Espanyol

Història per escriure

Tornada. L’Espanyol tanca una etapa de dotze anys sense jugar una competició continental vint dies després d’iniciar la pretemporada, contra un rival, l’Stjarnan islandès, d’una lliga menor

El 16 de maig del 2007 l’Espanyol va rebre dues derrotes. La final de la copa de la UEFA contra el Sevilla va ser un cop dur per a un club, que semblava tocar sostre en la seva història. La segona va ser molt més sibil·lina però també dolorosa, ja que aquell partit va iniciar una travessia pel desert que ha durat dotze anys sense partits continentals. Dotze anys de patiments, de temporades insípides, d’il·lusions trencades a mig curs i d’alegries basades en la supervivència i no en l’opulència del palmarès. Avui tot això s’acaba. En un context modest, tot just disputant la segona eliminatòria prèvia de l’Europa League i contra un rival semiprofessional, però s’acaba. L’Espanyol torna a passejar el seu escut i els seus colors per Europa i això és un motiu de satisfacció per a una entitat empetitida en els darrers anys però que ara torna a mirar-se al mirall amb orgull.

La transcendència és important per a un club que vol desviar ara la importància de la consecució per centrar-se en el que passi en el terreny de joc. I ningú pot negar que l’Espanyol és el favorit per passar l’eliminatòria. Al seu favor hi juga el rival, l’Stjarnan, d’una lliga molt menor, la islandesa. A la seva contra, en canvi, hi ha el calendari que ha deixat només una diferència de vint dies entre el primer entrenament del curs i el primer partit; lluny de les sis setmanes que són les recomanables per a qualsevol equip d’elit. “L’equip ara està millor del que m’esperava a hores d’ara, però portem molt poc temps”, admet el tècnic debutant –amb el primer equip– David Gallego: “Però estem en el punt suficient per competir demà [per avui] de tu a tu contra el rival. Això ho tinc claríssim.”

No deixar-ho per demà

L’eliminatòria és a doble partit però l’equip no es planteja res més que no sigui deixar el més encarrilat possible el passi en el xoc a l’RCDE Stadium: “El que és important és guanyar. I fer-ho per la major quantitat de gols perquè després has de jugar fora i els partits són complicats”, explica Gallego, que es vol abstraure de la importància del partit per a l’entitat: “Ens hem de centrar en el nostre joc, en fer les coses bé i en tot allò que passi en el terreny de joc. No és una festa, és un partit de futbol.”

Al davant, l’Espanyol tindrà un rival format per jugadors semiprofessionals però que estan en plena competició. La temporada a Islàndia ha passat l’equador –l’equip és quart a la seva lliga–. “És un equip que, pel que hem pogut veure, pressiona molt després de pèrdua, defensa amb molts jugadors i arriba també amb molts jugadors. Poden atacar per bandes i intenten jugar directes”, analitza David Gallego, a qui no li preocupa que els seus jugadors puguin tenir una baixada física: “El meu equip serà intens sempre. D’això no hi ha cap dubte.”

LA PRÈVIA

El que és important és guanyar. I fer-ho per la major quantitat de gols perquè després has de jugar fora i els partits a domicili sempre són complicats
Ens hem de centrar en el nostre joc, en fer les coses bé i en tot allò que passi en el terreny de joc. No és una festa, és un partit de futbol
David Gallego
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)