Espanyol

Embarba, el tercer reforç en el mercat d'hivern

Mercat. L’Espanyol pagarà 10 milions d’euros per obtenir els serveis de l’extrem del Rayo Vallecano.

Adrián Embarba (Madrid, 1992) es convertirà en les properes hores en nou jugador de l’Espanyol. El madrileny és l’escollit per ocupar la banda dreta de l’atac. El club blanc-i-blau portava dies buscant la millor alternativa. Cristian Tello, del Betis, i Ibai Gómez de l’Athletic Club eren els altres perfils que hi havia sobre la taula. El sabadellenc no acabava de veure el seu aterratge a l’Espanyol i està a prop de tancar la seva cessió al Celta d’Òscar García Junyent, el seu gran valedor. Ibai era una petició directe d’Abelardo. El tècnic asturià ja el va tenir a les seves ordres a l’Alavés on va donar un gran rendiment. Precisament, la regularitat mostrada a Mendizorrotza el va retornar a l’Athletic. El seu fitxatge no s’ha portat a terme per la recança de Garitano a deixar-lo marxar tot i les ganes del futbolista de tornar a posar-se a les ordres d’Abelardo. Les urgències classificatòries de l’Espanyol ha fet la resta. El rectors del club volen futbolistes compromesos i Adrián Embarba va respondre afirmativament des del primer moment. L’únic escull era seduir al Rayo Vallecano. El conjunt madrileny s’ha mostrat inflexible en la seva sortida i ha reclamat a l’Espanyol el pagament dels 10 milions d’euros de la seva clàusula. L’Espanyol buscava una formula per esmorteir el pagament però al final pagarà la quantitat demanada pel conjunt de Vallecas. L’acord amb el futbolista era total des de fa dies i només estava a l’espera dels acords entre clubs. Els emissaris de l’Espanyol porten dos dies a Madrid tancant detalls del contracte i en les propers hores es donarà llum verda a la seva arribada.

Embarba es convertirà en el tercer fitxatge del mercat d’hivern de l’Espanyol després de Raúl De Tomás i Leandro Cabrera. L’extrem i capità del Rayo arriba en un gran moment de forma. És el líder natural del conjunt de Vallecas on suma set gols i onze assistències a segona. A més, el madrileny coneix a la perfecció a Raúl De Tomás amb qui va jugar dues temporades formant una societat letal al Rayo.

El club barceloní ha fet l’esforç més gran de la seva història en una finestra de transaccions. En total la xifra desembutxacada pujarà fins als 39 milions d’euros. Raúl De Tomàs, amb 20 milions (sense comptar possibles variables addicionals) és la inversió més elevada per un futbolista. Ara, Embarba, amb 10 milions es posa a l’alçada de Borja Iglesias com a tercer fitxatge més car de la història de l’entitat. En aquest sentit, cal tenir present que l’Espanyol ja va pagar 10,5 milions d’euros per Matías Vargas i 8 milions més per Fernando Calero. En total, els blanc-i-blaus s’hauran gastat aquesta temporada un total de 57,5 milions d’euros. Mai el club blanc-i-blau s’havia mogut en aquests paràmetres però l’embranzida d’aquest gener té un missatge clar: Chen Yansheng ha posat tota la carn a la graella per evitar veure el seu equip a segona divisió. En principi, amb el moviment d’Embarba, el club dona per tancar el capítol d’altes i només faria un últim esforç si en els últims dies de mercat troba alguna oportunitat que li encaixi. Ara totes les energies es concentraran en l’operació sortida. El club buscarà rebaixar el número de jugadors en nòmina i algun futbolista amb pocs minuts i que no compti per Abelardo podria fer les maletes. El cas més paradigmàtic és el de Facundo Ferreyra però n’hi ha d’altres casos com Granero, Piatti i Pipa.

Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)