Espanyol

Ara ha de ser la bona

Prèvia. L’Espanyol busca el seu primer triomf en la lliga per tallar l’hemorràgia de sis derrotes consecutives a l’RCDE Stadium. Ferreyra i Calleri són baixa, i Soni s’estrena en una convocatòria

Una data marcada en vermell al calendari. L’Espanyol fa quinze dies que espera el duel contra el Getafe aquest migdia a l’RCDE Stadium, però no tant per l’adversari sinó per les urgències pròpies. L’estadística és una motxilla de grans dimensions. Haver perdut sis partits consecutius com a local està condemnant els blanc-i-blaus. La plantilla ha anat donant la seva versió sobre el duel d’avui. El fil del discurs reclama prudència, ningú vol parlar de final. Els matisos dels adjectius s’han anant movent entre la transcendència del matx i la responsabilitat de la situació. Tothom ha volgut driblar la paraula final però Darder, després de diversos circumloquis, va deixar el titular de la setmana: “Hem de jugar com si fos l’últim partit de les nostres vides.” El planeta no desapareixerà, ni la centenària història de l’Espanyol s’esborrarà si perd demà, però la sensació que gravita en l’ambient és que avui ha de ser la bona. L’equip de Pablo Machín no pot ajornar més la victòria ni compartir, amb l’Sporting de Gijón, la pitjor trajectòria de partits sense guanyar a casa de tota la història de la lliga. La victòria ha d’arribar i ha de ser la bona. Un triomf catàrtic per foragitar les pors de l’entorn i transformar els dubtes en certeses. Una victòria deixaria l’Espanyol igualment en el pou del descens però es trauria un pes de sobre i evitaria que el bloqueig mental vagi a més. “Aquest partit s’ha pogut vestir de final però no el qualificaré de final. Sí que és un partit molt important, assumim la importància del partit, però de partits com aquest n’hi haurà bastants”, assenyalava Machín per relativitzar la situació. El preparador ha vist com el seu poder ofensiu es redueix a mínims sense Calleri i Ferreyra. Cap dels dos jugarà demà; el primer per evitar una recaiguda i el segon per un possible trencament fibril·lar. Soni és l’alternativa. El camerunès, amb fitxa del filial, va debutar amb Machín a Girona i ho podria fer demà sortint des de la banqueta. “No estic boig, han de ser causes molt justificades. [Ferreyra] Té unes molèsties i no podrà jugar aquesta setmana. Li farem proves, pot ser un trencament fibril·lar. Amb Calleri, ha fet dos entrenaments i hem de ser prudents.”

El factor ambiental

L’Espanyol com a entitat també ha entès a la perfecció la importància del duel. El club ha engegat, els últims dies, diverses accions socials i comunicatives per fer de l’RCDE Stadium una olla de pressió. Primer amb ofertes promocionals en la compra d’entrades per abonats i aficionats; més tard un vídeo, amb exjugadors, en què s’insta l’afició a no rendir-se i a encoratjar l’equip. La primera pedra de l’operació remuntada s’ha de posar diumenge. La salvació depèn de l’RCDE Stadium i tots els esforços van encaminats perquè l’estadi registri la millor entrada de la temporada. La mitjana d’assistència a l’RCDE Stadium és de 19.961 espectadors en els sis partits de lliga disputats. La millor entrada és de 20.870 espectadors, contra el Granada, en la jornada 3 de lliga, i la pitjor és de 18.428 contra el València. És a dir, en tots els partits hi ha hagut una xifra de públic força similar.

Ara l’Espanyol espera estimular l’assistència de manera decisiva i arribar als 25.000 espectadors avui. Una massa crítica que farà que hi hagi un salt qualitatiu en l’ambient que es viurà arran de gespa. “El futbolista el que vol veure és el camp ple. Molts pugen al carro quan les coses van bé. Som uns supervivents i en comunió amb la grada ens ajudaran a guanyar”, va dir el tècnic blanc-i-blau.

Bordalás, concentrat

El Getafe és conscient del duel que es trobarà avui. José Bordalás, el tècnic més pragmàtic de primera, seguirà el seu full de ruta. El contrincant d’avui és un equip rocós i incòmode que portarà l’Espanyol a un partit intens i poc vistós. Res de nou. Així s’ha gestionat el conjunt madrileny i els resultats són més que evidents. L’any passat sisè a la lliga i ara navega amb comoditat en la competició amb 20 punts al caseller. “Ells tenen necessitat de punts. Encara no han guanyat com a local i és el seu desig. No tinc cap dubte que és important, però nosaltres també tenim punts importants en joc. Sabem que si volem fer punts hem de fer un gran partit, no ens podem relaxar. Serà un partit de moltes dificultats”, va explicar Bordalás.

LA PRÈVIA

Aquest partit s’ha pogut vestir de final però no el qualificaré de final. N’assumim la importància, però de partits com aquest n’hi haurà bastants
El futbolista el que vol veure és el camp ple. Som uns supervivents i en comunió amb la grada ens ajudaran a guanyar
Pablo Machín
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Ells tenen necessitat de punts. No han guanyat com a local i és el seu desig, ho entenc, però nosaltres també tenim punts importants en joc
José Bordalás
ENTRENADOR getafe
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)