Espanyol

mercat

un déjà vu

De nou, toca reinventar-se

Mercat. La sortida de Borja Iglesias obliga l’Espanyol a buscar alternatives per reforçar una davantera que ha perdut el seu pitxitxi. La mateixa història que fa un any amb Gerard Moreno

L’Espanyol està obligat a buscar un recanvi per a Borja Iglesias abans del tancament del mercat el 2 de setembre. El gallec se’n va al Betis a canvi del preu de la seva clàusula: 28,14 milions d’euros. Una quantitat que el club andalús pagarà en tres terminis. El primer, de 18 milions, abans d’aquest dissabte; un segon de cinc milions, abans del 23 de desembre, i l’últim, abans del 1 de juny del 2020. A tot això cal sumar 5,9 milions en concepte d’impostos derivats del traspàs que pagarà, integrament, el Betis abans del 25 de setembre. Així, doncs, l’Espanyol s’assegura que tota l’operació de Borja Iglesias quedarà enllestida en aquest exercici comptable. Aquest punt ha estat una de les claus que ha ajornat la venda del gallec. Les dades han estat facilitades per Rastar Group a la borsa de Shenzhen i dins de l’apartat comptable també es pot deduir que el Celta cobrarà 1,4 milions d’euros del 5% de la venda que tenia signada per la venda de Borja fa just un any. De fet, el club gallec només havia rebut un primer pagament de l’Espanyol de 2,7 milions pel davanter que s’havia de pagar en quatre terminis. Ara abonarà la quantitat que faltava per amortitzar: 7,4. El benefici net que li quedarà a l’Espanyol és d’11, 7 milions d’euros, una xifra força important per un jugador que només ha estat un any al club.

Un perfil contrastat.

Més enllà d’això, ara el que preocupa l’entitat és trobar un relleu de garanties per a un dels seus millors futbolistes. Borja ha estat la venda més cara de la història de l’Espanyol però cal ocupar el buit futbolístic que deixarà. El gallec va fer 17 gols a la lliga i tres més a la copa. En total, 20 gols d’un futbolista essencial que ja n’havia fet tres en les prèvies de l’Europa League. És una situació coneguda. Fa un any l’Espanyol es trobava en el mateix punt de sortida. La marxa de Gerard Moreno havia deixat un forat difícil d’emplenar però l’encert a l’hora recrutar Borja Iglesias va ser total i va deixar en anècdota la sortida de la icona de Sant Perpètua a canvi de 20 milions d’euros. L’Espanyol ja feia temps que preparava la possible sortida de Borja i vol apostar per un davanter de recorregut i que asseguri gols. Simone Zaza, del Torino i exjugador del València, és un dels futbolistes que hi ha en cartera segons Tiempo de Espanyol. Una nòmina de futuribles en què també hi ha un antic desig com Mariano, del Real Madrid, i André Silva, del Milan, i fins Calleri o fins i tot Stuani, del Girona. La direcció esportiva sap que li cal gol i que aquest ha de venir amb un futbolista amb garanties, i més en un curs carregat de partits. “Amb Borja teníem una competència important i ara per mantenir la competitivitat de la plantilla hem de trobar un jugador similar i, si no el trobem, doncs no vindrà ningú”, va explicar ahir el tècnic, David Gallego. El surienc va posar com a exemple el que va passar amb la sortida d’Hermoso. “És el mateix que va passar amb Mario. Va anar-se’n i hem incorporat un jugador amb molt de nivell.” Ara l’Espanyol, de nou, mirarà de reinventar-se. Llei de vida.

Nou patrocinador a la samarreta

L’efecte Wu Lei no té aturador i torna a posar-se en evidència la seva importància més enllà dels terrenys de joc. Si la setmana passada el club i el mateix jugador van presentar un acord amb l’empresa de tecnologia iFLYTEK, divendres s’espera que anunciïn la signatura d’un acord amb LDSports, agència xinesa de notícies esportives que patrocinarà la samarreta. Segons va avançar Pericosonline, la marca asiàtica serà en el frontal de la samarreta i substituirà Rivera Maya, que passarà a tenir un paper secundari després d’anys amb un paper protagonista.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)