Espanyol

De Tomás busca el seu lloc

Antecedents. Osvaldo i Kalu Uche són la pauta a seguir pel davanter madrileny. L’argentí i el nigerià van arribar, també, en un mercat d’hivern i van acabar la lliga com a pitxitxis de l’equip

Raúl de Tomás arriba a l’Espanyol amb la missió d’eixugar el dèficit de gol que té l’equip. Ara mateix, i després de tancar-se la primera volta, els blanc-i-blaus són l’equip menys golejador de primera, amb només 14 dianes a favor. Una xifra pírrica que obligarà a corregir aquests números per aconseguir la permanència a primera. L’esforç de portar el davanter madrileny ha estat gegantí. El club ha pagat 20 milions d’euros i caldrà sumar-hi, si tot va bé, dos milions en clàusules addicionals per rendiment i partits jugats del punta. És a dir, 22 milions en total, una quantitat que situa De Tomás com la contractació més cara de tota la història de l’Espanyol. Però la necessitat de corregir la falta de gol és clau per revertir la situació en què es troba ara l’equip entrenat per Abelardo Fernández.

Aquesta no és la primera vegada que l’Espanyol centra els seus esforços a fitxar un davanter en el mercat d’hivern. Un dels casos més paradigmàtics va ser l’arribada de Daniel Osvaldo (ara notícia perquè retorna als terrenys de joc amb Banfield). L’argentí va arribar tot just fa deu anys amb els freds de l’hivern. Els pocs minuts de joc del davanter al Bolonya van ser una oportunitat de mercat. L’Espanyol va obtenir la seva cessió i una opció de compra a final d’aquella temporada que va executar per 4,5 milions d’euros. Osvaldo només va necessitar mitja temporada per acabar pitxitxi de l’Espanyol amb 7 gols. El curs següent va millorar les seves estadístiques: 13 gols en 24 partits. De nou màxim artiller de l’equip blanc-i-blau. A l’agost del 2011 deixava l’Espanyol a canvi de 17,5 milions que va pagar la Roma pel seu traspàs. Al club blanc-i-blau li va costar trobar un relleu de la mateixa fiabilitat que el genial però díscol davanter argentí. De nou, el mercat d’hivern va servir per alleugerir les penes. Gener del 2012. L’Espanyol portava Coutinho, cedit de l’Inter de Milà, i Kalu Uche, traspassat del Neuchâtel suís. Coutinho va deixar genialitats i tres gols per al record, però el davanter nigerià va acabar com a màxim golejador de l’equip amb sis gols. Unes bones prestacions que no van tenir continuïtat. Després de mitja temporada era traspassat al Kasimpasa d’Istanbul.

Ara Raúl de Tomás espera seguir l’estela d’Osvaldo i Uche i coronar-se pitxitxi de l’equip amb només 19 partits per disputar. A priori, el repte sembla assequible tenint en compte que el màxim golejador blanc-i-blau només suma dos gols. El gran repte del davanter madrileny és arribar al doble dígit de gols. Un mínim de 10 dianes el situaria en una mitjana d’un gol cada dos partits. A més, l’Espanyol tindria, per fi, una referència golejadora i fiable que no ha trobat en tot el primer tram de la temporada. En els últims anys Borja Iglesias i Gerard Moreno es van convertir en els grans artillers blanc-i-blaus. I ara, Raúl de Tomás vol seguir aquest camí. Uns gols clau per fugir del descens.

REPTE ASSEQUIBLE

Ho té fàcil per acabar pitxitxi. Ara mateix el màxim golejador ha fet dos gols

OBJECTIU DEL CURS

El repte del punta és arribar als dos dígits: 10 gols en 19 partits de lliga per jugar

LES URGÈNCIES

L’Espanyol és l’equip menys golejador, amb només 14 gols fets en tota una volta

El gol és cosa de tots aquest curs

L’Espanyol només suma 14 gols en lliga, el pitjor registre de primera. El més curiós de tot plegat és que el màxim golejador de l’equip té dos gols. Una condició que comparteixen Wu Lei, Bernardo, Marc Roca i Darder. La xifra de futbolistes que han marcat aquesta temporada en lliga arriba a nou integrants. El gol és coral i en aquesta nòmina de futbolistes trobem els golejadors solitaris amb una diana: Pedrosa, David López, Granero, Ferreyra i Calleri. Curiós és el cas d’aquests dos últims. Ferreyra i Calleri estavan cridats a ser els golejadors de l’equip per suplir els 17 gols que va marcar el curs anterior Borja Iglesias. Tots dos només sumen un gol i la situació de Ferreyra és delicada. L’argentí no continuarà de blanc-i-blau i se li buscarà una sortida en aquest mercat d’hivern.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)