Espanyol

Setmana de calma tensa

Espanyol. David Gallego té dues bales al carregador, CSKA de Moscou i Mallorca, per validar la seva continuïtat. La direcció esportiva, com a mesura profilàctica, ja té una llista de futuribles

L’Espanyol no rutlla i totes les mirades apunten cap a David Gallego. El tècnic surienc havia arribat aquest juny a la banqueta com una aposta casolana. Aire fresc i ple convenciment en un tècnic fet a la base. El seu salt a l’elit era la millor manera de tancar la sortida abrupta de Joan Francesc Ferrer Rubi cap al Betis. Però el crèdit del tècnic s’està esgotant a una velocitat endimoniada. El surienc va aconseguir el passaport per a l’Europa League. Fins ara l’única gran alegria de principi de curs. L’equip, de moment, està pagant un peatge car en la lliga. Els catalans estan en zona de descens, amb cinc punts, i han perdut tots els seus partits de lliga al RCDE Stadium. Les sensacions de l’equip no són bones. El projecte de Gallego no acaba d’evolucionar en temps i forma. Continua caminant a batzegades sense rumb fix. L’afició està farta i l’entorn, com la Federació de Penyes, ja s’ha definit i ha demanat una reacció als dirigents. El club ha respost enviant el nou portaveu de l’àrea esportiva, Joan Capdevila. Difícil estrena pel campió del món. El missatge és el clàssic de les crisis: confiança. “Hem tingut una pretemporada atípica però la confiança és total. Estem en una temporada històrica i convençuts del gran treball que està fent el tècnic.” Era el primer missatge de Capdevila, que deixava clar que, de moment, Gallego no està en qüestió. “Aquí no hi ha ultimàtums per a ningú. Ara tenim un partit a Moscou que ens fa molta il·lusió.”

Gallego té una vida extra. El preparador continuarà a la banqueta fins diumenge contra el Mallorca. Aquests dos partits decidiran el seu futur. Capdevila no ho va dir així de taxativament però és l’aroma que sobrevola l’entorn. El club confia en un canvi de rumb aviat i l’exemple d’aquesta recepta és l’episodi viscut amb Rubi. “L’any passat també hi va haver moments de dubtes. Es va confiar en aquesta plantilla i es va acabar a Europa”, deia Capdevila. El tècnic maresmenc va sumar 4 punts de 33 i va seguir en el càrrec. La diferència és el coixí que tenia després d’una bona arrencada. Una situació que, ara, Gallego no té. Necessita l’aval immediat amb victòries i bon joc. “Quan els resultats no acompanyen hi ha preocupació. Entenem perfectament l’aficionat quan l’equip no acaba d’arrencar. Hem de ser prudents i fer autocrítica. Aquesta plantilla sempre ha donat la cara i la tornarà a donar. Queden 31 jornades de lliga. Li hem de donar la volta com mes aviat millor”, afirmava un Capdevila que feia una crida a la unitat. Un element molt preuat en qualsevol gabinet de crisi. Remar tots en una mateixa direcció. “La unió és clau. Tant de bo poguéssim ser més solvents a casa. Gallego va demanar això en la seva presentació i s’ha perdut perquè els resultats no han acompanyat. Si estem units tenim 5 o 6 punts segurs”, explicava el targarí sobre la pèrdua de confiança de l’entorn amb el tècnic. “Confio que es revertirà la tendència. Un resultat ho canvia tot”, repetia Capdevila. És el que pensen des de les altes esferes del club. Chen no és gaire amant dels cops de volant i encara menys a la banqueta. A més, el president és un dels grans valedors de Gallego. Tot i això, el club ja està treballant en el camí d’un possible recanvi. “No ho sé”, es va limitar a contestar Capdevila quan era qüestionat per aquesta possibilitat. Però en els manuals futbolístics, i encara més en qüestions de banquetes, cal ser previsor i el club ha rebut diverses propostes i ha sondejat tècnics. N’hi ha diversos en cartera: Pablo Machín, Javi Gracia i Francisco són tres dels possibles candidats per si es produeix la detonació final: una destitució. “Sabem com és això del futbol. Les alarmes es poden encendre en qualsevol moment i el que manen són els resultats. Però hi ha coses bones. El més preocupant són els resultats al nostre estadi”, es lamentava Capdevila, que assegurava que David Gallego “té molta força i ell és el primer que entén la situació. Ara cal que els jugadors entenguin el seu missatge i que la cosa canviï”. Gallego té dues bales al carregador: CSKA i Mallorca. Més enllà d’això, explicar el que pot passar és una veritable incògnita.

MANUAL DE CRISIS

“Aquí no hi ha ultimàtums per a ningú”, va dir Joan Capdevila sobre el surienc
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)