Espanyol

El bàlsam europeu

Respir. L’Espanyol arriba a l’oasi continental amb l’ambició de continuar amb la seva bona trajectòria al Vell Continent. Un triomf contra el Ludogorets deixaria els catalans líders de grup

L’Espanyol canvia el guió de la lliga pel de l’Europa League. La competició estatal és territori d’estretors però la melodia continental dibuixa un somriure, encara que ara sigui imperceptible. I és que l’inici de temporada ha estat una tortura per als blanc-i-blaus. Penúltims en la classificació, amb només cinc punts, i amb la bala del canvi d’entrenador recentment gastada, tot semblen ser males notícies. Els bastons a les rodes no cessen i en els últims dies Pablo Machín ha perdut diversos futbolistes: Piatti, Calleri, Puado, Calero i, fins i tot, Pedrosa per una gastroenteritis. La lliga és la prioritat i l’exigència real, però Europa és territori d’il·lusió. Un ambient en què l’equip juga amb certa distensió i alegria, allunyat de la pressió de la lliga. No és casualitat que els millors partits de la temporada siguin a Europa. Solvent triomf a Moscou combinat amb un bon partit a casa contra el Ferencváros. Només la falta de punteria (un dels problemes estructurals de la temporada) va obligar els catalans a resignar-se amb un empat agredolç.

Pablo Machín s’estrena a Europa amb l’Espanyol i la seva intenció és mantenir viva la flama europea. El tècnic sap, millor que ningú, que continuar avançant en aquesta competició és una eina motivacional d’un valor incalculable en aquests moments per a la plantilla. La manera més eficient de mantenir la competència interna de l’equip i, de retruc, tenir llest el gros de la plantilla per a qualsevol contingència. Tot i això, els futbolistes imprescindibles del seu esquelet tàctic, David López, Víctor Sánchez i el debutant Víctor Gómez, no s’han desplaçat a Razgrad. Tots tres tindran protagonisme diumenge al Ciutat de València. El motiu és evident: la prioritat és la lliga. El de Sòria va ser molt explícit en aquesta qüestió. Això no vol dir apartar l’Europa League. La competició continental serà un territori d’oportunitats per als menys habituals i les rotacions (lesions al marge) estaran a l’ordre del dia. I és que un dels errors de David Gallego, en el seu últim tram a la banqueta, va ser esprémer massa el seu onze tipus. Deu dels titulars que van guanyar a Moscou van repetir tres dies després a Mallorca. Una gestió de la plantilla que no va agradar gens a les altes esferes del club. Machín no cometrà aquest error i aprofitarà per dosificar el seu equip de manera extrema. L’estat físic de l’equip i la necessitat de recuperar posicions en la lliga obligarà a fer múltiples variacions sobre l’onze que va estrenar diumenge passat contra el Vila-real. Tot i això, l’ambició catalana és sumar algun punt, o fins i tot, un triomf en la seva visita a Razgrad. Un resultat, l’empat, el mantindria en una posició privilegiada dins del grup i l’altre, una victòria, el situaria líder.

El Ludogorets, en ratxa

L’objectiu és complicat, si es tenen en compte les estadístiques del Ludogorets, actualment líder de la seva lliga amb 33 punts, quatre per sobre del Levski. També lidera el seu grup de l’Europa League gràcies a dues golejades que el fan ser l’equip més prolífic de l’Europa League. Un estat de forma que posarà a prova la defensa del conjunt blanc-i-blau. La ratxa del Ludogorets és d’aquelles que fan patxoca. No perden cap partit des del 17 de juliol i ja sumen 21 duels invictes, i, d’aquests, nou són victòries consecutives. Curiosament, l’última derrota va ser a mans del Ferencváros , que el va eliminar en la prèvia de la Champions League. El conjunt hongarès, ara en el mateix grup, va caure a casa (0-3) el 3 d’octubre. El Ludogorets va tenir la seva petita revenja personal. Ara l’Espanyol té el repte de trencar aquesta gran ratxa i el conjunt local vol trencar amb el seu infortuni contra equips de la lliga. Sempre que s’ha encreuat amb equips de la competició estatal ha perdut. Ho va fer contra el València en l’Europa League (13/14) i contra el Madrid en la Champions (14/15). L’Espanyol espera mantenir viva aquesta tradició. Europa, territori de somnis i il·lusions. El millor bàlsam contra el maldecap de la lliga.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)