha d’afrontar la compra en uns terminis que són els que s’estan pactant. El màxim que pot posar, ara mateix, el club blanc-i-blau sobre la taula és un primer abonament d’uns quatre milions d’euros. Vélez Sarsfield vol que els terminis siguin com més curts millor i l’Espanyol espera poder allargar-ho en dos o tres anys. L’ideal seria pagar el traspàs en tres o quatre abonaments per a més comoditat de l’entitat catalana. En el punt mitjà hi haurà l’acord i tot indica que s’abonarà el traspàs en dos terminis o bé en tres abans del 30 de juny que ve. Uns detalls que no han de comprometre l’arribada del Mono Vargas a l’Espanyol i que, des de l’Argentina, ja donen per feta. A més, l’Espanyol podria accelerar els pagaments en funció de la venda de Borja Iglesias. Més enllà d’això, i pel decalatge horari, l’oficialitat de l’acord no s’estirarà més enllà de dos o tres dies i el futbolista ja viatjarà la setmana que ve a Barcelona per posar-se a les ordres de David Gallego, un cop l’equip torni de l’estada que està fent a Torre Mirona.

El Mono Vargas arriba i qui sortirà és Borja Iglesias. L’Espanyol i el Betis estan negociant la sortida del futbolista. El davanter ja té, des de fa setmanes, un acord amb el Betis i només falta que els dos clubs es posin d’acord en les formes de pagament. L’Espanyol, en un primer moment, havia reclamat el pagament íntegre de la clàusula, de 28 milions, però ara ha flexibilitzat la seva posició i es mostra obert a un pagament a terminis, com va deixar entreveure ahir el director general corporatiu, Roger Guasch. En tot cas, el primer pagament haurà d’acostar-se als 20 milions d’euros. Cal recordar que els blanc-i-blaus encara han de pagar 7,5 milions al Celta de la venda del punta i volen tenir una bona bossa de diners per poder fer més contractacions en aquest mercat.

Ferreyra l’avala

Facundo Ferreyra va parlar ahir de l’imminent fitxatge del Mono Vargas. Precisament, el davanter de l’Espanyol és una veu autoritzada ja que va coincidir amb ell i el coneix bé perquè és seguidor de l’equip argentí i sap com juga: “No sé quant hi ha de debò en les coses que han sortit, però el vaig seguir molt perquè vaig jugar allà i soc seguidor del Vélez. És un jugador molt complet, amb un contra un, passada i gol. Si ve ens aportarà molt.” I també va deixar clar que la seva compatibilitat per jugar plegats sobre la gespa serà fàcil. “Sí perquè juga més d’extrem o interior. Li agrada arrencar de fora cap a dins o rebre en el mig. Som molt diferents”, va dir l’argentí, que enguany vol tenir més minuts.

L’Europa League repartirà 560 milions d’euros

La UEFA ha detallat els diners que es repartiran a l’Europa League. El total dels ingressos nets puja a 560 milions d’euros. Ara l’Espanyol està en la fase prèvia, però si accedeix a la fase de grups cadascun dels 48 clubs classificats rebrà un pagament per disputar-la de 2,92 milions d’euros, dividits en un pagament inicial de 2,75 milions i un de restant de 170.000 euros. Les bonificacions de rendiment durant la fase de grups seran de 570.000 euros per victòria i 190.000 euros per empat. Els guanyadors dels grups rebran una prima d’un milió d’euros cadascun i els segons classificats de cada grup tindran una prima de 500.000 euros cadascun. Ja més endavant, els clubs que superin la fase de grups aniran eixamplant els guanys. Així, si es classifiquen per als setzens de final, 500.000 d’euros; per als vuitens de final, 1,1 milions; per als quarts, 1,5; per a les semifinals, 2,4; per a la final, 4,5, i el campió guanyarà quatre milions addicionals. El màxim de guanys arriba als 24,8 milions. Així doncs, l’Espanyol es juga molt aquest estiu, i a més de l’al·licient esportiu, hi ha el fort impacte econòmic.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)