Espanyol

Els alumnes avantatjats

Espanyol. Jonathan Calleri i Bernardo Espinosa ja van ser protagonistes sota les ordres d’Abelardo en l’etapa del tècnic asturià dirigint l’Alavés i l’Sporting de Gijón, respectivament

No ha ofert ni les seves primeres paraules de portes en fora com a entrenador de l’Espanyol i tothom ja especula què farà Abelardo quan aterrarà demà al primer entrenament amb els seus nous deixebles. Què canviarà, què mantindrà, amb qui es recolzarà dins el vestidor, quins seran els seus detractors i quins els seus còmplices del seu sancta santorum. Com rebrà el vestidor un nou canvi tàctic? Qui li comprarà les idees?

En el manual sobre el qual Abelardo ha recolzat els seus principis de joc té clar dues figures per apuntalar i consolidar l’equip: un central i un davanter centre. I hi trobarà dilluns dos alumnes avantatjats. En primer lloc, la figura del central contundent, que va bé per alt, que ordena els seus companys, que representa l’eix sobre el qual pivota l’esquema solidari del col.lectiu. I que està focalitzat en Bernardo, que ja va estar a les ordres del tècnic asturià en una etapa a l’Sporting. “Abelardo em dona molta confiança, estic molt a gust, i noto que això em fa créixer com a futbolista”, comentava l’any 2014 el defensa colombià. Bernardo sempre va ser referent en els onze tipus del tècnic de Gijón. De fet, el tècnic sempre va elogiar el jugador colombià, fins i tot quan va fer-se una greu lesió de genoll que el va tenir gairebé set mesos de baixa. La corpulència de Bernardo i la seva capacitat aèria, a més, era un desllorigador per a centres laterals des del servei de banda, una arma que podria repetir a Cornellà i el Prat.

L’altre puntal de la façana del nou Espanyol d’Abelardo –tot plegat, si ens cenyim únicament i exclusivament a la seva trajectòria a Gijón i a l’Alavés, on va implantar el seu missatges en escenaris adversos, és el davanter centre. La punta de llança de l’1-4-4-2 que utilitzarà el tècnic presumiblement. Un jugador que sigui capaç de lluitar, bregar i despenjar totes les pilotes que es filtrin a l’àrea. Jonathan Calleri, l’argentí, ja va entendre a la perfecció aquest rol quan va estar a les ordres d’Abelardo a Mendizorroza. No un golejador nat com va ser Borja Iglesias la temporada passada per a l’equip blanc-i-blau. Calleri, de fet, només va marcar nou gols des que Abelardo va agafar les regnes del Glorioso a principis de desembre fins que l’acaba salvant de categoria amb un coixí de punts molt còmode. Però, la tasca de pressió, de desgast, de corcó, de pesat, d’encoratjador a primera línia l’haurà de fer ell. “Abelardo aconseguirà tot el que es proposi”, va dir fa temps al diari As en referència al tècnic de Gijón, amb qui demà tornarà a compartir vestidor. A més, Calleri, amb confiança, també pot representar un magnífic soci pels noms que sonen per a complementar la davantera blanc-i-blava. El brasiler Hulk o Raul de Tomás haurien de representar la figura del golejador que ha de conduir l’Espanyol a escalar en la classificació. De qualsevol manera, arribi qui arribi, demà en el primer dia d’Abelardo a la Dani Jarque tindrà dos alumnes avantatjats: Calleri i Bernardo.

CALLERI

A l’Alavés va representar la figura de nou que abaixa pilotes aèries

BERNARDO

A l’Sporting era el central amb bona presència física i domini aeri que agrada a Abelardo
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)