Espanyol

El Getafe i l’Osasuna, entre cella i cella

Espanyol. La plantilla de Pablo Machín es prepara per al repte de superar els dos pròxims rivals a la lliga, que visitaran l’RCDE Stadium, i per aconseguir sis punts vitals per sortir del pou

La competició s’ha aturat en un moment crític per a l’Espanyol, que es troba en la penúltima posició de la lliga, a cinc punts de la salvació, després de sumar, en tretze jornades, només vuit punts de 39 possibles. Tots ells, a més, els ha aconseguit gràcies a dues victòries i dos empats fora de casa. A l’RCDE Stadium ho ha perdut absolutament tot: sis partits, sis derrotes. El Sevilla, el Granada, la Real Sociedad, el Valladolid, el Vila-real i el València s’han endut els tres punts i han enviat l’equip blanc-i-blau a la cua de la classificació. Per tot plegat, el pròxim partit a Cornellà - El Prat, contra el Getafe, es presenta gairebé com una final. Així ho reconeixia dilluns el portaveu del club, Joan Capdevila, que no dubtava a fer una crida a l’afició perquè, el pròxim 24 de novembre, doni suport als jugadors de Pablo Machín. “Sempre que hem estat units, l’equip ha respost”, manifestava Capdevila, que es va referir a aquest partit com a “punt d’inflexió”.

El cas és que la plantilla espanyolista haurà disposat de quinze dies per preparar aquest important enfrontament contra el Getafe. L’equip madrileny és un dels rivals més incòmodes de la primera divisió i es troba en posicions d’Europa League, després d’iniciar la lliga amb la mateixa fermesa que la temporada passada li va fer fregar la classificació per a la Champions. A més, ha arribat a aquesta aturada per partits de seleccions després d’un empat a zero a casa contra l’Osasuna que ha provocat que el seu tècnic, José Bordalás, esclatés contra els que es mostren crítics amb la seva proposta futbolística.

I l’Osasuna serà, precisament, el següent rival de l’Espanyol, una setmana després del Getafe, també a l’RCDE Stadium. Enmig toca una nova jornada d’Europa League, en la qual l’equip de Machín viatjarà a Budapest per enfrontar-se al Ferencvaros, però tots els esforços estaran centrats en sumar sis punts seguits davant de l’afició blanc-i-blava. Més encara tenint en compte que la feina ja està feta en la competició continental. L’Espanyol - Osasuna serà, doncs, una segona final en només set dies.

Un central menys

Ahir, dos dies després del partit al Wanda Metropolitano, l’Espanyol va comunicar quin és l’estat de Naldo, que va prendre mal jugant contra l’Atlético de Madrid. El central brasiler estarà entre quatre i sis setmanes de baixa per culpa d’una lesió a la musculatura isquiotibial de la seva cama esquerra. No podrà jugar, doncs, ben bé fins l’any vinent. Això és el que van determinar les proves complementàries que se li van practicar entre dilluns i dimarts, confirmant els primers pronòstics. Segons el comunicat, el jugador ha iniciat el treball de recuperació individualitzat i anirà incorporant-se al grup de manera gradual.

DUES FINALS

El triomf és vital en els dos partits que disputarà l’Espanyol com a local en set dies

NALDO

El central estarà entre quatre i sis setmanes de baixa per una lesió
Espanyol - Getafe
Diumenge, 24/11 (12 h)
Ferencvaros - Espanyol
Dijous, 24/11 (18.55 h)
Espanyol - Osasuna
Diumenge, 1/12 (16 h)
Real Madrid - Espanyol
Dissabte, 7/12 (13 h)
Espanyol - CSKA Moscou
Dijous, 12/12 (21 h)
Espanyol - Betis
Diumenge, 15/12
1a ronda de la copa
Dimecres 16 o dijous 18/12
Leganés - Espanyol
Dissabte 21 o diumenge 22/12

El vuitè partit perdut a casa, rècord nefast

Si l’Espanyol perd els dos pròxims partits a l’RCDE Stadium, el diumenge 24 de novembre, contra el Getafe, i el diumenge 1 de desembre, contra l’Osasuna, a banda de complicar-se, encara més, la vida al fons de la classificació, igualarà el rècord de més derrotes consecutives com a local a primera divisió en una arrencada de lliga que, des de la temporada 1997/98, té l’Sporting de Gijón. Fa 22 anys, l’equip asturià va perdre els vuit primers partits a El Molinón, una fet que fins aleshores no havia passat mai a la lliga estatal i que, després, no s’ha repetit tampoc. L’Espanyol, que de moment ha caigut sis vegades com a local, mirarà de no igualar la fita d’un equip que, per descomptat, va acabar perdent la categoria.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)