Espanyol

El cap de la salvació

Abelardo destil·la optimisme i confiança en la seva presentació: “M’encanta el repte. No m’ho vaig pensar dues vegades”

“Miraré de guanyar amb totes les meves ganes el Barça. Ho donaré tot. Ara soc el primer periquito i el soci número 1 de l’Espanyol”

Abelardo Fernández (Gijón, 1970) ja exerceix com a nou entrenador de l’Espanyol, el tercer de la temporada, per buscar el miracle de la salvació. El tècnic va tenir un dia intens en la seva jornada inaugural. Feina sobre la gespa amb una doble sessió d’entrenament. Temps per donar les primeres instruccions als futbolistes i copsar com batega l’equip. “M’he trobat un bon grup. Ja els he vist jugar. Un grup molt predisposat. La meva forma de treballar és viure el present i el dia a dia. El més important és recuperar la confiança dels jugadors. Aquesta plantilla té qualitat. Cal recuperar la confiança en l’àmbit mental. Tenen qualitat i només cal treure el rendiment”, va explicar. “Ells són els primers que estan preocupats perquè són els darrers i volen sortir d’aquesta situació.”

L’entrenador va mantenir una xerrada de mitja hora amb la plantilla.“Els jugadors estan encantats, encara més després de tornar de les vacances. He parlat amb ells abans de l’entrenament. Ells són els primers que volen canviar la situació. Venen convençuts de poder aconseguir-ho.” Moment per traslladar el que vol dels seus homes. “Vull un equip que faci vibrar, vertical i que no doni cap pilota per perduda. Competitiu sempre. És un repte difícil però es pot aconseguir, sinó no hauria vingut. Ara hem d’enganxar i transmetre a l’afició i que vingui a l’estadi perquè la nostra gent estigui amb nosaltres.” També es va espolsar l’etiqueta d’home miracle. “Miracle? Treball diari. Hem de sortir amb la mentalitat de guanyar.” I va anar més enllà en el seu estil d’afrontar aquest repte i començant pel derbi davant el Barça del dia 4 de gener.“Miraré de guanyar amb totes les meves ganes al Barça. Ho donaré tot per guanyar. Soc el primer periquito, el soci número 1 de l’Espanyol. En tots els llocs que he estat he demostrat la meva professionalitat.” I va desgranar la seva manera de treballar. “Nosaltres hem de lluitar cada partit. El primer és diumenge contra el Barça. Cada partit ens l’hem d’agafar com una final. No pensant que el perdem i estem morts. No. La meva filosofia és competir, competir i tornar a competir. Si competim bé estem més a prop de guanyar i això ja és l’hòstia”, va reblar.

“No soc cap mag”

Abelardo va deixar clar que no és “masoquista” malgrat que té entre mans una situació difícil. “Veig qualitat i molts d’aquests futbolistes han portat l’equip a Europa. No s’han oblidat de jugar. Els entrenadors sempre tenim reptes complicats. Som a cinc punts de la salvació i ara hem de remuntar. La situació es pot revertir, sinó no estaria aquí.” Un equip ordenat i amb sentit comú. Això busca l’asturià. “No soc un mag de la psicològica. La confiança s’aconsegueix fent que el jugador faci el que sap fer dins de les seves qualitats. A un central no li demanaré que dribli, li demanaré altres coses.”

Oportunitat única.

Abelardo s’ha tornat a posar el xandall d’entrenador després de rebutjar una oferta de renovació de l’Alavés. El tècnic volia agafar-se un any sabàtic, però la trucada de l’Espanyol ha capgirat les seves intencions inicials. “Soc de les persones que m’han d’agradar els reptes i l’Espanyol ha arribat en el moment ideal. Aquest és un club espectacular. Un club històric. Quatre vegades campió de copa i conec la ciutat. Tinc amics aquí”, va explicar. En aquest sentit, encara va deixar més patent el seu compromís. “Em sento un privilegiat per entrenar aquest gran club. Rufete em va trucar i em vaig sentir molt afalagat i orgullós. Vinc al cent per cent per revertir aquesta situació. M’encanta aquest repte tot i haver rebut altres ofertes. Quan em va trucar l’Espanyol no m’ho vaig pensar dues vegades. Ara hem de fer pinya per treure l’Espanyol d’on està.” Precisament va ser qüestionat sobre els paral·lelismes entre l’Espanyol i l’Alavés que va salvar d’una situació semblant fa dues temporades “Cada club és diferent i les situacions també. Ara comencem de zero. Comença una lliga de 20 partits i tenim un desavantatge de cinc punts que hem de remuntar. Ens queden 60 punts per disputar i els hem de jugar com si fos la final de la Champions”.

El tècnic ha signat un contracte de sis mesos. “És el més lògic. És estar aquests sis mesos i tant de bo sortint les coses bé. Estic segur que ens sortirem. Però salvo a l’equip i potser el club no està content amb mi. Visc el present”.

Hulk no vindrà.

La presentació d’Abelardo també ha vingut marcada per la necessitat de reforços. El tècnic ha negat que hagi parlat de noves incorporacions amb el director de futbol professional, Rufete, que ahir, junt amb el vicepresident, Carlos García Pont, l’acompanyava en l’acte de presentació. “No li he demanat cap reforç. Estic encantat amb el que tenim. Confio en la meva plantilla”, deia l’asturià. Tot i això, el club està treballant perquè els nous fitxatges arribin “el més aviat” segons va dir Rufete que va deixar clar que Hulk no vindrà. “És un jugador inabastable”.

LLIGAM CURT

Signa per sols sis mesos. “Visc el present, és el més lògic per al club i per a mi”, va dir

MOMENT ZERO

“És una lliga de 20 partits, tots comencem des de zero i cada partit és una final”

MENTALITAT

“Vull un equip que faci vibrar, vertical i que no doni cap pilota per perduda”

REFORÇOS

Rufete tanca la porta a Hulk. “És inabastable”, diu, però vol reforçar l’equip “aviat”

Durán, el nou director general

José María Durán es convertirà, a partit del vuit de gener, en el nou director general de l’Espanyol. Durán, que ja va estar a l’entitat com a director financer entre setembre del 2014 i febrer del 2016, torna al club blanc-i-blau després de tres anys al Getafe. Durán arriba per ocupar el lloc deixat per Roger Guasch que va ocupar aquest càrrec fins fa uns dies.

Durán té una llarga trajectòria al futbol espanyol. Al 2012 va ser fitxat com a director general del Mallorca, càrrec que va exercir fins a gener del 2014. Al setembre d’aquell any va signar com a director financer de l’Espanyol i, després de la venda a Rastar Group, va donar el salt, al febrer de 2016, per convertir-se en el primer executiu del Getafe. Ara torna a l’Espanyol.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)