Espanyol

Tot va pel bon camí

Espanyol. Els homes de Gallego sumen un nou triomf en el segon partit de la pretemporada, el darrer abans d’enfrontar-se a l’Stjarnan islandès en el primer enfrontament oficial de l’estiu

lens 1 espanyol 3

LENS:Vincensini; Michelin, Fortes, Sene, Vitor Costa; Gillet, Manu Pérez (Tom Ducrocq, 88’), Sotoca, Mauricio; Robail i Banza.ESPANYOL:Diego López (Andrés, 72’); Javi López (Pipa, 72’), Lluís López (Bernardo, 63’), Naldo, Pedrosa (Dídac, 63’); Darder, Víctor Sánchez (Marc Roca, 63’), Granero (Vargas, 63’); Melendo (Melamed, 72’), Ferreyra (Wu Lei, 63’) i Borja Iglesias (Campuzano, 72’).GOLS:1-0 (4’) Banza. 1-1 (24’) Melendo. 1-2 (36’) Ferreyra. 1-3 (75’) Marc Roca, de penal.ÀRBITRE:Mikael Lesage.T.G.:Pedrosa, de l’Espanyol.

Encara queda feina per fer i camí per recórrer, però en una pretemporada atípica, amb partits de caixa o faixa a partir ja de la setmana que ve, les bones sensacions mostrades per l’Espanyol són una notícia excel·lent per afrontar dijous el partit contra l’Stjarnan islandès amb totes les garanties.

Si l’any passat el ple de victòries en la pretemporada va impulsar l’equip, aleshores entrenat per Rubi, a encadenar un gran inici de lliga, aquest estiu sembla que el conjunt blanc-i-blau ha agafat el mateix camí. Dimarts, tot i que contra un equip com el Peralada de tercera divisió i sense gairebé ritme d’entrenament, els de Gallego ja van mostrar bones sensacions i contra el Lens, un històric del futbol francès ara a segona divisió i que tot just començarà la lliga la setmana que ve, les van confirmar. Tot i això, els de Pas de Calais van començar amb força i es van avançar tot just al minut 4 amb un gol del seu jugador més perillós, l’espigat Banza. Però el conjunt blanc-i-blau va reaccionar bé i, tot i que li va faltar una mica de fluïdesa en els darrers metres, va passar a controlar el duel i va capgirar el marcador abans del descans gràcies a dues dianes dels acompanyants en atac de Borja Iglesias, que mentre no es resolgui el seu futur continua comptant per a Gallego com un jugador més. Primer Melendo va rematar una bona centrada de Javi López i uns minuts després, Ferreyra va fer l’1-2.

A diferència del primer duel, Gallego va donar continuïtat a l’equip del primer temps després del descans, perfilant segurament l’onze de cara al partit de l’anada de la primera eliminatòria de la prèvia de l’Europa League. El ritme intens, tot i això, va baixar, i de fet van ser els locals qui més a prop van estar del gol: en el 64’, Mauricio va topar amb el pal després d’una centrada des de la banda dreta, mentre que en el refús, Sotoca va rematar als núvols.

Connexió Vargas-Wu Lei

Just abans del xut al pal, Gallego havia introduït ja la primera tanda de canvis, que va permetre veure els primers minuts del Monito Vargas amb la samarreta blanc-i-blava, així com l’estrena aquest curs de Marc Roca i Wu Lei, tots tres protagonistes en el partit. Es fa complicat, però, treure encara conclusions de l’actuació de l’argentí, però sí que va donar mostres de la bona entesa amb un altre dels futbolistes en qui hi ha grans esperances de cara al nou curs. I és que l’1-3 definitiu, obra de Marc Roca, de penal, va arribar gràcies a una bona combinació entre Vargas i Wu Lei.

Hem començat bé interpretant bé on estaven els avantatges. L’equip comença a entendre quina estructura volem en atac
Estem lluny d’on ens agradaria, però bastant millor del que ens pensàvem en aquest punt
David Gallego
Entrenador de l’espanyol
La pretemporada ja ha acabat, tot i que ho intentarem gestionar perquè tots els jugadors tinguin minuts pensant en la lliga

Diego López ja exerceix com un dels capitans

Tot i que no va lluir el braçal, el partit d’ahir va representar l’estrena del porter Diego López com un dels capitans de la plantilla. Així ho van escollir els seus companys, que van triar l’experimentat sentinella gallec per ocupar la vacant deixada per la marxa de Sergio Garcia, una tria lògica tenint en compte la seva experiència i que aquest estiu inicia la seva quarta temporada. Javi López, Víctor Sánchez, David López i Granero són els altres capitans.