Espanyol

Tota la carn a la graella

Espanyol. El club interpel·la els seus seguidors amb un espot emocional. L’objectiu és fomentar la unitat entre equip i afició de cara al duel transcendental de diumenge contra el Getafe

El club ha engegat, en els últims dies, diverses accions socials i comunicatives per fer de l’RCDE Stadium una olla de pressió. Els directius de l’entitat són conscients del difícil moment que passa l’equip de Machín en la lliga: penúltim amb vuit punts. El pitjor de l’estadística és no haver sumat cap punt a casa. Una trajectòria com a local que llastra l’equip. Els directius desplaçats a la Xina la setmana passada van arribar amb una bateries de propostes. Chen va donar màniga ampla per reforçar l’estratègia social per fer de l’RCDE Stadium un fortí. L’afició no pot jugar i saltar a la gespa, però sí pressionar des dels seients i ajudar els jugadors en un moment tan difícil com aquest. És el missatge en què s’ha anat treballant en els darrers dies. Aprofundir en la comunió entre l’afició i l’equip. Toca no rendir-se i ahir el club va presentar un vídeo en què interpel·la el seus seguidors i l’equip a no rendir-se davant les situacions adverses. Ja es va fer en el passat i ara es vol executar en el present. En el vídeo hi apareixen diversos exjugadors que encoratgen els aficionats i l’equip a no rendir-se; amb l’etiqueta #ForçaMágico es vol transmetre tot l’ànim a la plantilla.

La primera pedra de l’operació remuntada s’ha de posar diumenge. La salvació depèn de l’RCDE Stadium. Toca capgirar la tendència i els dos pròxims partits a casa han de ser el punt d’inflexió per superar la mala dinàmica. Primer contra el Getafe i després contra l’Osasuna. Al marge del vídeo, el club ha engegat una campanya agressiva de preus perquè l’estadi registri la millor entrada de la temporada. Preus populars des de 15 euros per a socis fins a 25 per a aficionats. Una promoció en què també s’ha activat la retirada d’una invitació per soci. Una mesura que no estava prevista per a aquest partit ja que el Getafe és equip d’Europa. Les mesures per engrescar l’aficionat no s’acaben aquí, i el club farà activitats de tot tipus i també abans de l’inici del partit una xocolatada popular.

L’entitat ha tocat totes les tecles que té a l’abast i no s’ha deixat res al sarró. “Hem de jugar com si fos l’últim partit de les nostres vides”, confessava dimecres Sergi Darder. L’RCDE Stadium ha de registrar la millor entrada de la temporada. Ara, més que mai, l’afició ha de fer costat a l’equip i ser el jugador número 12.

Objectiu: 25.000

Un dels grans estigmes de l’Espanyol, des que va inaugurar el seu estadi, és la baixa ocupació que registra any rere any. Una situació que ha col·locat el club blanc-i-blau com l’entitat de primera que omple menys el seu recinte. La dada és reveladora. La mitjana d’ocupació d’aquesta temporada és del 48%. Cap club de primera divisió la té tan baixa. De fet, el següent de la llista és el Celta, que s’enfila a un 59%. La majoria de camps superen amb escreix el 70%, fins a arribar al Wanda Metropolitano, que registra una mitjana d’ocupació del 84%, la millor de la categoria.

La mitjana d’assistència a l’RCDE Stadium és de 19.961 espectadors en els sis partits de lliga disputats. La millor entrada és de 20.870 espectadors, contra el Granada, en la jornada 3 de lliga, i la pitjor és de 18.428 contra el València. És a dir, totes les assistències s’han mogut en una forquilla similar.

Ara l’Espanyol espera estimular l’assistència de manera decisiva i arribar als 25.000 espectadors diumenge. Una massa crítica que farà que hi hagi un salt qualitatiu en l’ambient que es viurà arran de gespa. “Notem molt els ànims de l’afició, ens ajuda a donar més. Ara necessitem que ens estimin més que mai”, assenyalava David López en una entrevista a L’Esportiu diumenge.

GESTIÓ AMBIENTAL

Les estratègies del club se centren a aconseguir una entrada rècord diumenge

Granero: “L’afició no falla mai”

“Som madurs per gestionar el partit amb responsabilitat. Estem preparats per rendir al màxim nivell tot i saber que la victòria és necessària”, va afirmar ahir Esteban Granero sobre el duel contra el Getafe. “Sempre volem jugar a casa. No ho sentim com una llosa. Sentim la responsabilitat per no haver guanyat en lliga. Ens fa mal. Hem de correspondre a la nostra gent i fer-los gaudir”, va dir, i va insistir que no dubta del suport dels seguidors. “Estic convençut que l’afició, més que mai, respondrà. Sempre ho ha fet i ja ens ho van demostrar en els pitjors moments.” Granero té clar quin ha de ser el pla de partit: “Si som protagonistes del partit, qualsevol equip, sense la pilota i jugant al seu camp, se sent més incòmode. El Getafe sempre intenta jugar a camp contrari.” I va pronosticar que la falta de gol s’acabarà: “Tenim un pla ofensiu i soc optimista: serem un equip golejador. No en tinc cap dubte.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)