Espanyol

La dinàmica és letal

L’Espanyol continua sense sumar cap punt a casa i ja acumula sis derrotes consecutives, la pitjor ratxa històrica com a local

El València va remuntar el partit, a la segona part, i va fer innocu el gol de Marc Roca

Espanyol 1 valència 2

VALÈNCIA:Cillessen; Wass, Garay, Diakhaby, Jaume Costa; Parejo, Kondogbia, Ferran Torres (Sobrino, 63’), (Gayà, 88’), Txérixev (Manu Vallejo, 63’); Rodrigo, Maxi Gómez. ESPANYOL:Diego López; Naldo, Bernardo, David López; Víctor Gómez, Víctor Sánchez, Marc Roca, Darder (Granero, 77’), Pedrosa; Wu Lei (Matías Vargas, 64’), Ferreyra (Campuzano, 73’). GOLS:1-0 (30’) Marc Roca, de penal; 1-1 (68’) Parejo, de penal; 1-2 (80’) Maxi Gómez.ÀRBITRE:Pizarro Gómez (col·legi madrileny) va mostrar targeta groga a Kondogbia (29’).PÚBLIC:Dotzena jornada del campionat de lliga a l’RCDE Stadium. 18.428 espectadors van veure el partit en directe.
La situació és tràgica i el bloqueig mental ja s’ha cronificat

Queda molta lliga, sí. Així ho diuen les estadístiques i les jornades que queden per acabar-la. Però ara mateix l’Espanyol està instal·lat en la merda. El novembre ja treu el cap i l’equip encara no ha sumat cap punt a casa. Sis partits, sis derrotes. Arribar a l’RCDE Stadium és una festa per a l’equip rival. Qualsevol adversari s’asseu a la taula i li posen les millors carns. Un menú de degustació i sense pagar ni un cèntim. Així se senten els rivals. És un plaer jugar contra un equip que sembla una ONG. Es farà difícil i complicat mantenir la categoria. Aquesta és la realitat. L’Espanyol viu una pel·lícula de terror i aquesta no acabarà passats aquestes dies de disfresses terrorífiques de Halloween; durarà tota la temporada. Cal una reacció i aquesta no arriba. Sis derrotes a l’RCDE Stadium és una llosa molt feixuga. El bloqueig psicològic comença a ser crònic. Qualsevol ventada destarota un equip que no confia en les seves possibilitats. Era un dia per no perdre i com a mal menor sumar un punt. Ni això es va aconseguir. La dinàmica és letal i si es continua així serà mortal. Sis partits sense guanyar és la pitjor ratxa històrica de l’Espanyol a casa. Mai havia encadenat una sèrie tan dolenta com a local. El rècord de la lliga és de set derrotes consecutives de l’Sporting de Gijón el curs 1997/98.

Malgrat tot, l’Espanyol va començar de manera fulgurant el partit. Bona primera part. La millor a casa. Però amb aquestes prestacions a l’Espanyol no li arriba per guanyar un partit a casa. El rendiment del primer acte va donar pas a un equip poruc i massa tou que va recular per mantenir el resultat. Un terreny ideal que el València va aprofitar per capgirar el resultat i aconseguir el triomf després de quatre jornades sense guanyar en la lliga. Cornellà és el millor bàlsam anímic per als rivals.

Machín va introduir com a gran novetat Wu Lei a l’onze. Tot un encert en la lectura de partit del tècnic de Sòria. El xinès s’estrenava en la lliga com a titular i va ser un dels animadors del partit. L’Espanyol estava molt ben plantat sobre el terreny de joc. Incisiu per la banda i buscant l’esquena de la defensa rival, a la qual feia anar de bòlit. Darder veia molt bé els passadissos interiors i portava la batuta a la medul·lar. El domini local era clar, però la primera ocasió va ser per al València. Una errada de David López va propiciar el xut de Txérixev. El rus va enviar la pilota per sobre del travesser. Era l’únic ensurt en defensa de l’Espanyol en tota la primera part. Darder va replicar amb un bon xut que va salvar Cillessen amb una mà providencial. Nova jugada de pissarra de Machín en un llançament de córner. L’Espanyol executava a la perfecció la pressió i saltava de manera adient per curtcircuitar el joc del rival. El València estava molt incòmode i Parejo no trobava la manera de fer carburar el seu equip. El domini local era evident i es movia sempre en camp rival. Ofegava el seu rival, que no sabia com sortir amb la pilota neta. La recuperació era immediata per a un Espanyol al qual només li faltava finor en els metres finals per traslladar el seu domini al marcador. La diferència va arribar amb una mà de Kondogbia. El central treia a passejar la mà per evitar una rematada de Naldo. Penal inapel·lable. Marc Roca no va fallar des dels onze metres. Primer gol de l’Espanyol com a local després de sis partits. L’únic gol a casa va ser en pròpia porta de Zaldua. Un gol que donava aire i més consistència als de Machín.

L’escenari era ideal per afrontar amb més optimisme la segona part. Però la realitat va ser dura per a l’Espanyol, que, des del primer minut, va recular per defensar el seu minso avantatge. El col·legiat va xiular un penal de Darder sobre Diakhaby que el VAR va anul·lar per mans anteriors del defensa. L’Espanyol agafava aire, però era tot un presagi del que vindria després. L’Espanyol va enllaçar uns bons minuts per buscar el segon però un penal, ara sí, de Víctor Gómez per una empenta a Rodrigo va suposar l’empat. Parejo no va fallar des dels onze metres. Sisè gol del mig en la lliga. L’Espanyol estava tocat i el València olorava la sang. Kondogbia va aprofitar una errada defensiva i va engaltar una pilota des de la frontal que no va trobar porteria. L’Espanyol estava perdut. La pressió, magnífica de la primera part, es diluïa davant l’empenta decidida del rival. La remuntada va arribar després d’una jugada per la banda esquerra de Jaume Costa. Maxi Gómez va aconseguir rematar al fons de la xarxa per signar la remuntada. L’Espanyol estava tocat de mort. Una bona primera part no va ser suficient per desballestar el València. Els de Machín sumaven la seva sisena derrota a casa. L’RCDE Stadium és un drama. Equip que planta els peus a Cornellà, equip que en surt victoriós. Ara toca l’Atlético. Mala peça al teler.

Hem fet un gran partit i semblaven molt més bon equip, però ells s’han ficat en el partit amb aquell penal molt ‘light’
Ara estem fotuts, però no hi ha temps per lamentar-se; dijous tenim un altre partit, sens dubte ho aconseguirem
Marc Roca
mig de l’Espanyol
Exclusivament no és un tema mental, els jugadors ja n’han vist de tots colors i si tenim qualitat l’hem de demostrar
Amb el segon gol ens hem frustrat una mica, però cal sortir d’aquestes situacions i exigir-nos més
Pablo Machín
entrenador de l’espanyol
L’equip ha fet un gran partit, ens hem avançat però ens han remuntat. Hem lluitat fins al final i aquest és el camí