Espanyol

Uns fitxatges sense contingut

Espanyol. Les incorporacions més milionàries de l’estiu no han donat els seus rèdits i l’equip ho pateix

L’Espanyol té diversos problemes. No troba un registre de joc per revertir la seva mala situació a la taula. Pablo Machín ha trobat una millora en el joc però segueix sense guanyar a casa. El tècnic de Sòria no ha tret el club blanc-i-blau del pou i en la seva roda de premsa de diumenge, després de l’empat contra el Getafe, tornava a parlar obertament de fitxatges. No cal ser un setciències per veure que la plantilla actual no té prou arguments. Els principals problemes s’arrosseguen en la confecció de la plantilla a l’estiu. Mario Hermoso i Borja Iglesias van marxar deixant uns guanys importants a les arques del club. El central era la referència defensiva i el davanter el pitxitxi dels 17 gols en el seu primer any a primera. El risc era cobrir les seves baixes amb encert i l’Espanyol, de moment, no n’ha tingut. Una de les dues grans inversions de l’estiu va ser Matías Vargas. L’Espanyol va pagar 10,5 milions d’euros per l’extrem argentí de 22 anys. Un futbolista amb marge de creixement i que va iniciar la temporada deixant bones mostres de la seva qualitat. Uns mesos després és suplent per a Machín i ara estarà fora de combat per una lesió al turmell. L’argentí no aporta els gols del Panda ni aquesta és la seva missió. Per això, el club confiava en la figura de Facundo Ferreyra. Ell és l’encarregat d’aportar els gols que feia Borja Iglesias. De fet, era la primera opció per a la davantera a l’estiu del 2018. L’argentí no va fitxar per l’Espanyol i va marxar al Benfica. Sis mesos després el club portuguès el cedia a l’Espanyol fins al juny del 2020 amb una opció de compra de 8 milions. Només ha fet un gol en la lliga i ja ha encadenat dues lesions. La darrera, tot just abans de la convocatòria contra el Getafe. Per ajudar a ampliar la quota golejadora, la direcció esportiva va apostar per Calleri. Cessió per un any amb una opció de compra de 25 milions. De moment, el punta, ex de l’Alavés i Las Palmas, no ha fet cap gol i encara està pendent de tornar als terrenys de joc per una lesió muscular. Massa bastons a les rodes quan els teus dos davanters només han fet un gol a la lliga.

Per tancar el cercle, l’Espanyol va apostar per Fernando Calero, defensa procedent del Valladolid per qui va pagar 8 milions d’euros. El central esquerrà havia d’agafar el relleu de Mario Hermoso. De moment, el castellà no acaba de trobar el seu lloc i està torturat per les seves errades individuals. L’última, aquest diumenge contra el Getafe propiciant el gol de Mata al cap de tres minuts de partit. És la tercera en què surt retratat Calero, central solvent que ha iniciat el seu periple blanc-i-blau amb mal peu.

Calero i Matías Vargas estan cridats a ser les dues puntes de llança del nou projecte però, de moment, no han respost a les expectaves creades. La inversió feta és la més elevada de la història del club. Vargas, el fitxatge més car, i Calero, el tercer, no han posat remei a un inici de curs d’autèntic malson a la lliga. Ara l’Espanyol haurà d’afinar l’orella en el mercat d’hivern per trobar les peces necessàries per millorar el seu pla de joc, i la peça més important és un golejador.

INVERSIÓ COSTOSA

Els blanc-i-blaus s’han gastat 18,5 milions en les incorporacions de Calero i Vargas

SENSE RETORN

Són dues puntes de llança del nou projecte però no han respost a les expectatives

“L’equip està unit i compromès”

“És un bon punt. Venim d’una dinàmica que no és la millor però l’equip està unit i compromès. Calia sumar, millor de tres en tres, però el Getafe és un equip molt exigent i concedeix molt poc, i més, quan es posa a davant en el marcador. No és un punt dolent, és positiu”, va explicar ahir Víctor Campuzano, un dels millors jugadors contra el Getafe. El punta lamentava que el bon joc no vagi acompanyat de victòries. “Estem jugant bé però el més important són els resultats i no els tenim. Aquesta és la dinàmica a seguir.” El davanter va admetre la falta d’atenció en el primer gol dels madrilenys. “No estem marcant gaires gols i el que hem de fer és ser un equip sòlid. Quan encaixem gols és culpa de tots, no només dels defenses. L’equip està unit i tenim un sentit de pertinença per tirar la situació endavant.”

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)