Espanyol

Es busca soci per a De Tomás

Mercat. La prioritat és trobar un extrem per potenciar el joc per les bandes i maximitzar les prestacions del punta

L’Espanyol té com a prioritat tancar el fitxatge d’un extrem dret. La prioritat és Cristian Tello. El club blanc-i-blau fa setmanes que negocia el seu fitxatge per portar el sabadellenc a la disciplina blanc-i-blava. La seva qualitat, edat –28 anys– i projecció el fan ser el candidat ideal. A més, arribaria amb moltes ganes de triomfar. Ara mateix és suplent al Betis i no entra en els esquemes de Rubi, que el té com a habitual suplent. El problema és que el Betis no ho posarà fàcil. L’Espanyol està disposat a pagar un traspàs però dins d’uns termes raonables. El Betis demana dotze milions pel seu extrem i els catalans troben la xifra massa elevada. Caldrà veure si la posició dels andalusos es flexibilitza en les pròximes hores o dies. Però el club del Benito Villamarín sap les necessitats de l’Espanyol i no ho posarà fàcil. Tot i això, el club continua treballant amb altres perfils per acabar de portar un extrem al més aviat possible. I és que dins del club són conscients que cal tenir un futbolista per banda per complementar l’equip. És un dels reclams d’Abelardo per potenciar al màxim el seu esquema tàctic. El seu 4-4-2 reclama futbolistes explosius i amb arribada a la línia de fons. La perspectiva és clara. Uns bons extrems obren el joc i donaran més força a l’equip en els metres finals. L’objectiu és crear més oportunitats i maximitzar el rendiment dels davanters. En aquest cas, tot aquest procés implica dotar d’un bon ecosistema de joc per posar en relleu la definició de Raúl de Tomás. Un finalitzador que necessita escuders. Per tenir possibilitats de marcar s’ha de millorar el joc exterior de l’Espanyol.

Abelardo té clara la fórmula magistral que utilitzarà. La mateixa que li va servir per treure del pou l’Alavés és la que utilitzarà a l’Espanyol. Futbolistes ràpids per banda. Extrems poderosos. Per una banda, ja tindrà Matías Vargas i el complement perfecte seria Tello. En el seu periple a Mendizorrotza, un dels artífexs de la salvació i del gran rendiment del conjunt basc va ser Jony. L’extrem, ara a la Lazio, va ser un dels futbolistes més destacats d’aquell equip d’Abelardo, com també ho era Ibai Gómez. Precisament, i segons assenyalava ahir Pericos on Line, el jugador, ara a l’Athletic Club, és una altra de les opcions que té el club per si no es concreta l’arribada de Tello. El basc vindria cedit, però la seva arribada és complicada per la tipologia de club que és l’Athletic i el poc mercat que té.

En qualsevol cas, Aberlardo vol un perfil ofensiu per la banda dreta per complementar Matías Vargas, que jugarà per l’esquerra. El Monito ha de tornar a mostrar el futbol emergent de principi de curs. Una evolució tallada per una lesió que el va deixar sis setmanes allunyat del terreny de joc. A diferència del sistema emprat per Machín, la proposta d’Abelardo s’adapta a les característiques de l’argentí. Piatti és un cas diferent i està lluny del rendiment del primer any.

EL DESITJAT

És Cristian Tello, però cal buscar un apropament en el preu que demana el Betis

NECESSITAT

L’esquema tàctic d’Abelardo reclama uns extrems ràpids i contundents

La difícil situació de Facundo Ferreyra i Piatti

L’Espanyol busca un extrem al mercat de manera urgent per reforçar la plantilla. Però aquesta entrada (no es descarta portar un central si el mercat ho permet) farà que es produeixin sortides. La més evident és la de Facundo Ferreyra. Ara mateix Abelardo té cinc davanters en nòmina: Ferreyra, Wu Lei, Calleri, Campuzano i Raúl de Tomás. L’argentí no té lloc a l’equip i ja es va quedar fora de la llista de convocats contra el Sanse. Tota una declaració d’intencions argumentada sota l’aixopluc de “decisió tècnica”. Ferreyra està buscant una sortida abans del 31 de gener per tenir els minuts que sap que no tindrà a l’Espanyol. Cal recordar que el futbolista està cedit fins a final de temporada pel Benfica i es reservava una opció de compra de vuit milions d’euros que no té pensat executar.

Un altre futbolista amb futur incert és Pablo Piatti. L’extrem té contracte fins al juny i el club veuria bé una sortida. S’estalviaria la fitxa de mig any, una de les més elevades de la plantilla, i donaria cabuda al nou extrem que es vol portar.

Tot i això, no són els únics moviments que es poden produir; l’Espanyol sondeja el mercat a la recerca d’un central. Ara mateix no és una prioritat, però si hi ha una bona oportunitat de mercat l’activaria. Això faria que alguns dels centrals en nòmina haguessin de marxar. Dies de molta feina als despatxos.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)