Espanyol

Ruta per l’Europa de l’Est

Europa League. L’Espanyol viu un sorteig benigne i evita els equips més perillosos. Enquadrat en el grup H, s’enfrontarà amb el CSKA de Moscou, el Ludogorets de Bulgària i el Ferencváros d’Hongria

L’Espanyol ja sap quins seran els primers rivals en el seu retorn a Europa després de 12 anys. El sorteig ha estat relativament benigne per als interessos dels blanc-i-blaus tenint en compte que formava part del bombo 3 i no era cap de sèrie. Els deixebles de David Gallego han quedat enquadrats en el grup H, en el qual es jugaran la classificació per a setzens de final contra el CSKA de Moscou, el Ludogorets i el Ferencváros. Un grup amb tot d’equips de l’Est i amb aroma del vell teló d’acer sota el domini de l’URSS. El gran favorit del grup és el CSKA de Moscou. El conjunt rus, quart en l’última lliga nacional, és un dels equips clàssics del Vell Continent, amb homes de nivell contrastat com ara Dzagoev, Mario Fernandes i el porter Akinfeev. El conjunt de Viktor Goncharenko parteix com a teòric favorit, però l’Espanyol està capacitat per plantar-li cara.

El Ludogorets, dominador de la lliga búlgara en les darreres temporades, s’està fent un nom en les competicions europees i fa anys que està incrementant el seu potencial. És un equip que no té el pedigrí ni el ressò mediàtic de les grans lligues, però que a Bulgària ha aconseguit desplaçar els equips de Sofia, la capital, com el CSKA i el Levski. I tot gràcies al magnat local Kiril Domuschiev, que ha portat l’equip a l’elit del seu país i a ser el dominador ferotge dels últims anys de la lliga des de la ciutat de Razgrad. El Ludogorets, fundat el 2001, va pujar a primera divisió el 2012 i aquell mateix any va guanyar la lliga. En poques temporades ha forjat un palmarès envejable al seu país i ja és el quart equip de Bulgària amb millor palmarès. I és que, des que va pujar a primera divisió ha guanyat totes les lligues que ha disputat i ja n’acumula nou de consecutives. Domuschiev, el propietari, s’ha adjudicat els jugadors més destacats de Bulgària, però també hi ha incorporat molts brasilers, fins a vuit. Un detall que dota de més tècnica i nivell un equip que l’Espanyol no ha de menysprear.

La nòmina de rivals es tanca amb el Ferencváros. L’equip hongarès, un dels grans d’Europa als anys seixanta i setanta, torna a aixecar el cap al Vell Continent i al seu país després de baixar a segona el 2007. L’equip de Budapest és l’actual campió de la lliga hongaresa i, teòricament, l’equip més accessible.

La sort de l’Espanyol és haver evitat els equips anglesos, italians, alemanys i francesos, sempre amb més recursos que els conjunts de lligues menys populars. El problema de l’Espanyol podria raure en dos factors: la durada dels desplaçaments i el fred que es pot trobar quan li toqui jugar a Rússia, Hongria i Bulgària. Dos països, aquests últims, que l’Espanyol trepitjarà per primera vegada en competició oficial.

“La il·lusió és clau, però classificar-nos és l’objectiu. En tots els partits cal sortir a guanyar, i ser primers tampoc ens sorprendria”, va pronosticar el vicepresident de l’Espanyol, Carlos García Pont. “El CSKA és un rival difícil; els altres dos estan acostumats a guanyar les seves lligues. Però l’Espanyol té una de les plantilles més equilibrades dels últims anys i tenim l’esperança que podrem passar a la fase de grups”, va reblar el mandatari, i va demanar el suport dels aficionats en aquest retorn a Europa 12 anys després.

Grup A
Apoel (CYP) Dudelange (LUX) Qarabag (AZE) Sevilla (ESP)
Grup B
Copenhaguen (DNK) Dinamo de Kíev (UKR) Lugano (CHE) Malmö (SWE)
Grup C
Basilea (CHE) Getafe (ESP) Krasnodar (RUS) Trabzonspor (TUR)
Grup D
LASK Linz (AUT) PSV (NLD) Rosenborg (NOR) Sporting de L. (PRT)
Grup E
Cluj (ROU) Celtic (ESC) Lazio (ITA) Rennes (FRA)
Grup F
Arsenal (GBR) E. Frankfurt (DEU) Standard Lieja (BEL) V. Guimarães (PRT)
Grup G
Feyenoord (NLD) Porto (PRT) Rangers (ESC) Young Boys (CHE)
Grup H
CSKA Moscou (RUS) Ferencváros (HuN) Espanyol (ESP) Ludogorets (BGR)
Grup I
Gant (BEL) Oleksandriya (UKR) Saint-Étienne (FRA) Wolfsburg (DEU)
Grup J
M’gladbach (DEU) Istanbul BB (TUR) Roma (ITA) Wolfsberger (AUT)
Grup K
Besiktas (TUR) Slovan B. (SVK) S. Braga (PRT) Wolverhampt. (GBR)
Grup L
AZ Alkmaar (NLD) Astana (KAZ) M. United (GBR) Partizan (SRB)
Espanyol - Ferencváros
19/09/2019 (21 h)
CSKA Moscou - Espanyol
03/10/2019 (18.55 h)
Ludogorets - Espanyol
24/10/2019 (18.55 h)
Espanyol - Ludogorets
07/11/2019 (21 h)
Ferencváros - Espanyol
28/11/2019 (18.55 h)
Espanyol - CSKA Moscou
12/12/2019 (21 h)

Amb un ull posat en el mercat

L’Espanyol està atent al mercat. Un dels seus objectius en les properes 72 hores és lligar un extrem perquè la plantilla faci un salt qualitatiu, i més ara que se sap que tindrà com a mínim sis partits en l’Europa League, i amb força possibilitats de passar a setzens de final. Des de fa temps, els tècnics tenien al cap fer un últim esforç en el mercat, i més amb els ingressos extres per la participació en l’Europa League i la presència de Chen a Barcelona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)