Espanyol

12 milions d’euros per a la salvació

Espanyol. És la quantitat que destinarà el club blanc-i-blau per intentar rectificar el rumb de l’equip de Machín a la lliga. El salt es produeix per computar la participació a l’Europa League

L’Espanyol té un problema esportiu. Penúltim a la lliga, amb només nou punts, cal capgirar el rumb de manera immediata. L’ajuda externa sembla clau per aspirar a la salvació. El club blanc-i-blau anirà al mercat d’hivern per reforçar-se. La quantitat és de 12 milions d’euros nets. Una dada que ha revelat aquest matí el director general corporatiu, Roger Guasch, en un esmorzar informatiu amb els mitjans de comunicació. Aquest increment, en la despesa de fitxatges, és causat per entrar en la fase de grups de l’Europa League. Aquests diners no estaven computats a l’estiu pels protocols econòmics de l’entitat. “És més econòmic apostar ara que estar a segona divisió”, ha apuntat Guasch que ha argumentat que “Amb els ingressos previstos, després de passar la fase de grups, hem treballat amb la lliga i, aproximadament nets, estaríem parlant d’uns 12 milions d’euros un cop retirades les primes per UEFA ja abonades. Això no significa que només hi hagi 12 milions per fitxar. A la nostra compta de resultats, només podem computar això. Podem tenir 50 milions a la caixa però, per molt tenir, no et deixaran fitxar més”. L’exemple que s’ha posat és el fet de fitxar a un futbolista per tres milions i amb un contracte de tres anys només has de computar un milió per any, al marge del salari. “Una cosa són els diners que hi ha a la caixa i l’altra el límit salarial”, ha advertit Guasch.

Cal tenir present que el límit salarial del club és, per aquesta temporada, de 68 milions d’euros. Dins d’aquest límit es compten les amortitzacions, si és un jugador de compra, salaris i primes, futbol base, futbol femení. “Tot suma. El 90 per cent s’ho emporta el primer equip però aquests conceptes també es computen”, ha recordat el mandatari blanc-i-blau que ha explicat les diverses modalitats de futbolistes que podrien arribar en forma de cessió o bé en format de compra sense passar-se dels 12 milions. “La inversió i el que es fitxarà ho hauran de decidir Chen i la parcel·la esportiva”, ha reblat Guasch. En aquest sentit, l’ampliació de capital que es farà en la junta d’accionistes de la setmana vinent ajudarà a ampliar aquest límit per la temporada 2020/21 en 10 milions d’euros més. Però és una fotografia que s’anirà estirant al llarg dels pròxims quatre anys. “El missatge és d’optimisme i que ens sortirem si no fos així, no estaríem disposats a gastar-nos 12 milions d’euros”, ha assenyalat Guasch. Tot i això, el mandatari ha estat concloent i passar del setè lloc de la darrera temporada i acabar en una hipotètica 15a posició al final de l’actual lliga “hi ha una diferència de 10 milions”, ha dit Guasch que ha evitat parlar de si el seu departament ja tenia computat un hipotètic descens a segona.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)