Espanyol

Rufete i el ‘mètode Marie Kondo’

Retocs. Amb la plantilla molt perfilada, el director esportiu diu que aquestes tres setmanes de mercat han de servir per acabar d’ordenar totes les peces

Amb Calero ja sota les ordres de David Gallego, el tècnic ja té tancat l’eix de la defensa amb el qual competirà, si tot va bé, en tres competicions. Era una demarcació que amoïnava la direcció esportiva després de la lesió de David López, la marxa de Duarte i la imminent sortida d’Hermoso, que es va acabar produint fa tres setmanes a l’Atlético. Calia incorporar peces noves i reorganitzar la situació, i la feina sembla ara enllestida.

Però encara queden tres setmanes de mercat i, tot i que Rufete es va mostrar ahir satisfet amb els moviments efectuats, també va reconèixer que encara queda feina per fer. “Seran setmanes per acabar d’ordenar les peces que tenim. Hem d’acabar de prendre algunes decisions i a partir d’aquí veure si hi ha algun canvi amb la marxa d’un jugador o algun fitxatge”, va reconèixer el director de futbol. L’Espanyol, ara mateix, té 24 fitxes del primer equip, però entre aquests jugadors n’hi ha dos de lesionats de llarga durada i dos de joves, Àlex López i Pipa, que tenen molts números per sortir cedits. Tot plegat, unes incògnites que se sumen a la incertesa de si l’equip es classificarà o no per a l’Europa League. Molts dubtes i moviments per fer que en poden desencadenar d’altres, com ara la possible marxa de Borja Iglesias al Betis, a la qual Rufete es va tornar a referir: “És clar que tenim un pla B preparat, però amb Borja no hi podem fer res, no és una qüestió que depengui de nosaltres. L’Espanyol defensarà els seus interessos i sabem què volem. Però la iniciativa l’ha de portar el Betis, que és qui vol el jugador.”

El que sí que depèn de la direcció esportiva de l’Espanyol és resoldre el futur d’Àlex López i Pipa: si no han de tenir minuts al primer equip, la cessió és la solució escollida. “Volem que tinguin minuts perquè es puguin guanyar a fora poder competir a l’Espanyol l’any següent. Volem crear un model amb una gran plantilla però també amb actius repartits per altres equips que s’intentin guanyar tornar.” Si Pipa torna a marxar cedit, s’obrirà un forat al lateral dret que caldrà cobrir, igual que passarà si marxa Borja o hi ha alguna altra baixa no desitjada; és qüestió de recol·locar les peces ara que tot està ja més o menys perfilat. “Hem intentat fer la feina ben feta i amb el timing adequat per tenir una plantilla competitiva. Entrar a l’Europa League ens donarà un plus, però crec que en el dia d’avui l’entrenador ja disposa d’una plantilla molt versàtil.”

BORJA IGLESIAS

El Betis ha tornat a reactivar el seu fitxatge, però l’Espanyol es manté ferm

ELS JOVES

S’ha d’acabar de decidir si se cedeix Pipa i Àlex López o continuen al primer equip

Sense ofertes per Dídac ni Marc Roca

Si bé Rufete va parlar obertament de les negociacions que està mantenint des de fa setmanes l’Espanyol amb el Betis per Borja Iglesias, reactivades ara que els andalusos tenen líquid gràcies a les vendes efectuades en aquests darrers dies de mercat, tot i no voler-ne revelar cap detall, el director de futbol blanc-i-blau va negar que hi hagués cap oferta sobre la taula per Dídac Vilà i Marc Roca. “Probablement hi ha interès, això sí, però de moment d’oferta del València per Dídac no en tenim cap ni en sabem res”, va explicar el màxim responsable esportiu del conjunt blanc-i-blau, que va negar també qualsevol intent d’aproximació del Bayern de Munic per aconseguir els serveis del migcampista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)