Espanyol

El kàiser de Pablo Machín

Clau. David López s’erigirà en eix conductor i element fonamental de la nova defensa blanc-i-blava

Pablo Machín està construint el seu equip. El tècnic acostuma a bastir una base sòlida de futbolistes que formen l’esquelet del grup. Però una de les grans urgències que té el nou preparador blanc-i-blau és aturar l’hemorràgia defensiva. L’Espanyol és el segon equip de la lliga que més gols ha rebut en aquest primer tram de campionat. En total, són catorze els gols encaixats en una trista estadística en què només el supera el Betis, amb setze. La línia de contenció és el pal de paller que marcarà els bioritmes de l’equip. “No volem perdre el punt que ens dona la federació d’inici”, deia el de Sòria de manera gràfica el dia de la seva presentació en societat. És a dir, minimitzar l’impacte del rival en l’àrea pròpia implica tenir molt clars els registres defensius.

En moments de dubte i d’incertesa, l’home que millor pot interpretar aquest paper és David López. Ara mateix, el santcugatenc s’ha convertit en un futbolista fonamental per a Pablo Machín. Educat sota els manuals d’instrucció de Rafa Benítez i Maurizio Sarri, té un gran avantatge respecte als seus companys, en el sentit que té una gran facilitat per assumir els conceptes tàctics. És el futbolista més intel·ligent de la plantilla en aquest registre. Machín coneix el seu potencial i ara el convertirà en el seu cap de files: el kàiser de la defensa. Serà l’encarregat de coordinar la defensa de tres centrals i d’aplicar els moviments adequats a l’hora de fer la pressió sobre el rival. David López és d’aquells futbolistes que equilibren l’eix de contenció i que fan millor qui juga al seu costat. El curs anterior, la seva presència va optimitzar el rendiment de Mario Hermoso. El madrileny, un futbolista imprudent i visceral, es va convertir en més cerebral i analític amb el santcugatenc, fins a analitzar amb detall el seu futbol abans i després dels partits. Ara haurà de fer un nou procés de mentor amb Fernando Calero. Un central amb molt potencial, però assenyalat pels greus errors que ha comès en determinats partits. El castellà millorarà al costat de David López. Ell li marcarà la pauta, li farà més fàcil la digestió dels partits i, de retruc, evitarà errors de concentració letals que han llastat l’Espanyol durant l’època de Gallego.

I és que David López és d’aquells futbolistes que no criden l’atenció, però que creen una sensació d’orfandat quan no són a la gespa. És com la flora intestinal. Aquells bacteris diminuts, pràcticament insignificants, que generen malsons i mals de panxa quan no són al seu lloc. Una absència que David Gallego ha viscut en primera persona. Fins als seus últims partits no ha pogut disposar del santcugatenc i, potser, amb ell a la gespa el seu futur a la banqueta hauria estat un altre. El surienc és passat i Machín podrà disposar d’un David López a un nivell òptim en l’aspecte físic després d’unes setmanes treballant amb el grup.

La importància de David López també tindrà impacte en la sortida de pilota. Passarà a ser el primer home de l’engranatge en fase ofensiva. El jugador que obrirà foc en atac per connectar amb el mig del camp o bé amb els laterals.

Un futbolista essencial amb Quique i Rubi i que ara ha de tornar a mostrar la seva millor versió sota la batuta de Machín.

DEFENSA DE TRES

És el futbolista més intel·ligent de la plantilla per interpretar els nous registres

CATALITZADOR

Optimitza el rendiment de qui juga al seu costat i en maximitza la concentració

Per triar i remenar

Pablo Machín jugarà amb tres centrals i ara mateix té cinc futbolistes en nòmina. David López, per experiència i característiques, serà el líder de la línia de contenció, on Fernando Calero s’intueix com l’acompanyant habitual del santcugatenc. La plaça de tercer central se l’hauran de disputar entre Bernardo, Naldo i Lluís López. El colombià, que va coincidir fa dos anys amb Machín a Girona, té cert avantatge per obtenir la titularitat en els propers partits. El seu punt a favor és el coneixement de l’engranatge de tres centrals que vol aplicar Machín. En tot cas, el nou tècnic té opcions per triar i remenar a l’hora de dissenyar el seu onze.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)