Espanyol

Les segones oportunitats

Urgències. Part de les possibilitats de permanència de l’Espanyol passen per encertar amb els nous fitxatges d’hivern. Hulk, una opció viable. Abelardo serà avui nou tècnic blanc-i-blau

El gener, i més passat el dia de Reis, era l’època en què començaven les rebaixes d’hivern. Ara tots els moviments del Black Friday i el comerç per internet han capgirat, o si més no, han trencat amb la tradició postnadalenca. De moment el món del futbol es manté immutable a aquests canvis, i segueix fil per randa els protocols de compra i venda establerts fa anys. Hi ha dos mercats principals: a l’estiu i a l’hivern. El primer és on s’acostuma a teixir, amb tranquil·litat i un bon marge temporal, la confecció de la plantilla per a la temporada següent. El mercat d’hivern és tot el contrari. El curs està en acció. No s’atura i cal prendre decisions sobre la marxa. La pressió és màxima i les eines que pots trobar en el mercat no sempre són les més profitoses. No obstant això, per a molts clubs representa una segona vida. Un bola extra per continuar en el joc i no veure el terrorífic game over que t’expulsa de la partida. Aquest és un mercat de segones oportunitats. No pel preu sinó per la sensació d’esquivar un destí feixuc i terrible.

En aquestes maniobres està l’Espanyol, que necessita millorar les prestacions d’un plantilla que camina cap a l’abisme. La situació de cuer i les estadístiques indiquen que l’equip blanc-i-blau té un seriós problema de fons i forma. El fusible del canvi de tècnic ja s’ha cremat dues vegades i, més enllà d’això, cal trobar més qualitat. Aquí és on el mercat ha de ser el gran revulsiu per mantenir-se a primera. L’Espanyol ha d’esmenar els seus errors de manera directa i concisa. El primer a caure serà el nou entrenador del miracle.

Abelardo, al sac

Abelardo Fernández ha decidit acceptar la proposta de l’Espanyol, segons va avançar ahir el rotatiu El Comercio, i en les pròximes hores el fitxatges de l’asturià es farà oficial. El preparador ha meditat la decisió amb la seva família aquests dies de Nadal. Ha jugat a favor el factor Barcelona. La família fa anys que està arrelada a la Ciutat Comtal. A més, i segons el mateix rotatiu asturià, el tècnic tindrà un bonus de mig milió d’euros si aconsegueix la permanència. Signa fins a final de curs amb l’opció d’allargar el seu vincle de manera automàtica si aconsegueix la permanència.

Un cop tancada l’arribada de l’entrenador, tocarà moure peça amb els nous fitxatges. La prioritat del club és trobar un golejador de pes i contrastat per millorar els paupèrrims números d’efectivitat de l’equip. Un dels principals noms és Givanildo Vieira, més conegut com Hulk. El davanter brasiler, de 33 anys, milita a les files del Xangai SIPG, de la superlliga xinesa. És el mateix equip d’on va arribar Wu Lei, amb qui va formar parella atacant. L’Espanyol i el Xangai ja estan en negociacions, segons indiquen mitjans xinesos. Les bones relacions entre tots dos clubs podrien donar fruit amb una cessió fins a final de temporada. El brasiler cobra 20 milions d’euros per temporada. El club xinès es faria càrrec de gran part de la seva fitxa i l’Espanyol en pagaria un petit percentatge. Les properes hores seran decisives per veure si s’arriba a una entesa.

Només 12 gols

Les xifres de l’Espanyol són alarmats. És l’equip menys golejador de primera, amb només 12 gols en 18 jornades. Un pes a la motxilla que ha enfonsat l’equip a la cua de la classificació. I és que la debilitat a les àrees és el punt d’ancoratge de l’equip. A la mala punteria s’hi suma la manca total de fiabilitat al darrere, on s’han encaixat 34 gols. Un fet que converteix l’equip blanc-i-blau en el més golejat de primera. Uns problemes estructurals que també s’han de resoldre amb la figura d’un home a la medul·lar que doni més consistència i equilibri a l’equip. El fitxatges no acaben pas aquí, ja que també es busca un futbolista per banda que generi joc ofensiu. I és que l’Espanyol ha de remodelar-se de dalt a baix amb tres o quatre incorporacions de qualitat que li permetin fer el salt competitiu que necessita. I aquestes han d’arribar com més aviat millor. La intenció del club és tenir algun dels fitxatges abans de final d’any. L’equip torna el 29 als entrenaments i no hi ha temps a perdre.

HULK, UNA OPCIÓ

L’Espanyol està negociant amb el Xangai SIPG, l’equip del qual va arribar Wu Lei

LA CLAU DE VOLTA

El club xinès es faria càrrec de gran part de la fitxa. Arribaria cedit fins al juny

ALTRES FITXATGES

Un mig polivalent i un extrem són les altres prioritats que hi ha sobre la taula a treballar

EL TÈCNIC MIRACLE

Abelardo ha dit sí a l’Espanyol i diumenge ja es posarà a la feina amb la plantilla
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)