Espanyol

L’oasi de David Gallego

Espanyol. Aprofita l’aturada de la lliga per fer una “minipretemporada” i recuperar el temps perdut amb les prèvies de l’Europa League; una situació que ha condicionat l’equip en la lliga

David Gallego tenia una obsessió: arribar a la primera aturada de lliga de setembre amb l’equip classificat per a l’Europa League i, de retruc, tenir un temps de marge sense partits oficials. Unes sessions preparatòries per continuar implementant el seu model de joc. Aire fresc per poder treballar l’aspecte físic i tàctic de l’equip. L’Espanyol, des que va tornar de les vacances, treballa contra rellotge. El surienc era conscient del peatge que suposava la prèvia de l’Europa League. Estava obligat a competir fent un treball de preparació de només 20 dies. Unes sessions en què ha hagut de condensar el seu full de ruta tàctic i prescindir de sessions de rutines físiques. No hi havia temps per a res més. Els viatges i els sis partits de prèvia continental han escurçat un calendari de preparació que habitualment s’estén fins a les sis setmanes en tots els equips de primera. Això ha afectat l’aplicació del seu manual d’estil sobre el terreny de joc. “Ha estat un inici molt complicat. La pretemporada ni ha existit i des de l’inici hem entrat en competició i a jugar patits. Hem tingut molt poc temps per preparar la nostra estructura, la forma de joc, que no deixa de ser complexa. A més, hi ha molts jugadors nous. Crec que, tot i això, s’ha assolit l’objectiu d’estar en fase de grups de l’Europa League, que era l’important, i tenim dues setmanes per treballar tot això”, va confessar ahir David López.

Ara Gallego veu com un oasi temporal l’aturada de lliga per endinsar-se en la seva interpretació del joc i, alhora, recuperar futbolistes trinxats físicament. De fet, el tècnic ha vist com el baix to físic l’ha condicionat a l’hora de fer determinats onzes per evitar lesions musculars de certa gravetat. Un joc d’equilibris que ha anat en detriment de l’equip en la lliga. El surienc està convençut que el treball que farà aquesta setmana i la que ve li servirà per donar un nou impuls al seu equip i veure un salt de qualitat en el rendiment global de l’equip. Tot i això, Gallego haurà de remodelar el seu esquema tàctic. Fer passes menys ambicioses en la posada en escena del seu futbol i facilitar, així, la digestió tàctica dels seus futbolistes. Precisament, aquest és un dels grans problemes que arrosseguen els seus deixebles. “Quinze dies donen per a molt, entre tots hem de donar el màxim i dedicar-hi el temps que sigui necessari. Ens ho prendrem com una minipretemporada; potser no arribarem a la nostra millor versió, però és un procés que hem de passar de mica en mica”, argumentava David López, que va insistir que la proposta de Gallego implica “pensar més en el joc i en els moviments”, un fet que pot costar molt a certs jugadors. Gallego està davant del seu oasi, on espera agafar oxigen.

David López: “No tenim cap dubte amb l’entrenador”

David López va sortir en defensa de Gallego: “Confiem en ell i no tenim cap dubte amb l’entrenador.” I va negar els rumors sobre una falta de sintonia amb el surienc: “No és veritat. No sé d’on ho heu tret tot això, estem confiats que ens farà jugar molt bé.” I va parlar de les diferències entre l’arribada del surienc en el tram final del curs 2017 i el d’enguany. “Són dues situacions que no es poden comparar. Abans era el final de temporada i ara és començar un projecte des de zero. Ell vol imposar la seva forma de jugar. L’altra vegada van ser quatre retocs. Ell sap quins són els seus punts forts i no ha de demostrar res. Hem de millorar en intensitat i hem d’agafar certs automatismes”, va assenyalar.

D’altra banda, el central també es va referir a la lesió al genoll que l’ha mantingut de baixa prop de sis mesos. “Ha estat un procés dur i llarg, però ara venen les coses bones”, va dir, i va assenyalar que, de moment, no es posa terminis per al retorn. “Una cosa és l’alta mèdica i l’altra la competitiva, on hi pot haver recaigudes.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)