Espanyol

A un pas de fer història

Europa League. L’Espanyol espera tancar el seu retorn a Europa 12 anys després contra el Zorya. Arriba a Ucraïna sense confiances, tot i l’avantatge del 3-1 de l’anada a l’RCDE Stadium

L’Espanyol afronta un duel clau aquesta tarda a Ucraïna. És a les seves mans tornar a Europa 12 anys després i classificar-se per a la fase de grups de l’Europa League. Un fet que mai ha viscut el club en l’era de Cornellà. És un duel de caixa o faixa contra el Zorya però amb l’avantatge del 3-1 de l’anada. Un fet que dona certa comoditat a l’Espanyol a l’hora de gestionar el partit i refredar l’aspecte emocional del duel. “Sabem que és un dia important. Fa 12 anys que no estem a Europa però en aquests 12 anys l’Espanyol també ha disputat partits importants. Som conscients de la dificultat i de l’ambient que ens trobarem però estem preparats per competir”, va assegurar el tècnic de l’Espanyol, David Gallego. “És una final, es decideix qui entra en la fase de grups”, indicava el tècnic, que s’ha emportat tota la plantilla per a aquest duel històric. “Noto que és un partit especial per la repercussió que té. Som a la meitat del camí i ara hem de rematar-ho. Hem condicionat tota la pretemporada a entrar en la fase de grups de l’Europa League”, va reblar el surienc, que ha insistit a viure el duel “amb naturalitat”, i potser aquest és l’aspecte que pot preocupar més l’Espanyol, conscient que el Zorya els pressionarà des del primer moment buscant un gol que els acosti a capgirar una eliminatòria que ara tenen en contra. El millor tast de la fortalesa local es va veure en l’anada a l’RCDE Stadium, quan els ucraïnesos van arribar al descans amb avantatge en el marcador. “Tenim jugadors dins de la plantilla amb una experiència brutal”, va subratllar el tècnic per rebaixar l’aspecte emocional del partit. L’Espanyol es trobarà un camp ple a vessar i amb una afició animosa des del primer minut, però haurà de llegir bé els petits detalls.

“Sabem el que hem de fer i el que necessitem. Hem de marcar dos gols, preferiblement tres”, diagnosticava l’entrenador del Zorya, Viktor Skripnik. “Sabem perfectament contra qui juguem. L’estadi estarà ple i volem complaure la nostra afició. Si guanyem i passem, ens podem convertir en herois. El partit contra l’Espanyol és el més important de tota la temporada”, va remarcar el tècnic, al qual van preguntar per la carrega física dels seus futbolistes amb un mes ple de partits. “Si emocionalment estàs bé la fatiga no es nota, i això és el que hem de buscar.” El tècnic té clar que van plantar cara a l’Espanyol durant la primera part a l’RCDE Stadium i el seu plantejament de partit incidirà en la pressió alta que se li va entravessar a l’Espanyol. Una sortida forta i a la recerca d’un gol per acostar-se al miracle de la remuntada, com va confirmar el mig Artyom Gromov: “Vam fer un partit digne al seu estadi i ara hem de sortir i intentar marcar un gol ràpidament. Em sembla que després d’això l’avantatge pot estar del nostre costat.”

ELS TÈCNICS

És una final. Noto que és un partit especial per la repercussió que té. Som a la meitat del camí i ara hem de rematar-ho
David Gallego
entrenador de l’Espanyol
Si guanyem i passem ens podem convertir en herois. El partit contra l’Espanyol és el més important de tota la temporada
Viktor Skripnik
entrenador del zorya
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)