Espanyol

Trencar amb la lògica

La prèvia. L’Espanyol arriba al Bernabéu amb tot en contra. Machín busca l’efecte sorpresa. De fet, l’última vegada que s’hi va puntuar, els blanc-i-blaus també estaven en zona de descens

Ningú dona un duro per l’Espanyol al Bernabéu. No estem parlant d’una qüestió de pressupostos, que també, sinó de sensacions. El Madrid camina de manera ferma i efectiva en la lliga, a diferència d’altres temporades, i els catalans estan perduts i plens de dubtes existencials. Penúltims, amb nou punts, ara la pregunta és si l’equip tindrà prou valor i força per mantenir-se a primera. El desastre contra Osasuna encara està molt present. Un duel paupèrrim que ha fet disparar totes les alarmes dins del club blanc-i-blau. La situació és crítica i el club ja ha parlat, obertament, dels fitxatges d’hivern per fer donar un gir a la plantilla. Les circumstàncies empenyen cap a un partit de patiment al Bernabéu. Si calia triar un dia per anar a Madrid aquest no ho seria. És època de matança i sembla que l’Espanyol vagi a l’escorxador. La distància entre tots dos adversaris és gegantina i els estat d’ànim, que serveixen per equilibrar les forces, caminen amb la mateixa tendència a favor dels madrilenys.

“No seria la primera vegada que es doni alguna sorpresa en un camp complicats. Tenim una dinàmica en la qual la nostra moral no està pels núvols, però hem de recobrar autoestima. Hem de potenciar els moments en els quals hem estat realment competitius. A partir de ser un grup sòlid i compacte creixerem. És el primer pas”, explicava Pablo Machín. El tècnic de l’Espanyol no ho va verbalitzar, però una bona actuació combinada amb un resultat positiu seria un autèntic punt d’inflexió i, de retruc, serviria per esborrar la imatge donada contra l’Osasuna. “El Madrid no guanya tots els partits i ens enfrontarem onze contra onze. Per què un d’aquests no podria ser el partit de demà (per ahir)? Ens marquem molts petits objectius per aconseguir l’objectiu final. Això té a veure amb el nivell competitiu i amb superar el segon temps del partit contra l’Osasuna.”

L’Espanyol fa 24 anys que no guanya en territori blanc i l’últim empat és de fa set anys en una situació de descens amb Javier Aguirre a la banqueta. “Un empat? Depèn de com vagi el partit. Si guanyo 0-2, no. Però puntuar a fora i en un camp com el Bernabéu és positiu i encara més per a un equip com el nostre, que no ha puntuat gaire”, deia Machín, que busca un efecte sorpresa per capgirar la moral dels seus homes.

Al seu torn, Zidane no es refia de l’Espanyol. “Relaxació zero. Ve un rival que vol fer un bon partit. Intentarem donar el màxim en el camp”, explicava el francès, que no mira la classificació del seu adversari. “No es mereix la posició en lo taula que ocupa. Si li permets, te la pot embolicar.” El Madrid arrossega diverses baixes d’importància. El primer és Hazard, a qui també s’afegeix Bale. Tot i això, el que més amoïna el francès és perdre Casemiro, a una groga de la suspensió, per al clàssic del 18 de desembre. Zidane sí que va confirmar que podria variar el seu esquema de joc per la manera de jugar de l’Espanyol. “A mi no m’agrada fer sempre el mateix, perquè els rivals t’estudien. Els sistemes que utilitzem van enfocats al partit que tenim. Contra l’Espanyol podria ser que juguéssim diferent.”

LA PRÈVIA

Tenim una dinàmica en la qual la moral no està pels núvols, però hem de recobrar autoestima. Hem de potenciar els moments en els quals hem estat competitius
Pablo Machín
entrenador de l’espanyol
Relaxació zero. Ve un rival que no es mereix la posició en què està i que vol fer un bon partit. Intentarem donar el màxim al camp
Zinedine Zidane
entrenador del real madrid
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)