Espanyol

Accelerar en el mercat

Espanyol. La derrota contra el Sevilla ha deixat clara la necessitat de reforçar l’equip de manera immediata amb un lateral dret i un davanter golejador per competir a Europa i a la lliga

La derrota contra el Sevilla ha deixat patent que l’Espanyol necessita dos reforços urgents: un lateral dret i un davanter golejador. El conjunt andalús va ser molt superior a l’Espanyol. No ho va ser d’una manera aclaparadora, però sí per la tendència del partit. Es va jugar al que va voler l’equip entrenat per Julen Lopetegui. Els blanc-i-blaus van ser estèrils en atac i no van trobar arguments per treure’s de sobre la pressió alta del rival. El Sevilla va fer baixar a la terra l’Espanyol i el segon gol va ser paradigmàtic. Una desatenció defensiva davant un rival gegantí. Les alarmes estan activades a les oficines i caldrà prendre mesures immediates. Hi ha temps fins al 2 de setembre. El dia que es tanca el mercat. Cal moure’s sense contemplacions per optimitzar els recursos i fer que l’equip faci un salt més de qualitat.

La direcció esportiva fa temps que treballa en els perfils dels fitxatges: un lateral dret i un davanter centre. Tot i això, i si res no canvia en els pròxims dies, el club vol esperar-se a tenir lligada la seva participació en la fase de grups de l’Europa League. L’explicació, dins del club, és que no es poden arriscar a fer una inversió sense saber si disputaran la fase de grups. Una situació que no es donarà fins al 29 d’agost, quan es jugui el partit de tornada contra el Zorya d’Ucraïna. El raonament dels directius és que amb l’ingrés extra per disputar la competició continental podran aconseguir futbolistes de més nivell que no pas si l’executen ara. El perill és que si s’espera massa es poden perdre pel camí peces cobejades en el mercat. Només així s’entén l’actual immobilisme del club. Una mesura profilàctica a l’aixopluc de les normes econòmiques del club. La prudència comptable mana però el club es podria veure abocat a 72 hores boges finals de mercat. Un tot o res perillós i en el qual juguen diversos factors. Molts són els davanters que han estat oferts a l’Espanyol i per qui s’ha interessat el club. Kalinic, de l’Atlético de Madrid, és un dels últims, segons va avançar TVE. Mariano Díaz, davanter del Real Madrid, és un altre dels candidats. Vell objecte de desig del club blanc-i-blau des de fa tres temporades. El problema de tots dos futbolistes és el salari que cobren tots dos. Uns emoluments que dispararien l’escala salarial de l’equip. Altres futbolistes més assequibles són Simone Zaza, exjugador del València ara a les files del Torí, i Jonathan Calleri, exjugador de l’Alavés. Ara el club haurà de decidir si accelera en el mercat o s’espera.

LA CLAU DE TOT

El club no es vol precipitar i espera lligar el passaport per a la fase de grups a Europa

NOUS INGRESSOS

Jugar l’Europa League permet tenir més diners i aspirar a millors jugadors

EL CONTRAPUNT

Fins al 29 d’agost no estarà lligada la classificació, a 72 hores de tancar el mercat

El lateral dret, un element secundari

Dins de la llista de prioritats, la gran despesa es farà en el davanter. El paper del lateral dret és un element secundari per diversos motius. L’Espanyol no vol fer una gran despesa i per això va desestimar aconseguir Roberto Rosales en propietat. Una operació que pujava a tres milions d’euros i que, al seu moment, l’Espanyol veia massa onerosa pels seus interessos per un futbolista que ja ha entrat a la trentena. Aquest moviment s’argumenta amb el fet que el club té ara dos laterals drets: Javi López i Gonzalo Ávila, Pipa. Caldrà veure com evoluciona tot i si al final David Gallego es llança per incorporar un lateral i el futur de Pipa passa per una nova cessió després de marxar el curs passat al Nàstic. A més, hi ha el factor Víctor Gómez. El lateral, campió europeu sub-19 amb Espanya, és un dels futbolistes amb més projecció i el club no vol tallar la seva progressió portant un futbolista de certa joventut que el perjudiqui a mitjà termini. Així doncs, es podria apostar per incorporar un futbolista cedit per una temporada. Però cal tenir present que el paper dels laterals, en l’esquema de David Gallego, és clau per la importància que tenen en el joc ofensiu i per obrir el terreny de joc.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)