Espanyol

El camí de la remuntada

Canvi de registre. L’Espanyol necessita fugir de les brases del descens i traslladar les bones sensacions europees al campionat de lliga; un triomf al Ciutat de València seria clau i vital

L’Espanyol camina amb fermesa per Europa: líder del seu grup i invicte. Les sensacions, però, són totalment antagòniques en la lliga. La competició domèstica és un autèntic malson, només cinc punts i, amb l’afegit que el Leganés va guanyar ahir el Mallorca i deixa cuers provisionalment els catalans. “No és anecdòtic, és una realitat. El primer és sortir d’aquí i, el que hem de fer és guanyar per escapar d’aquestes posicions”, va explicar Pablo Machín. El tècnic sap que les bones sensacions transmeses són un ingredient important però el plat només sortirà bo si tot plegat va acompanyat d’una victòria. El camí de la remuntada passa, doncs, per guanyar avui al Ciutat de València. Les pedres de la motxilla pesen i la llosa de tres derrotes consecutives explica la crítica situació en la competició domèstica. Machín és pragmàtic: “Si em dones a escollir entre ser efectiu o brillant vull el primer. Prefereixo ser efectiu i guanyar que ser brillant, tot i que també es pot guanyar així.” El sorià va anar més enllà en la seva valoració prèvia al matx: “Les sensacions poden ser bones, però si no es corroboren amb resultats, anirem perdent confiança i la millor oportunitat que tenim és competir de la millor manera per aconseguir la victòria contra el Llevant.”

El triomf costarà, i és que els granotes des del març que no perden al Ciutat de València. Paco López té clar que el duel té una importància vital. “És un partit, a més d’important, transcendental. Pot influir en positiu en el futur. Si guanyem traurem nou punts a un equip que ara mateix és a baix però que pot ser rival directe en el futur.” El tècnic del Llevant tampoc es refia de la mala situació dels blanc-i-blaus en la lliga: “A mi no m’importen el que diuen els números, perquè excepte en els set primers de la lliga en la resta ens és igual.” L’Espanyol, de moment, té molta més facilitat per sumar a fora que no pas a casa. Els cinc punts que té en el seu caseller són gràcies a dos empats i una victòria a domicili. La tragèdia és a l’RCDE Stadium. És l’únic equip de primera que no ha assolit cap punt al seu feu. “Segur que anirà cap amunt amb un entrenador que és nou però que els dotarà d’un estil propi. Contra Pablo Machín sempre és complicat. Quan ets repetitiu en les idees sembla que no importa però només cal fixar-se en la plantilla de l’Espanyol i cal analitzar com són els partits i tots els partits són molt igualats a primera”, va avisar Paco López.

Rotacions

Pablo Machín es veurà obligat en fer múltiples rotacions a la lliga i ahir va afegir una nova baixa, Ander Iturraspe, que té dolor a l’espatlla de quan es va lesionar fa dos mesos. Tot fa pensar que Ferreyra serà la referència en atac i tornarà a ser titular sis setmanes després de ser-ho a Ipurua.

ELS ENTRENADORS

Les sensacions poden ser bones, però si no es corroboren amb resultats, anirem perdent confiança
Pablo Machín
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
És un partit, a més d’important, transcendental; si guanyem traurem nou punts a un equip que pot ser rival directe en el futur
Paco López
eNTRENADOR DEL LLEVANT
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)