Espanyol

Sense marge per a l’error

Espanyol. El conjunt blanc-i-blau afronta un caixa o faixa contra el Betis de Rubi. Els de Machín necessiten el triomf per no enfonsar-se més a la cua

Tots els partits de lliga s’han convertit en un caixa o faixa per a l’Espanyol. La situació és crítica però la intenció del grup és començar la remuntada en aquest final d’any. La plantilla s’ha conjurat. No només ho ha fet de manera interna sinó que també ha involucrat en aquesta missió els elements més importants de la graderia. Aquesta setmana els capitans es van reunir amb la federació de penyes i els grups d’animació de la Grada Canito i la Penya Juvenil. Tots van sortir de la trobada decidits a fer costat a l’equip en la lluita per la permanència i deixar els retrets de banda. Avui està prevista una rebuda especial per a l’equip quan baixi de l’autocar. Qualsevol petit gest és vital. “Volem guanyar, necessitem guanyar i ho donarem tot”, va dir Pablo Machín, que espera que els seus jugadors passin de les paraules als fets. “Ara és el moment de demostrar que tot el que hem preparat ho hem de posar al terreny de joc.”

Rubi i el Panda

El final d’any és crucial per a l’Espanyol, que té com a principal objectiu guanyar avui el Betis. Un partit amb un element extern que marcarà els moments previs del partit: el retorn de Joan Francesc Ferrer Rubi a l’RCDE Stadium, un camp on va ser idolatrat, a finals de maig, amb el retorn a Europa dotze anys després. La seva sortida abrupta al Betis ha estat vista com una traïció per una gran part de l’afició, que el rebrà amb les dents. “És un partit marcat en el calendari. Un cop comenci a rodar la pilota intentarem aconseguir els tres punts, però després desitjo el millor del millor a l’Espanyol”, va remarcar Rubi. La dura rebuda es pot fer extensible a Borja Iglesias, experiquito ara a les files del Betis. El davanter gallec va marxar al conjunt andalús reclamat per Rubi. Només ha marcat un gol però va deixar un traspàs de 28 milions, el més elevat de la història del club blanc-i-blau.

Tots dos tindran una rebuda hostil, però Machín convida els aficionats a “centrar-se” en els que van de blanc-i-blau. El drama de l’Espanyol és un altre. L’últim partit de lliga guanyat a casa va ser amb Rubi a la banqueta aquella icònica tarda de maig. Des de llavors, sis derrotes i un empat. Necessita guanyar l’Espanyol i també fer-ho el 22 de desembre contra el Leganés d’Aguirre. Arribar als quinze punts abans del Nadal seria un punt d’inflexió i no abocaria l’equip a haver de fer una segona part salvatge.

20 equips
sense propera

LA PRÈVIA

Ara és el moment de demostrar que tot el que hem preparat ho hem de posar al terreny de joc
Pablo Machín
Entrenador de l’espanyol
És un partit marcat en el calendari però un cop passi, desitjo el millor del millor a l’Espanyol
J. Francesc Ferrer ‘Rubi’
entrenador del betis
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)