Espanyol

Javi López: “Necessitem l’afició més que mai”

Espanyol. El capità demana la unió de l’espanyolisme per sortir de la mala situació i assegura que el vestidor creu en David Gallego

En un moment especialment delicat, el capità de l’Espanyol, Javi López, ha donat la cara. Aquestes han estat les seves respostes en la roda de premsa que ha ofert aquest migdia a la ciutat esportiva Dani Jarque.

Perquè no s’ha donat amb la tecla perquè els resultats siguin bons?: “Més que pensar en la tecla que no toquem, vull pensar en les coses bones que sí estem fent. Hem de continuar insistint en elles per aconseguir bons resultats.”

L’equip creu en la idea de David Gallego?: “Completament. El que més te aquest grup és unió entre jugadors i cos tècnic. Hi ha unió per tirar endavant la situació.”

Com acull el vestidor els xiulets a l’entrenador?: “L’afició té dret a manifestar-se. Nosaltres tenim clar que això és una cosa d’equip, de tots. Hem d’estar més junts que mai per canviar els mals resultats. Necessitem més que mai l’afició.”

L’Europa league molesta?: “No pas. Quan sortim al camp amb l’escut de l’Espanyol, sabem el que suposa. Ja sigui a la copa, a la lliga o a l’Europa League, una competició que és un privilegi jugar. Tots hem de donar el millor de nosaltres mateixos per gaudir d’aquesta temporada. Acabem de començar, no ha estat el començament que volíem, però el que ens farà sortir d’aquí és estar més junts que mai.”

El partit a Moscou: “Com que no hem començat tant bé com esperàvem, tenim moltes ganes que arribi dijous. Mirarem de tornar al joc de Vigo, on es va veure l’Espanyol que tots volem. Per altra banda, ara no negarem que estem millor fora que a casa.”

La pressió pels següents partits: “Són moments que s’han de viure en el futbol. Quan pitjor et trobes és quan més ajuda necessites. Hem d’estar més units que mai, sense fissures.”

Com ha vist David Gallego?: “Ens transmet que té moltes ganes de girar la situació. Hem fet les correccions després del partit de l’altre dia i ara pensem només en el partit de dijous. El veig animat i amb moltes ganes.”

Com està vostè?: “No m’agrada viure situacions com aquesta, però sóc positiu.”

Moscou és clau per seguir vius a l’Europa League?: “Tenim sis partits i ens en queden cinc, amb el de dijous. Potser és precipitat parlar de final, però sabem que hem de puntuar. Mirarem de sumar els tres punts, si no serà més difícil.”

Te la sensació que Gallego serà destituït?: “No miro el futur i les situacions que es poden donar. Només miro el partit de dijous i crec que hem de remar tots en la mateixa direcció.”

Des de la seva experiència, la situació d’ara és la pitjor que ha viscut?: “Quan t’hi trobes et sembla que és la més difícil. Però en el passat també s’han viscut moments molt difícils. Fins i tot abans que jo arribés. Encara que ara sembli que tot és dolent, confiem a girar la situació. Hi ha dades que ens avalen. Cadascú dona el millor.”

Veu una evolució en el joc de l’equip, més enllà dels resultats?: “És que quan els resultats són dolents, no es valoren algunes coses. I a l’inrevés també. A Vigo les sensacions van ser molt positives. No sé si la paraula és evolució. Contra el Valladolid també hi va haver moments en què vam desenvolupar el que estem treballant des de la pretemporada.

Errades personals: Hi ha aspectes incontrolables que ens han condicionat molt per no tenir resultats positius. Potser quan no es donin, els partits aniran millor. Per exemple el meu error contra el Ferencvaros. Potser si no s’hagués produït, hauríem guanyat. I m’estimo més que em passi a mi que a un company.”

Marxar del soroll de barcelona pot ser bo?: “Ens hem d’extraure de tot el que no sigui el rectangle de joc. Si no, no ho farem bé ni en les bones ratxes ni en les dolentes. Ha de ser el mateix per a nosaltres estar aquí o a Moscou.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)