Espanyol

Dues puntes, moltes opcions

Espanyol. Després de l’empatx de gols contra el Ludogorets, a l’entrenador Pablo Machín se li obren moltes possibilitats en la davantera per al xoc contra l’Atlético al Metropolitano

L’arribada de Pablo Machín a l’Espanyol ha tingut una incidència directa en la solidesa defensiva de l’equip. El tècnic blanc-i-blau, amb la seva disposició predilecta de tres centrals i dos carrilers, ha avançat en el seu camí de tapar la fuita defensiva. Per aconseguir la permanència –els blanc-i-blaus són a tres punts–, l’equip necessitarà, a més, aportar la seva millora en la davantera, ja que ara mateix és, juntament amb el Celta i el Leganés, l’equip que menys gols ha anotat en la lliga. Ara bé, la mala ratxa en la competició estatal i la golejada contra el Ludogorets obren de bat a bat el debat en la punta de l’atac. El Metropolitano i l’Atlético exigeixen la màxima brillantor en l’àrea rival i Machín necessita ensopegar la tecla.

Que els tres equips que estan en descens siguin els menys golejadors denota la importància de l’encert en la zona de perill rival. En sis partits que fa que és a la banqueta blanc-i-blava, l’Espanyol ha marcat nou gols en sis partits (sis dels quals, en el xoc d’abans d’ahir contra el Ludogorets). L’equip troba a faltar Borja Iglesias –traspassat al Betis aquest estiu sense recanvi, de moment– i no està sent gaire prolífic de cara a porteria. Per això el tècnic ha provat una parella de davanters diferent gairebé en cada partit (només ha repetit el binomi Vargas-Campuzano una vegada i no en partits consecutius). Contra el Ludogorets, i just abans del xoc contra l’Atlético, els tres principals candidats a ocupar la posició, Campuzano, Ferreyra i Matías Vargas, van veure porteria. “Tots tenen possibilitats de jugar”, va dir Machín sense descartar Wu Lei.

El màxim golejador

Campuzano sembla el jugador més en forma de tota la davantera, però encara no ha vist porteria en la lliga (cinc dianes en competició europea). “És el jugador més en ratxa, mostra el seu olfacte en cada oportunitat i ens en podem aprofitar”, va dir l’entrenador, que també va destacar la diana de Ferreyra contra el Ludogorets: “Ha marcat un gol de molta qualitat. Tant de bo es continuï repetint, estic molt content.”

Vargas també va veure porteria en el xoc de dijous, de penal i amb una celebració que denotava la frustració per haver tastat la suplència per primer cop en la lliga en el darrer xoc, contra el València. “Se sent més còmode a la banda esquerra, té un gran colpeig des d’aquest perfil”, va assenyalar Machín, que l’utilitza de punta, ja que no el pot encabir en el carril, una posició amb més desplegament físic i esforç defensiu.

Frase
Nom
càrrec

LES XIFRES

Frase
Nom
càrrec
Frase
Nom
càrrec
5
golejadors
té l’Espanyol en la lliga: Ferreyra, Granero, Marc Roca, Bernardo i Pedrosa sumen una diana cadascun.
7
gols
ha rebut l’Atlético de Madrid, el proper rival de l’Espanyol, en la lliga. És, amb l’Athletic, l’equip menys golejat.
3
equips
hi ha en la zona de descens i els tres són els menys golejadors de la lliga: Leganés, Espanyol i Celta han marcat sis gols.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)