Espanyol

La depressió no s’atura

L’Espanyol acaba la lligueta del grup H perdent a casa contra el CSKA i trenca la seva ratxa d’imbatibilitat europea

Amb l’equip classificat, Machín va fer jugar un onze ple de no habituals que va provocar els xiulets de la graderia

ESPANYOL 0 CSKA 1

CSKA:Pomazun; Karpov, Magnusson, Diveev; Mario Fernandes, Akhmetov (Schennikov, 81’), Bisytrovic, Kuchaev (Sigursson, 78’); Vlasic (Bijol, 87’), Oblyakov i Chalov. ESPANYOL:Andrés Prieto; Lluís López, Naldo (Calleri, 86’), Javi López; Pipa, Pol Lozano, Iturraspe, Piatti (Granero, 72’), Pedrosa; Campuzano (Wu Lei, 46’) i Ferreyra. GOLS:-0-1 (85’) Vlasic.ÀRBITRE:Kevin Blom (holandès). T.G: Oblyakov, Magnusson, Karpov, Diveev.PÚBLIC:10.615 espectadors a l’RCDE Stadium.

Trist final per a la fase de grups de l’Europa League de l’Espanyol, que va despatxar el tràmit de la darrera jornada, contra el CSKA, amb una dolorosa derrota. Un equip totalment condicionat pel transcendental partit de diumenge, contra el Betis, va ser incapaç de mantenir la ratxa d’imbatibilitat a Europa, que ha quedat en 26 partits. N’hi va haver prou amb el gol que va signar Vlasic en el minut 86, que va omplir de xiulets i mocadors la desolada graderia de l’RCDE Stadium. I això que els russos estaven eliminats, començaven les vacances d’hivern després del partit i van confirmar el seu decebedor paper en aquesta Europa League.

Com era d’esperar, Pablo Machín, que ja havia deixat fora de la llista de convocats David López, Bernardo, Víctor Gómez, Marc Roca i Melendo, va apostar per una alineació molt alternativa. Així, mentre a la defensa Javi López i Naldo tornaven a la titularitat un mes després de l’últim cop, al mig del camp hi va haver tres cares noves: Pol Lozano, Iturraspe i Piatti. La novetat més destacada, però, va ser la del porter Andrés Prieto, que no disputava un partit oficial des del 19 de maig de 2018. L’alacantí, que no va jugar ni un sol minut la temporada passada, ni amb el Málaga, ni amb el Leganés, va protagonitzar una actuació més que correcta, tot i la derrota.

Més de 10.000 valents

L’Espanyol - CSKA va ser tan fred com l’ambient a les desèrtiques graderies del coliseu blanc-i-blau. Els 10.615 valents que van anar a l’RCDE Stadium van trigar un quart d’hora a veure la primera oportunitat de gol, quan Piatti, després d’una bona desmarcada, va desaprofitar un cara a cara amb el porter. Poc després, l’argentí va poder marcar un altre cop, però la seva rematada va acabar a les mans de Pomazun. Abans del descans, el CSKA va estar a prop del 0-1 en un llançament de falta directa de Diveev i, sobretot, en una acció de Chalov que, sol davant Andrés Prieto, no va ser capaç de superar-lo.

La mà miraculosa de l’habitual suplent de la porteria blanc-i-blava va tornar a aparèixer en els primers minuts de la represa per evitar el gol dels russos. L’Espanyol va perdre la pilota en la segona part i va provocat la ira de la seva afició: el mal paper a la lliga pesa mes que la bona marxa a Europa. Wu Lei va perdonar, en el 74, i va trobar les mans de Pomazun en el 82. L’ocasió més clara, però, la va tenir el CSKA en les botes de Chalov que, a porta buida, no va arribar a la passada d’un company. A cinc minuts del final, però, Vlasic no va perdonar i, aprofitant una errada imperdonable de Naldo, va enviar la pilota a la xarxa amb la cama esquerra.

Ens hauria agradat mantenir el rècord. Teníem la feina feta, però no marxem contents
Javi López
DEFENSA DEL RCD ESPANYOL
Estem malament, no estem responent a la nostra afició. Però sabem que ho tirarem endavant
Facundo Ferreyra
DAVANTER DEL RCD ESPANYOL
El futbol és una qüestió d’encert i no l’hem tingut. Quan el físic s’ha imposat ells ens han superat
Pablo Machín
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL

El Ludogorets és el segon del grup H

L’empat a un gol entre el Ludogorets i el Ferencvaros d’ahir a la nit manté els búlgars en el segon lloc del grup H de l’Europa League. Un gol de Lukoki en el minut 24 va avançar a l’equip de Razgrad, que va veure com Signevich empatava en el temps afegit per al conjunt hongarès i deixava el marcador final en empat.

El Ludogorets, doncs, ha quedat classificat per darrera de l’Espanyol i entrarà en el bombo del sorteig de la següent fase de la segona competició continental.