Espanyol

DAVID LÓPEZ

DEFENSA DE L’ESPANYOL

“Amb Stuani no tindria cap problema”

“Som professionals i solucionaríem els problemes que tenim”

“Motiva més que pesa. Tard o d’hora ha d’arribar la nostra primera victòria i la necessitem”

“No és una final, però és transcendental per canviar la nostra dinàmica”

Amb Aguirre vam passar per una situació semblant; ara veig com treballa l’equip i tot em fa pensar en positiu
L’afició ha de creure i ajudar-nos. Ara més que mai,hem d’estar junts i és quan més ens han d’estimar i venir a l’estadi

David López (Sant Cugat, 1989) aprofita l’aturada de la lliga per repassar amb L’Esportiu el moment actual de l’Espanyol i les projeccions de futur. Malgrat la incertesa del moment, el defensa es mostra convençut de revertir la situació.

Se li ha passat l’empipada per les decisions del VAR al Wanda Metropolitano?
Sí, vaig sortir força calent, també perquè acabava de veure les imatges de tot el que havia passat i, en aquell moment, feia ràbia. Però, ara, hem de pensar en el partit del Getafe i esperem que no es torni a produir.
Arriba el duel del Getafe. L’Espanyol encara no ha guanyat cap partit de lliga ni ha sumat cap punt al RCDE Stadium. Mirar enrere i veure aquesta trajectòria pesa? Com es gestiona aquesta pressió afegida?
Motiva més que pesa. Tard o d’hora, ha d’arribar la nostra primera victòria i ara, la necessitem. Aquests dos partits, contra el Getafe i l’Osasuna, són vitals per a nosaltres. Hem de competir més que mai per aconseguir els punts com sigui.
El partit de Getafe és una final o és millor no catalogar el duel del 24 de novembre d’aquesta manera per descarregar-se de pressió?
No és una final, queda molt, però tots som conscients que hem de començar a sumar de tres en tres a casa. No podem seguir amb aquesta dinàmica. És un partit important i transcendental per acabar la primera volta d’una forma més còmoda o bé de manera totalment diferent.
Què li falta a l’equip?
La victòria a casa. Aquella que sigui un punt d’inflexió i ens faci veure les coses molts diferents. En joc no estem malament; les sensacions són bones, però amb tot això no basta. Cal traslladar-ho a punts i ho sabem. Guanyant dos partits seguits, l’equip encara jugarà millor i tindrà més facilitats per mostrar la seva qualitat en tots els sentits.
Com està el vestidor d’ànims i especialment el més joves que no han viscut aquesta situació tan delicada a la taula.
Estan conscienciats del que passa i de tranquils no n’estan. Però la nostra feina és aconsellar-los que estiguin amb un posat més relaxat perquè no els pesi la situació, perquè encara seria pitjor. Sempre aconsellem que creguin que ho traurem endavant, i tots estem convençuts que serà així. Però ara és el moment de treballar més que mai. Si dones el 100 per cent i no serveix, hauràs de donar els 120 per cent sigui com sigui.
Vostè va viure una situació semblant amb Javier Aguirre. L’equip tenia els mateixos 8 punts i era cuer, però es va solucionar la situació de manera ràpida i efectiva. Hi veu paral·lelismes?
Sí, en aquella època també teníem molt bon equip i, a priori, no era una plantilla per patir. El resultats no acabaven d’arribar. Ara, hem fet un canvi quant a sensacions. L’equip té les idees molt més clares i creem ocasions de perill. Però quan estàs en aquestes males dinàmiques, tot surt del revés i et va en contra. He estat en una situació d’aquestes i veig com treballa l’equip, els jugadors que tenim. Tot em fa pensar en positiu i guanyant dos partits seguits agafarem moral i veurem que som capaços de qualsevol cosa. Segur que acabarem la lliga en una situació còmoda i no recordarem aquest inici de lliga.
Entén que l’afició estigui patint pel descens, i més amb l’arribada de Chen, quan no es pensava estar en aquesta situació?
Entenc perfectament que estiguin preocupats. Ho estem tots. Estem amb 8 punts i tots els equips van tirant cap amunt. No estem tranquils. Però aquest equip té molt de futbol i ara ens toca a nosaltres revertir aquesta situació. És a les nostres mans i estem responsabilitzats davant aquest repte.
