Espanyol

Aquest conte s’ha acabat

Espanyol. La Real elimina els blanc-i-blaus amb gols de Barrenetxea i Isak. La sortida de la copa permetrà als d’Abelardo centrar-se en la lliga, la competició decisiva de la temporada

r. sociedad 2 Espanyol 0

REAL SOCIEDAD:Remiro; Gorosabel, Le Normand, Llorente, Aihen; Guevara (Zubeldia, 46’), Merino, Odegaard (Sangalli, 68’); Barrenetxea (Portu, 75’), Isak, Oyarzabal.ESPANYOL:Andrés Prieto; Javi López, Lluís López, Calero, Pedrosa; Pipa (Piatti, 65’), Pol Lozano (Víctor Sánchez, 59’), Iturraspe, Matías Vargas (Víctor Gómez, 72’); Wu Lei, Ferreyra.GOLS:1-0 (45’) Barrenetxea; 2-0 (62’) Isak.ÀRBITRE:Hernández Hernández (Las Palmas) va mostrar targeta groga a Wu Lei (20’); Merino (24’); Pol Lozano (37’); Guevara (38’); Javi López (67’); t.PÚBLIC:Reale Arena. Uns 12.000 espectadors van veure el partit en directe.

L’Espanyol ha dit adeu a la copa en els setzens de final. La Real Sociedad en va tenir prou colpejant els catalans en dos moments clau del partit. Un oportunisme letal que va deixar estabornits els deixebles d’Abelardo. El primer cop va arribar quan la primera part agonitzava. Barrenetxea es treia una fuetada des de la frontal que va sorprendre Andrés Prieto. El jove extrem, el millor del partit, veia coronada la seva bona actuació amb un gol d’aquells psicològics. El triomf parcial dels bascos feia justícia al futbol vist sobre el terreny de joc. Un Espanyol massa poruc, ple de suplents, no va trobar la manera de mossegar una Real enrabiada per la golejada encaixada al Villamarín. Això els va donar un impuls des del xiulet inicial. Els blanc-i-blaus mostraven una cadència diferent. Aquests petits detalls són els que marquen les diferències i, també, veure un onze ple de suplents del cantó català, amb un rival que va apostar per un bon grapat de titulars per guanyar el partit. Detalls o contrastos que van anar decantant la balança.

La primera part grisa de l’Espanyol va donar pas a un equip més endollat i proactiu. El paradigma era Ferreyra. Jugador ciclotímic de mena, va treure a passejar el seu talent en dues rematades de depredador. La primera, de rematada directa, va trobar els guants de Remiro. La segona, després d’una deliciosa assistència de Matías Vargas, també es va desdibuixar pels reflexos del porter local, que va evitar l’empat en dos temps. L’Espanyol havia fet mèrits per posar pebre a l’eliminatòria, però del possible empat es va passar al 2-0. La Real va cosir un contraatac després de la rematada de Ferreyra que va culminar Isak. El davanter suec, habitual suplent de William José, veu com la sortida del brasiler (ahir tret d’urgència de la convocatòria) li obre les portes de la titularitat.

Així doncs, aquesta nova fuetada va condemnar un Espanyol que va veure com les opcions d’eliminatòria se li escolaven de les mans. I encara més, quan a falta d’un quart d’hora per al final, Wu Lei rematava al travesser per retallar la diferència. Iturraspe també ho intentava i Remiro posava el pany i forrellat a la seva porteria.

Centrats en la lliga.

No era el dia per enganxar-se a un partit ni a una competició que ja no farà nosa. Vist amb perspectiva, l’Espanyol aparca la copa i ara es podrà centrar a continuar remuntant el vol en lliga. El primer que ho sabia és el mateix Abelardo. L’asturià sap que el repte és sortir del descens, i per això va plantejar un onze amb una unitat B. Set titulars de l’últim partit contra el Vila-real es van quedar a casa. Una declaració d’intencions d’Abelardo que, ara sí, ja posarà tota la carn a la graella dissabte contra l’Athletic, el partit més important de la setmana. Una sortida dolça que permetrà centrar-se en la lliga. El plat principal de la temporada.

ELS VESTIDORS

En el primer temps no hem estat bé en atac. En el segons temps hem estat molt millor. Sabíem el perill que tenia la Real Sociedad
Estic content amb la plantilla que tinc, som uns privilegiats de continuar en dues competicions
Abelardo Fernández
ENTRENADOR DE L’ESPANYOL
Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)