Espanyol

Un tràmit amb ofici

Europa League. L’Espanyol s’imposa novament a l’Stjarnan en el partit de tornada i certifica el seu accés a la tercera eliminatòria prèvia del torneig, en què es veurà les cares amb el Lucerna suís

STJARNA 1 (1) ESPANYOL 3 (7)

STJARNAN:Bjornsson Johann, Laxdal, Daniel Laxdal, Rauschenberg, Aegisson, Hedinsson, Hauksson, Runarsson, Ragnarsson, Halldorsson i Fodilsson.ESPANYOL:Diego López, Javi López, Naldo, Bernardo Espinosa, Dídac Vilà, Víctor Sánchez (Iturraspe, 65’), Márc Roca, Melendo, Pedrosa (Puado, 70)’, Borja Iglesias (Wu Lei, 65’) i Ferreyra.GOLS:0-1 (5’) Pedrosa. 0-2 (52’) Borja Iglesias. 0-3 (78’) Ferreyra. 1-3 (87’) Sigurdsson.ÀRBITRE:Dimitru Muntean (moldau). Grogues a Hedinsson i Víctor Sánchez.

L’Espanyol ha pujat el primer graó en el camí de la fase de grups de l’Europa League. Després d’haver deixat la feina enllestida en l’anada, el conjunt blanc-i-blau també va exhibir la seva teòrica superioritat a Islàndia, noquejant per segona vegada l’Stjarnan, exhibint ofici i professionalitat en el que es pressuposava un tràmit, i ara s’enfrontarà al Lucerna, en el seu penúltim obstacle abans d’entrar a Europa per la porta gran.

David Gallego, que havia desplegat tot el catàleg de prudència en la prèvia, advertint que l’Stjarnan en la seva versió original, més pura com a local, seria un equip “incòmode”, va correspondre amb un onze plenament competitiu, fent entrar Marc Roca com a titular i amb el recurs de situar Pedrosa davant de Dídac Vilà, preveient que una pressió avançada dels islandesos permetria al veloç futbolista del planter explotar la seva verticalitat.

I puntual per correspondre a l’aposta del seu entrenador, Pedrosa va entrar com un tro en el partit, recollint una pilota a prop del balcó de l’àrea, eliminant fins a tres islandesos i afusellant la porteria de Bjornasson amb una rematada instintiva. Un gol que apagava del tot una eliminatòria que ja estava tenyida del blanc-i-blau de l’Espanyol i que va desencadenar un partit sense gaires al·licients a la perifèria de Reykjavík, amb un Stjarnan que va ser un pèl més ambiciós que en l’anada en la pressió, però a qui va faltar qualitat per generar-li dificultats. I que a sobre quan l’àrbitre li va aplanar el camí amb un penal molt lleuger de Javi López sobre Aegisson, tampoc va ser capaç de perforar la porteria de Diego López, amb el seu golejador, Halldórsson, que va enviar el llançament per sobre del travesser.

Malgrat un partit discontinu en el joc, en què l’Espanyol no sempre va acabar d’exhibir un discurs rodó, el múscul a les àrees va acabar sent determinant i l’equip de Gallego va acabar d’obrir bretxa gràcies als gols de Borja Iglesias, que va resoldre amb solvència una passada a l’espai de Víctor Sánchez, i del Chucky Ferreira, que amb l’instint recuperat en aquesta pretemporada, va aprofitar una passada de Melendo per perforar per darrera vegada la porteria de Bjornosson. Només en l’ocàs del partit, Baldur Sigurdsson, venint des del darrere, va maquillar un resultat contundent a favor d’un Espanyol que enceta la seva aventura europea amb bon to.

Ara, a Lucerna

El conjunt suís ja havia guanyat en el partit d’anada com a local i va acabar de rematar la feina a les Illes Fèroe amb una altra victòria contra el Klavskvik, gràcies a un gol del kosovar Idriz Voca abans del descans. Els suïssos, cinquens de l’última edició del campionat helvètic, ocupen el segon lloc de la taula del nou campionat amb tan sols dues jornades disputades (una victòria i un empat).

VESTIDORS

L’equip ha estat humil, hem respectat el rival, amb trams millors i pitjors. Ens preocupava el seu joc aeri i ho hem resolt molt bé
No m’ha agradat encaixar el gol, soc dels de porteria a zero, però estic satisfet amb l’evolució
David Gallego
entrenador de l’espanyol
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)