Espanyol

La llosa de Calero

El defensa escollit per ocupar el buit deixat per Mario Hermoso continua lluny del nivell que va exhibir a Valladolid, encara sense deixar-se anar de blanc-i-blau

“És intel·ligent, centrat i té eines mentals per revertir la situació”, aposta Rubén Albés, tècnic seu al Valladolid B

Vuit milions d’euros. L’antídot a la marxa de Mario Hermoso i alhora la llosa que avui acompanya els primers passos de Fernando Calero (Boecillo, 1995) com a futbolista de l’Espanyol, assenyalat pel club com l’aposta que havia d’atenuar la marxa del central madrileny, però avui víctima d’un tarannà molt menys exuberant. I és que si Hermoso a vegades pecava per excés, cometent alguna errada per intentar tirar un túnel en sortida de pilota o marcar un gol des del mig del camp, a Calero li està costant alliberar-se de la responsabilitat de correspondre a l’esforç important que ha fet la institució per incorporar-lo, fet que l’ha empès a cometre errades que el curs passat a Valladolid no formaven part del seu dia a dia, com ara entregar una pilota franca a Isak en el partit contra la Real Sociedad o l’excés de complaença amb què va iniciar el partit contra el Getafe.

Associat a clubs de l’entitat del Sevilla o del Borussia de Dortmund pels rumors de l’estiu passat, avui a Calero li està costant trobar la seva jerarquia a l’Espanyol. Des de la direcció esportiva, l’insten a oblidar-se del preu que ha costat, se li fa sentir que ell no és culpable del seu preu, però per ara continua lluny de la silueta que va exhibir a Zorrilla, d’un central ràpid, intel·ligent al tall i capaç amb la pilota. “Al final quan un té la seva primera sortida fora de casa en l’àmbit professional com és el cas de Fernando, és evident que al principi et pot pesar. Els ha passat a futbolistes com Zinedine Zidane, Gareth Bale o Antoine Griezmann, imagina’t a la resta”, intervé Rubén Albés, entrenador de Calero al filial del Valladolid i que, observant des de la distància les dificultats que està tenint el defensa per aclimatar-se a l’entorn blanc-i-blau, no té dubtes de què li farà capgirar la situació. “Coneixent-lo, estic segur que ell és el primer que reconeix el que li està passant i té elements mentals de sobres per refer-se d’aquesta manca de rendiment que li està tocant viure, bàsicament perquè si una cosa té Calero és que és un futbolista molt intel·ligent i que professionalment ho dona tot. Ja deu estar treballant amb tot el que té per revertir la situació”, continua dient Albés sobre un futbolista que, rere les inseguretats inicials, té virtuts similars a les de Mario Hermoso. “Com a perfil em sembla que és un fitxatge que encaixa i estic convençut que a llarg termini l’Espanyol estarà satisfet amb la inversió que ha fet”, conclou Albés sobre un futbolista, Fernando Calero, que és un dels millors miralls per explicar el present que viu l’Espanyol, en què el cap no respon a les cames.

“El que va passar contra l’Osasuna no es repetirà”
Esteban Granero va comparèixer ahir davant els mitjans de comunicació i va afirmar que no tornaran a donar una imatge com la que van oferir contra el conjunt navarrès; va reivindicar que la proposta de Machín “s’adapta a les característiques dels futbolistes” que tenen i va exclamar que l’Espanyol no viatja al Santiago Bernabéu com qui va a l’escorxador: “És un partit especial perquè torno a casa meva, però això queda en el segon pla perquè només ens interessa guanyar els tres punts.”
676
minuts suma Calero,
onzè futbolista més utilitzat de la primera plantilla.
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)