Fa tres setmanes, vostè va assenyalar que en la pretemporada ja s’ensumava que aquest seria un any complicat. En què es basava la seva predicció?
Sempre s’ha parlat que els anys d’Europa League són complicats i més per a nosaltres, que hem jugat la prèvia. Des d’un principi, ja vèiem que anaven a contra corrent.
L’exemple de la dualitat Europa i lliga és el Vila-real l’any passat?
Sí, és una evidència més del fet que combinar dues competicions és complicat, però no ens queixem. Estem encantats de jugar l’Europa League.
Quin missatge es pot donar a l’afició en aquests moments?
Primer de tot, que creguin en nosaltres i ens ajudin. Ara més que mai, hem d’estar tots junts i és quan més ens han d’estimar. Això ho hem de treure entre tots. Han de venir a l’estadi i animar-nos des del primer minut fins a l’últim, passi el que passi. Els necessitem més que mai.
Quin eslògan posaríem a aquesta operació remuntada?
Entenc que costa que demanem alguna cosa a l’afició i ells són els primers que s’empipen perquè l’equip no guanya o no juga bé. No ens han vist guanyar cap partit en lliga. Però la nostra afició ha viscut aquests moments complicats altres vegades i mai no ens han fallat. Ara, tornarà a ser-hi, sense cap mena de dubte.
Com ajuda a un futbolista ser arran de gespa i veure un estadi ple i animant?
Ens ajuda molt. És un plus de motivació per al futbolista, de fer-s’hi més en cada pilota. Sentir l’alè de l’afició et fa aixecar-te amb més força en cada disputa, en cada pilota. No rendir-te si perds un duel i tornar-ho a intentar amb més ganes. Si la gent t’anima, no et canses mai.
Personalment, com porta això de jugar a l’esquerra de la defensa?
És qüestió d’adaptació. No és fàcil adaptar-se a la línia de tres, perquè és un sistema en què no havia jugat mai. I, al final, arriba tot amb presses i t’has d’adaptar tan ràpid com és possible i agafar els conceptes que demana el tècnic de manera eficaç. Jugar a l’esquerra té les seves coses positives i d’altres de negatives. A mi, en la sortida de pilota, és quan m’afecta més. És més incòmode. Però és una qüestió de temps adaptar-me millor i que tot surti més natural.
La lesió de Naldo el farà jugar a la dreta?
Potser, però m’és igual jugar a la dreta o a l’esquerra. Intento aprofitar les coses bones que em dona la posició i minimitzar els riscos.
Sembla com si la fortuna estigués d’esquenes.
Són les males dinàmiques. Tot ens va a la contra. Una pilota al pal, que en lloc d’anar a dins marxa cap a fora. Per això és important guanyar els dos pròxims partits a casa. Això ens farà capgirar la situació i tots veurem les coses de manera molt diferent i com si no hagués passat res. En l’Europa League, estem en una situació oposada. Només cal recordar el partit del Ferencvaros. Pràcticament, com qui no vol la cosa, en deu minuts el partit se’ns va posar de cara i el matx semblava solucionat amb dos expulsats i un gol. La dinàmica a Europa és una altra cosa.
Els gols no acaben d’arribar. L’Espanyol és l’equip menys golejador de primera, però, encara que sigui una contradicció, ara és el moment de jugar amb més alegria i sense por?
La falta de gol és preocupant i és un aspecte que hem de millorar urgentment. La majoria de gols han arribat de jugada d’estratègia. Sense marcar, no guanyes. És una evidència que hem de corregir, però per arribar-hi no s’ha de jugar amb pressió, sinó amb tranquil·litat i alegria. No ens hi podem capficar, perquè això, alhora, agreuja més la situació. Hem de seguir fent el que fem i millorar cada dia. El problema del gol no és només cosa dels davanters, sinó de tot l’equip. Millorar en les últimes passades i en els centres laterals. No podem carregar tota la responsabilitat als puntes. És un tema de tots.
Cal fitxar?
Això és una qüestió per a Rufete i tota la seva àrea tècnica. Els qui ara som aquí som els qui hem de treure l’equip de la situació. Confiem en tots els qui són en la plantilla.
I si arriba Cristhian Stuani? Ho acceptaria?
Amb Stuani no tindria cap problema. Som professionals i solucionaríem els problemes que tenim.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)