Espanyol

Té prou efectius Gallego?

Espanyol. El surienc haurà de posar a prova la resistència de la seva plantilla amb la dualitat i l’exigència de competir a la lliga i l’Europa League. Un curs de desgasts i d’exigència extrema

El final de mercat ha deixat glaçada gran part de la parròquia blanc-i-blava. La classificació definitiva per a l’Europa League havia de portar algun reforç extra, però aquest no ha vingut. El club no va trobar cap jugador de qualitat a un cost econòmic raonable per fer l’operació. De fet, feia un parell de setmanes que el nul moviment en les darreres hores semblava evident. “La plantilla està tancada”, va insistir el vicepresident, Carlos García, en la presentació de Jonathan Calleri, la darrera incorporació del club aquest estiu. Dies enrere, amb Sébastien Corchia, també es va reafirmar. El director del futbol professional, Francisco Joaquín Pérez Rufete, també marcava la mateixa línia malgrat que deixava oberta la porta a un moviment d’última hora. Sis setmanes enrere la història era ben diferent i el club tenia decidit fer algun fitxatge si s’arribava a la fase final de l’Europa League. El motiu era evident: més ingressos econòmics i futbolistes més llaminers voldrien venir a l’Espanyol com a aparador. Els barcelonins han fet els deures abans del tancament de mercat i a la directiva no li ha tremolat el pols a l’hora de donar per tancada la plantilla malgrat les males sensacions en la lliga. Una mirada cerebral que s’ha imposat a l’emocional del seguidor de carrer. “Estem convençuts que tenim una bona plantilla per fer un gran any. L’equip està compensat. Estem tranquils”, asseguren des de les altes esferes del club. A més, s’adverteix que les sensacions actuals són semblants a les dels curs anterior, quan va marxar Gerard Moreno i es va fitxar Borja Iglesias. “Només vam fer una incorporació i semblava poc”, recorden. Certament l’Espanyol només va incorporar el davanter gallec, clau en el rendiment d’aquella temporada, amb l’afegitó de la cessió de Roberto Rosales. Wu Lei i Ferreyra van arribar en el mercat d’hivern.

Però la qüestió ara és si amb la dualitat de competir a la lliga i a Europa l’Espanyol en tindrà prou amb els futbolistes que té en nòmina o bé si s’ha perdut l’oportunitat de reforçar-se més en aquest mercat d’estiu. Ara David Gallego haurà de gestionar una plantilla que, per efectius, és suficient però que ha perdut el seu golejador, Borja Iglesias, i un dels referents defensius, Mario Hermoso. El surienc té totes les posicions doblades i, fins i tot, al lateral dret pot disposar de tres futbolistes. Més enllà d’això, hi ha la qüestió de si tots els components de la plantilla en conjunt estan preparats per al repte que s’albira amb un inici de curs encara més exigent. La pretemporada ha estat un aperitiu del que vindrà i la pressió ja és important. La vara de mesurar és la lliga i l’equip ja arrenca amb només un punt de nou. Fins ara, quant a joc i sensacions, el millor fitxatge ha estat Matías Vargas, i Fernando Calero, l’altre gran fitxatge, encara s’ha de fer a l’equip. Un any en què l’Espanyol s’ha reforçat a còpia de cessions i futbolistes lliures, amb Bernardo, Corchia, Iturraspe, Andrés Prieto i Jonathan Calleri. La prudència, en els reforços, continua sent marca de la casa.

LA VISIÓ DE CLUB

Consideren que hi ha millor plantilla que l’any passat i prou potencial per competir

Chen no varia el seu full econòmic ni per Europa

L’Espanyol ha fet set incorporacions en aquest mercat amb uns ingressos al voltant de 42,6 milions d’euros i una despesa de 19. Un balanç positiu que s’enfila a prop de 23 milions. Un gran estiu que reforça la idea de Chen Yansheng per recuperar la inversió que va fer a l’Espanyol. El propietari del club té clar que l’aspecte econòmic és clau per fer un equip més potent de cara als pròxims anys. Dins d’aquesta línia d’actuació, ni la participació a l’Europa League ha fet variar la seva forma d’actuar. Poc emocional i molt cerebral. El president ha vist com l’última temporada li ha donat la raó. Amb pocs fitxatges (el de Borja Iglesias) ha aconseguit in extremis jugar a Europa i ara continua amb la mateixa fórmula. Recuperar inversió per acontentar les normes del govern xinès i també fer més atractiu que mai l’equip per a futurs inversors. La massa salarial continua el ritme descendent i el gran gir copernicà arribarà el juny del 2020, en què fins a onze futbolistes de la plantilla actual acaben el seu lligam contractual. Aquí hi ha els grans salaris signats en la primera època de Chen, amb Quique Sánchez Flores a la banqueta. Aquí hi figuren Diego López, Granero, Pablo Piatti i Naldo com a elements més destacats.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)